Şimdi Ara

Fren limitörü ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
36.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün 2005 model palio 1.2 16 v aracımı muayeneden geçirmek için Tüv istasyonuna götürdüm. Yapılan kontrolde arka frenlerde % 30 un üzerinde fark çıktı ve frenlerden ağır kusur aldık.
    Aynı gün yetiştirmek için soluğu sanayide ustamın yanında aldım. Önce lastikleri söktü balatalara baktı, sonra torna faslı derken aracı test cihazında denedik sorunun aynen devam ettiğini gördük. Bu işlemden sonra usta kaputu açtı fren dağıtıcı olduğunu öğrendiğim bir parçayı söktü hidrolik yağı takviyesi yaptı ve aracı tekrar test cihazında denedik. Bu sefer sonuç olumlu çıktı ve sonuç itibariyle muayeneden kusur düzeltme hakkımda geçtim.

Muayene bittikten sonra sanayiye ustamın yanına geri geldim ve sökülen parçanın tekrar yerine takılıp takılmayacağını sordum, cevap olarak takılmasına gerek olmadığını aracın tüv ün istediği şartlarda olduğunu sıkıntım olursa parçayı elden geçirerek takabileceğini söyledi.

Şimdi ustamın dediği gibi bu parça olmadan frenler dengede oluyorsa fiat bu parçayı bu arabaya neden takmıştır ?

ve son sorum sizlerin tavsiyesi ne yöndedir bu parçayı tamir ettirerek kullanmak mı ? can güvenliği herşeyden önemlidir deyip yenisini alıp taktırmak mı ? yoksa bu parça olmadan arabayı kullanmak mı?

• Limitör kaputun altında olmaz, arka aks ile şase arasında olur.Kaputun altında fren ana merkezi yer alır.İlk önce parçada anlaşalım.
    Böyle çok bilmiş ustalarımız çoktur.Adam gibi fren ustası bul tekrardan.
    Sökülmüş halde muayeneden nasıl geçti mevzuu uzun,ama kısaca tekrardan hangi kusurdan kalmışsanız ona bakılır.
  • Zaten yazdıklarımdan anlaşılıyordur teknik konulardan pek anlamam usta kaputun altındaki parçayı söktü ve vizeden bu şekilde geçtim. şu an o parça arabada takılı değil fakat frenlerde herhangi bir sorun yok. Parçanın takılı olmaması ilerde sıkıntı yaşatır mı öğrenmek istediğim nokta bu
  • Yaratır,tekrar muayeneye girsen bu sefer limitörün sökülmüş diye kalırsın.
    O parça aracın yük durumuna göre arka aksa giden fren basıncını ayarlar.Musluk gibi düşünebilirsin.Kısarak ve açarak arkaya tekerlere gerekli hidrolik basıncını veriyor.Söküldüğü zaman sürekli maksimum basınç gider.Bu hem arka frenlerinin erken bitmesine hemde viraj,kaygan zemin gibi durumlarda arka frenlerin aniden kilitlenmesine sebep olur ki bu dadüz bir çizgide fren yapmanı engeller.Arka fren aracın frenleme dengesini sağlar.Kontrolsüz arka fren aracın dengesini yol şartlarına göre bozabilir ki bu da kazaya davetiyedir.
  • Hani limitör değildi hocam fikirlerin için teşekkür ederim. Zaten içim rahat etmiyordu şimdi iyice kararımı netleştirdim. Hafta sonu erkenden bu parçayı yerine taktırmaya gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Hani limitör değildi

Eğer söktüğü parça o ise, yoksa kaputun altında söktü ise evet limitör değil.Fren ana merkezini sökmüş en çok kontrol etmiştir.Ana merkez çıkarılamaz çünkü.
  • limitör büyük dairenin içindeki parçadır.......

Fren limitörü ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAZ FREN DEBRİYAJ ???????
    10 yıl önce açıldı
    fren balata
    4 yıl önce açıldı
    Hidrolik disk fren
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaput açıkken usta anahtarlarla bazı işlemler yaptığı için ben parçanın ordan çıktığını düşünmüştüm. Arabanın alt tarafında frenlere bakan kalfası limitör denen parçayı sökmüş olabilir. Neyse her halükarda bana sanayinin yolları göründü. Yardımlar için teşekkürler.
  • Benim tempra model aracımda muayeneden geçerken arka frenlerde farklılık tespit edildi fren limitörü sorunu yazıyordu sanayi ye götürdüm hemen limitör de bulunan bir yay var o kırılmış yenisini aldım taktık ve muayeneden geçtim ayrıyeten bu limitör araç için çok önemlidir allah korusun ani frenlerde aracın yoldan sapmaması için gerekli bir kontrol mekanizmasıdır ve limitör bozuk şekilde binseydim yaşadığım tehlikeli bir anda araç kesin kaldırıma çıkardı ancak aracım hiç yoldan sapma eğilimi göstermeden ani fren ile durdu.. allah kaza bela vermesin iyi sürüşler

Fren limitörü ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 6 Eylül 2011; 19:07:48 >

• Teşekkür ederim. Son mesajı attığım tarihten sonra parçayı yerine taktırmıştım. Zaten şu an farklı bir araca sahibim.
  • punto için fiyatı nedir şu anda limitörün
  • Bütün limitörler arka aks üspansiyon yüksekliğine göre çalışmayabilir. Bazı arabalarda limitör merkez silindir çevresinde, yani kaputun altında olabilir. Aşağıda görünen atalete duyarlı sağ-sol limitörlerinden birisi, viraj içinde doğru dağılımı sağlamaya yarıyor. Bu modelde ön-arka oranlama ise merkez silindirin içinde, o da atalete duyarlı çalışıyor.

Fren limitörü ??

Fren limitörü ??

• Selam Arkadaşlar;

Bende 2003 palio 1.2 16v aracımda sol arka fren hiç yokmuş balatalar 2 senedir eskimemiş. muayene için bakıma soktuğumda öğrendim frenci abs beyninde sorun olduğunu söyledi ama çok güvenemedim. bu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Arka sağ tutuyor ama arka sol tutmuyor. bana abs beyninden gibi gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.