Şimdi Ara

'Fringe' ve 'The Walking Dead' Nasıl okunur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • telefuzzunda zorlandığım sadece bu iki isim var dizi konusunda

fringe'ye bazen "fırınge" bazen de "fırinç" diyorum doğru şekli hangisi ?

Aynı şekilde the walking dead'a da bazen "dı volking deyıd" bazen de "the valking dead" diye teleffuz ediyorum hep ikilemde kalıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

telefuzzunda zorlandığım sadece bu iki isim var dizi konusunda

Aynı şekilde the walking dead'a da bazen "dı volking deyıd" bazen de "the valking dead" diye teleffuz ediyorum hep ikilemde kalıyorum

Firinc diye okunur, de wolkin' ded diye okunur. Telaffuz konusunda aklınıza takılan şeyer varsa cambridge.com dan native speakerlardan dogru telafuzları dinleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

quote:

Firinc diye okunur, de wolkin' ded diye okunur. Telaffuz konusunda aklınıza takılan şeyer varsa cambridge.com dan native speakerlardan dogru telafuzları dinleyebilirsiniz.

Teşekkürler keşke fırınge olarak okunsaydı biri firinç dese onun fringe olduğunu algılamam uzun sürer. Bir de the lar dı diye okunmuyor muydu ?

• g'nin c şeklinde okunmasi cok sıklıkla karsilasilan bir durum. ayrica kelime tek hece olmadigi surece sondaki e harfi de okunmaz. o yuzden okunusu normal diyebiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

quote:

di volkin' ded değil mi yahu

• l okunmaz diye biliyorum voking diye okunması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliyildiz

l okunmaz diye biliyorum voking diye okunması lazım

asil g okunmaz hizli konustukleri icin cogu zaman "g" sesini duyamazsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Game of Thrones vs LOST
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkenaydu

quote:

Olabilir

• aklına takılan telaffuzlar olursa, aç videoyu izle ordan mesela the walking dead'in fragmanını izle orda adam nasıl söylüyorsa sende öyle söyle.
  • Kardeşim bu tür telaffuzlar için aç google translate i yaz kelimelerini sesli okuttur. daha iyi olur bence
  • Birebir telafuz etmen imkansız zaten..Şu telafuz doğrudur diye bir şey de yok..O kadar çok aksan varki hepsi farklı okur..Mesala; ''with''. bu aslında ''wis'' diye okunuyor Usa'da..Ben de ''s'' harfini sizin gibi söyleyemiyorum,peltek olduğumu söylüyorlar..Translate'ten ingilizce kısmına with yaz nasıl okuduğuna bak..Geçen gün bir muhabbetin ortasında ''seri'' dedim kimse anlamadı.''seri seri seri'' diyorum yine anlamıyolar .açıklamak zorunda kaldım.Yani kimse senle valkin ded veya volkin det dedin diye dalga geçemez..Geçerlerse onlara bunun yanlış bir davranış olduğunu söyle.Bu arada ben ''Frinç ve Volkin deed'' diye söylüyorm.

• quote:

Orijinalden alıntı: NevaMind

Birebir telafuz etmen imkansız zaten..Şu telafuz doğrudur diye bir şey de yok..O kadar çok aksan varki hepsi farklı okur..Mesala; ''with''. bu aslında ''wis'' diye okunuyor Usa'da..Ben de ''s'' harfini sizin gibi söyleyemiyorum,peltek olduğumu söylüyorlar..Translate'ten ingilizce kısmına with yaz nasıl okuduğuna bak..Geçen gün bir muhabbetin ortasında ''seri'' dedim kimse anlamadı.''seri seri seri'' diyorum yine anlamıyolar .açıklamak zorunda kaldım.Yani kimse senle valkin ded veya volkin det dedin diye dalga geçemez..Geçerlerse onlara bunun yanlış bir davranış olduğunu söyle.Bu arada ben ''Frinç ve Volkin deed'' diye söylüyorm.

s mi bende peltegim konusurken o yuzden zorlaniyorum :D

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Dilimi üst ve alt dişlerimin arasına sıkıştırarak söylüyorum..''te'' gibi çıkıyor..düzeltmek için çok çabaladım ama nafile..
  • Firinc
    Dı Volkin' De:d

iki nokta üst üste: Bir önceki sesi biraz uzatmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevaMind

Dilimi üst ve alt dişlerimin arasına sıkıştırarak söylüyorum..''te'' gibi çıkıyor..düzeltmek için çok çabaladım ama nafile..

Benim de "s" lerde problem var. Ama farklı bir harfi söylemiyorum sadece "s" ler baskın ve tıslamalı çıkıyor. "shhsss" gibi. Mesela " shssivasssh" şeklinde konuşuyorum ama yazıda gösterdiğim gibi uzatmıyorum tabi normal herkes gibi saniyelik çıkıyor. Aynı şekilde sonu z ile biten bazı kelimelerde de son harfi z-s karışımı okuduğum oluyor bazen.

Doktora falan görünmedim ama küçükken dilimin altında et var diyorlardı öyle kaldı.

Aslında itiraf etmem gerekirse kendime güvenimin olmamasındaki bir etmen de budur. S leri düzgün çıkaramamam.

• Ben de ''z'' leri ''s'' gibi çıkartıyorum. mesala ''sszonguldak'' gibi..Doktorluk bir durum olduğunu düşünmemiştim daha önce.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: watkenaydu

quote:

Olabilir

Bende sadece r okunmaz diye biliyodum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.