Şimdi Ara

Frostpunk (2018) [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
9.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 Oyun modunu da bitirdikten sonra yapacak bir şeyiniz kalmıyor. Oyun 45 günlük sürede bitiyor ki, oyun mantığını anladığınızda hepsi kolaylaşıyor.


    - buhar temelli maden yaptığınızda, oyun içi sonsuz malzemeye sahip oluyorsunuz gibi bir şey.
    - Otonom robotları yapın, gece gündüz çalışsınlar.
    - din ya da diktatörlük seçtiğinizde, din yolundan giderseniz, son tercih haricinde, kilise yapıp her gün ya da her gece dua ettirin.
    diktatörlük seçtiğinizde sürekli propaganda yaptırın. Hope artıyor, kızgınlık azalıyor.

    - ilk başta yaptığınız çadırları upgrade edin. Sağlam ısı sorunu yaşatmayan evler yapın. Hem popülasyon kolay hasta olmaz, hem de isyan çıkarmaları zorlaşır.
    - İnfarmatary'i geliştirin. Yukarıdakileri yaptıysanız 2-3 tane infarmatary yeterli olacaktır.
    - sürekli food için, endüstriyel food evi yapın rahatlayın.

    Oyuna boşuna 50 TL vermeyin. Kürekli indirin. Oynayın. Bitirin. İndirim olduğunda ki indirim olana kadar 1-2 ek paket çıkar, o zaman alın. DLC'ler ile birlikte ucuza alıp oynarsınız.




  • Bu oyuna nerden bulastım ben yaZaten halı hazırda cıtıes skylınes, factorıo, transport fever, the long dark, they are billions oynuyordum bırde basıma frostpunk cıktı.
    Oynadıgım tum oyunlar zaman katılıdır bılenler bılır.Oyun muazzam olmus tek kelımeyle hersey dusunulmus.Yasalar cok yerlı yerınde.Hangısını secersen sec bırılerı sevınırken dıgerlerı kızabılıyor.Genel yapı ıtıbarıyle hem management hemde stratejı yapmak zorundasınız.Bas dusmanınız ıse soguk sonrasında aclık gelıyor.

    19. gunde sehırden kovdular ılk oynayısımda
  • Ben de ilk senaryoyu bitirdim. Özellikle sıcaklık -100'lere geldikten sonra çok zorlandım baya bi kayıp verdim. Oyunun sonlarına doğru kilise çok önem arz ediyor. O son soğuklara halkın başkaldırı yapmaması için kilise desteğine ihtiyaç var. Son aşırı soğukta kömür depolamak çok önemli. Benim yiyecekler bitmişti baya bi kayıp verdim ama bitirebildim. Zorlanan arkadaşlar için oyunun koptuğu nokta bence buhar destekli kömür madeni ve kömür ocağı. Bu ikisinin desteği olmadan kömür kaynağı tutabilmek çok zor. Ve mutlaka izcileri gezdirip ekstra insan ve kaynak edinmeye çalışın.

    Oyuna gelince: Keşke bir sürü farklı senaryolar olup oyun uzun süre kendini oynatsa idi. Bence tek eksiği bu. Son zamanlarda zorlanarak oynadığım tek oyun diyebilirim. Grafikler yeterli seviyede, sesler ve müzikler müthiş. Atmosferi çok etkileyici. Sizi o kasvetli hava içine sokuyor. Benim puanım 9/10 -1 puan sadece oyun süresinin kısalığından ötürü.




  • Oyunu zor bela kurdum bitirdim. Güncelleme geldi 1.01 yükledim şimdi oyun açılmıyor. Ekran kartı sürücü ve diğer sürücüler güncel. Sebep nedir acaba bu sorunla karşılaşan oldu mu ?
  • Oyundayken bir sure sonra hata verip cöküyor. Uygulama calismayi durdurdu hatasi aliiyorum tmm a tikliyincafa masaustune donuyor oyun kapanip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoRaCe

    Ben de ilk senaryoyu bitirdim. Özellikle sıcaklık -100'lere geldikten sonra çok zorlandım baya bi kayıp verdim. Oyunun sonlarına doğru kilise çok önem arz ediyor. O son soğuklara halkın başkaldırı yapmaması için kilise desteğine ihtiyaç var. Son aşırı soğukta kömür depolamak çok önemli. Benim yiyecekler bitmişti baya bi kayıp verdim ama bitirebildim. Zorlanan arkadaşlar için oyunun koptuğu nokta bence buhar destekli kömür madeni ve kömür ocağı. Bu ikisinin desteği olmadan kömür kaynağı tutabilmek çok zor. Ve mutlaka izcileri gezdirip ekstra insan ve kaynak edinmeye çalışın.

