Şimdi Ara

Fren hidrolik yağını değiştiren 3-5 kişiden biriyim galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
10.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araçta frenle alakalı bir problem vardı, onu çözdükten sonra birde fren hidrolik yağını değiştireyim sonuçta 7 yaşında bir araç ve şu ana kadar hiç değişmemiş dedim. Gittim sanayiye 1 litre Bosch dot 4 fren hidrolik yağı aldım 45 liraya. Tanıdık bir dükkanın yanındaki yerde değiştirtdim ve kimle konuştuysam hepsi kullandıkları araçlarda şu ana kadar fren hidrolik yağını hiç değiştirmediklerini söyledi. Usta da, 10 yıldır burada çalışıyorum belki fren hidrolik yağını değiştirmeye gelen ikinci kişisindir dedi. Kaçak falan olursa değiştirmek/tekrar doldurmak gerekiyormuş yoksa kimse kalkıpta fren hidrolik yağını değiştirim demiyormuş. Araba da yarım litre yağ anca aldı yarısı duruyor, 80 lira da işçilik istedi tanıdığız vs. dedim 50 liraya indirttim. İlginç bir ve doğada pek sık görülmeyen bir işlemdi.

Ryzen 2600X | MSI x470 Gaming Pro Carbon | Asus Rog Strix Rx 580 | Corsair VENGEANCE LPX 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz C15 | ADATA XPG SX8200 NVMe M.2 SSD | EVGA Supernova 750 PQ, 80 Platinum 750W | Phanteks Eclipse P300
  • Emperor Karl Franz kullanıcısına yanıt
    Emperor Karl Franz demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Benim fren sert olduğu için pek bir değişiklik hissetmedim hocam. Belkide hissetmek için henüz erken, biraz zaman tanıyorum. Umuyorum bir faydası olmuştur ama, en azından yenilenmiş oldu :))

Alıntıları Göster

Anladım.En azından fren sisteminin ömrü uzar.Fren hidroligi zamanla nemleniyor.Hatta bunu da bir cihazla ölçüp degişip degişmeyecegine bakıyorlar.

Aynı şekilde antifirizinde ömrü var. Hergittiginiz yerde donma derecesini ölçüyorlar ama korozyona karşı önemini yitiriyor.

Kaç yıl yada km olarak antifirizinde önemi var. Fren hidroliginidegiştirdiytseniz antifirizede bir bakın.

• Du Hast D kullanıcısına yanıt

Ne tabancasından bahsediyorsun öyle uyduruk tabanca ile yapınca hava kalıyor sistemde benim bahsettiğim cihaz aşağıdaki gibi

https://img.letgo.com/images/72/0c/bd/d5/720cbdd502ae4fd0d172257d1fdb3dc6.jpeg?impolicy=img_600

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.