Şimdi Ara

Fren neden tutmuyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Anadol aracımın fren parçalarını komple yeniledim.Ama aracı çalıştırınca pedala basınca en dibe iniyor.Hidrolik kaçağı yok.Stop edince de şişmesi gerekirken yarıya iniyor ve basınca fıs fıs diye ses geliyor.Havalarını da aldım ama belki tam olmamşıtır.Hava oldugu için olabilir mi acaba ? Fikri olan yardımcı olabilir mi ?

• Freni bilmem de o araçı en hızlısından elinden çıkar kendine ve başkasına zarar verme
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhanulu

Arkadaşlar, Anadol aracımın fren parçalarını komple yeniledim.Ama aracı çalıştırınca pedala basınca en dibe iniyor.Hidrolik kaçağı yok.Stop edince de şişmesi gerekirken yarıya iniyor ve basınca fıs fıs diye ses geliyor.Havalarını da aldım ama belki tam olmamşıtır.Hava oldugu için olabilir mi acaba ? Fikri olan yardımcı olabilir mi ?

westinghouse de sorun olabilir. ona bakmayı denediniz mi?
  • Çalıştığında en dibe iniyorsa hava almayla ilgili olur. Araba çalışırken dediğinize göre hidrovak takviyesi var diye anlıyorum. Bir de emme manifolduyla fren devresi arasındaki hortum kelepçelerinin sıkıca bağlandığından emin olunuz.
  • westinghouse da yeni değişti. hortumlar vs. de yeni ve bağlantılarda sorun yok.bugün tekrar hava almayı denedim hortum yardımıyla.hava kabarcıkları bir türlü gitmiyor.hidroliği kaç kez ddoldur boşat yaptım ama hiç bi şekilde hava kabarcıkları kesilmiyor. @statükocu @DH Konsey
  • Hotumun ucu boştaysa kabın içine bir miktar hidrolik yağı koyup(küçük kavanoza çeyrek koysanız yeter) hotumu kaba sokarak tekrar deneyin. Pedaldan ayağınızı çektiğinizde sisteme hava girmesini önlersiniz. Hava kabarcıkları çıkmayıncaya kadar pedalı pompalarsınız.

Arkadan başlayarak biri bitmeden diğerine geçmezseniz başarıyla tamamlarsınız. Sıralamanın sağ arka, sol arka, sağ ön, sol ön olmasına dikkat ediniz.
  • Aynı dediğin gibi yappıyorum zaten ama yine de kabarcıkları kesilmiyor.kesilmiyor derken sürekli de gelmiyo.küçük parçalar halinde bir iki pompalama sonra.defalarca yaptım ama sürekli aynı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistemde hava var.hava almayı düzgün yapan birini bulun.
  • Ne kadar zor işmiş bu hava almak ya
  • quote:

westinghouse da yeni değişti. hortumlar vs. de yeni ve bağlantılarda sorun yok.bugün tekrar hava almayı denedim hortum yardımıyla.hava kabarcıkları bir türlü gitmiyor.hidroliği kaç kez ddoldur boşat yaptım ama hiç bi şekilde hava kabarcıkları kesilmiyor. @statükocu @DH Konsey

yeni değişmiş olması bozuk olmayacağı anlamına gelmez. bence bir daha kontrol edin.
  • burhanulu kullanıcısına yanıt
    bilmeyen için çok zordur.sizin sorun hava
  • quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

quote:

Arkadaşlar, Anadol aracımın fren parçalarını komple yeniledim.Ama aracı çalıştırınca pedala basınca en dibe iniyor.Hidrolik kaçağı yok.Stop edince de şişmesi gerekirken yarıya iniyor ve basınca fıs fıs diye ses geliyor.Havalarını da aldım ama belki tam olmamşıtır.Hava oldugu için olabilir mi acaba ? Fikri olan yardımcı olabilir mi ?

westinghouse de sorun olabilir. ona bakmayı denediniz mi?

Sanayici mod on: mesten havuzu
    Sanayici mod off
  • bende havadan oldugunu düşünüyorum ama anlamadıgım şey; o kadar zaman uğraşmam rağmen nasıl çıkmadı havası @Spirited

dediğim gibi westinghouse yeni değiştirdim @nbacıshaquılle
  • önceki westinghouse oldugunda da aynı sorun vardı çünkü. ikisi de bozuk olma gibi bi ihtimal olamaz sanırım
  • burhanulu kullanıcısına yanıt
    siz frenciye aldırın havayı başınıza iş alırsınız.Hidrolik hattını kontrol edin.Bu arada biride dibine kadar pedala basmış olsun.şişme deformasyon varmı diye bakın hatlara.Yoksa sorun hava.onuda bilen birine aldırın.
  • Havayı bas bırak pompala şeklinde önce merkez rekorlardan daha sonrada tekerleklerdeki rekorlardan almalısınız. Arka teker kampanalarada fren ayarı yapılmalı. Fren hayati öneme haizdir. Ustası değilseniz ellemeyin. Ustanızı değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayrullahKNY

Freni bilmem de o araçı en hızlısından elinden çıkar kendine ve başkasına zarar verme

Başkasına satınca ne olacak. O binecek, gidecek başkasına çarpacak. O sende olabilirsin.
    Satacaksa da yaptırıp satsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

quote:

Orijinalden alıntı: HayrullahKNY

Freni bilmem de o araçı en hızlısından elinden çıkar kendine ve başkasına zarar verme

Başkasına satınca ne olacak. O binecek, gidecek başkasına çarpacak. O sende olabilirsin.
    Satacaksa da yaptırıp satsın

Elinden çıkar derken yanlış anlatmışım direk hurdaya gitmesi daha doğru

• ana fren merkezi denilen bi parça var vestenhaus diyolar
  • https://www.youtube.com/watch?v=MfTmlOZbXgs
    bu vidyoda adam tek başına alıyo.bende aynı bunun gibi yapmıştım ama olmadı bi türlü.en azından tamirciye götürecek kadar tutsaydı iyiydi ama tutmuyo hiç.el freniyle bi şekil idare edip gidicem artık @dadas_ismail
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.