    Oyuna gelince: Keşke bir sürü farklı senaryolar olup oyun uzun süre kendini oynatsa idi. Bence tek eksiği bu. Son zamanlarda zorlanarak oynadığım tek oyun diyebilirim. Grafikler yeterli seviyede, sesler ve müzikler müthiş. Atmosferi çok etkileyici. Sizi o kasvetli hava içine sokuyor. Benim puanım 9/10 -1 puan sadece oyun süresinin kısalığından ötürü.
    Oynanış süresi ortalama ne kadarda bitirdiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Oynanış süresi ortalama ne kadarda bitirdiniz

    Alıntıları Göster
    Hocam net hatırlamıyorum. Ama 3. ya da 4. oynayışımda bitti oyun. Süre olarak net bir şey söyleyemeyeceğim fakat oyunu bitirdikten sonra da tekrar girilesi bir oyun değil şu an için. Diğer iki modu da denemedim onları da bitireceğim. Toplam 3 mod var.
  • Oyunu bitirdim. Birkaç yeniden başlamadan sonra ilk senaryo 10-15 saat civarı bitiyor. Diğer senaryolar daha kısa. Oyun güzel olmuş ama bittiğinde tekrar oynanacak bir oyun da değil.

    Yeni başlayacaklara birkaç tavsiye verim
    - Oyunda en önemli şey teknoloji ağacı. En kısa sürede atölye yapıp gelişmeye bakın ve atölye sayısını dörde çıkartın.
    - İlk olarak ısınmayla ilgili gelişmeleri yaptıktan sonra fener araştırmasını yapıp keşiflere çıkarak nüfusunuzu arttırın.
    - Uzatılmış vardiya yasasını çıkartıp çalışma saatini 6-20 olarak ayarlayın. Başkaldırışa çok az etkisi oluyor. Bu şekilde çalıştıklarında kaynak sıkıntısı çekmezsiniz ve 4 atölye ile birlikte günde 2 teknoloji gelişmesi yapabilirsiniz.
  • https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Frostpunk_icin_Yeni_icerikler_Yolda-91084.htm aslında keşke oyun ilk cıktıgında bu güncellemeyi verselermiş.
  • 30. günden sonra kömür çok sıkıntı oluyor. 3 tane buhar destekli kömür madeni var yine yetmiyor
  • Oyunun 3. Güncellemesi geldikten sonra artık oynama vakti geldi deyip başladım.



    İlk oyun deneme yanılma gibi oldu, binaların mantıksız konumlandırma, gereksiz kanunlar vs. derken, londra sevicileri güç bela def ettikten sonra(askeri yönetim ile) jeneratörün çok güçsüz kalması sonucu ve kömür ile yiyecek yetersizliğide eklenerek bir anlık dalgınlıktan buhar kazanı patladı



    2. oyuna bir kaç saat ara verdikten sonra başladım. Artık ne yapacağımı çok iyi biliyordum. Akılcı ekonomi ve kanun hamleleriyle çok kısa sürede refaha ulaştım. Yaptığım ana strateji değişikliği, izcilerin bulduğu her garibanı kabul etmemek oldu bu beni çok rahatlattı. Önceliğim her zaman içeride az insan, yüksek refahtı.(umut ve memnuniyetsizlik iyi olunca özellikle sığınmacılara karşı verdiğim vahşi kararlar çok etkilemedi. İlk oyundan askeri yönetim hoşuma gitmişti tekrar onunla ilerledim. Londra sevicileri ikna(refah, umut) yoluyla vazgeçirmiştim.



    Fırtına sona erdiğinde sonuç hiçte kötü değildi(buhar kazanı %97 stress teydi). Askeri yönetim biçiminin en katı kanunu aktif etmemiştim, umut o kadar azaldı ki az daha çıkarıyordum kanunu. Buz çözülme sesleriyle sıcaklık - 150 dereceden birden yükselmeye başladı ve oyun bitti.



    New London, 415 popülasyon.



    En çok üzüldüğüm nokta, fırtına süresince. 5 adet imalathanede teknolojiyi neredeyse nirvana ya ulaştırdım. O kadar teknoloji boşa gitti kullanamadım.



    Genel puanım 8.5/10.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunu yaz indiriminde almıştım kütüphanede duruyor hala başlamaya korkuyorum :D
  • Şuan indirimde 37,50 TL Türkçe ne alemde ne zaman gelecek ?
  • Oyunu bu sabah aldım. 5 saatte edindiğim izlenim gerçekten kusursuz. Her dakikası keyif veriyor, sürekli beyin fırtınası gerekiyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Hocam inançlıları nasıl kuracağız. Bende de muhalifler çıktı ama inançlıları göndermem gerekiyor. İbadethane kurdum ama galiba bahsettiği şey farklı. Atölye araştırmalarında da çıkmıyor. Ne yapmalıyım?
  • Yeni senaryo modu gelmiş
  • Bu oyunda hikayesiz bitmeyen mod varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MsSsS

    Bu oyunda hikayesiz bitmeyen mod varmı?
    Önümüzdeki ay gelcek
  • arkadaşlar oyunda çok fazla fps düşüşü yaşıyorum.
    ekran kartı gtx950m, 660 yeterli diyordu. bütün ayarları en düşüğe çektim ama yine de oynayamıyorum. yapabileceğim bir şey var mı bu sorun düzelir mi?
  • oyundan çıkarken çöküyor ve savelerim siliniyor nasıl çözebilirim bu sorunu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.