Fren pedali sertlesti hidroligini degistirmek istiyorum koca Ankara da aradigim sordugum her yer elle karadüzen degisim yapiyorlarmis. Benim anlamadigim boyle bir cihaz,makine var mi ? Cihazsiz degisim yaptirirsam ne olur ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fren hidrolik değişim makinesi mı, var ???

-
-
Bosch servislerinde oluyor makine ile yaptırman daha iyi içinde hava kalmıyor kara düzenden daha iyi bir sistem
-
vakum cihazı denen bi cihaz var. Yukardan hidrolik sıvı kabına basınc + sıvı veriyor ve alttan vanalar acılarak eski sıvı tahliye ediliyor. Yani ustanın işini kolaylaştırıyor ve sistemde hava kalma ihtimalide daha düşük oluyor.
Ostimde aksu madeni yağlarında bu cihaz mevcut
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bosch servisi bayagi pahalidir ama arayip ogreneyim. Vakum makinesi varmis galiba onla cekiyorlarmis borulardaki hidroligi. Malzemeleri alip kendim gidersem yaparlar mı ?
13 yildir degismedi fabrikadan ciktigindan beri olmusken adam akilli olsun bi 13 yil daha gider
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gecen hafta maslakta bir bosch servisinden fiyat almıstım
cihaz ile degisim, yağ-iscilik dahil 300 lira dediler.
malzemeleri kendinizin almanıza gerek yok, bosch marka kullanıyorlardır cok yuksek ihtimalle. fren hidrolik sıvısında bosch marka gayet iyi diye duymustum, sıkıntı yok yani.
yalnız islemi henüz yaptırmadıgım icin ne kadar titiz yapıyorlar bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 31 Mart 2022; 14:8:46 > -
Ooo cok tesekkur ederim hocam bana yakin dusuyor. Benim is yerimde ostimde is makinesi yedek parca sektorundeyiz
Peki özel servis tavsiyeniz var mi ? Mekanik veya ufak tefek tamir bakim isleri icin.
Bakımları genelde aksu madeni yağlarında yaptırıyorum. Kendileri motul yetkili bayisi. 50 liraya yağ, filtre değişimi yapıyorlardı + motoru özel bi sıvı temizliyorlar.
Filtreleri filtremarketim.comdan mann veya filtron marka alıyorum. (Ostimde karadeniz filtrede var mann yetkili satıcısı ordanda alabilirsiniz)
Bunların dısında işler içinde öner oto tuncay usta veya arda oto tarık ustayı tercih ediyorum (aracım ford oldugu için)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 31 Mart 2022; 14:14:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Peki agir islemleri triget,fren balata,on takim... nerede yaptiriyorsunuz ?
Edit : simdi gordum yazmissiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 31 Mart 2022; 14:24:54 >
Bu hafta fiat servisinde bakım yaptırdım, izlerken gördüğüm kadarıyla fren hidroliğini üstten ucunda hortum olan büyük bir şırınga ile çekip, üzerine yeni hidroliği eklediler.
-
özel servis miydi? böyle hidrolik değişimi olmaz.
-
Yetkili servis.
Videonun 5:26 dk. sında görünen yöntemle değiştirdiler.
TAMİRHANEyoutube
Adres: Kepez mahallesi, Hurdacılar caddesi , No 34 Kepez, Antalya TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane.vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=UZrIXX95LkI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 31 Mart 2022; 16:22:13 > -
Kara düzen değiştir geç, çünkü her türlü hava kalacak içinde. Ben kendim dot 3 hidroliği hava somunlarını açarak boşalttım komple bitince dot 4 doldurdum, 15 dakikalık basılı tut i, pompaladan sonra taş gibi havasız dot 4 hidroliğim oldu. Ayrıca fren pedalı sertleşmesi, ana merkez, westinghouse, balata ya da kaliperlerden de kaynaklanabilir. Ustaya göstermenizde fayda var
devamında videonun geri kalanındaki gibi işlem yapıldıysa sıkıntı yok
ben sadece şırıngayla çekip tekrar tamamladıklarını sandım, rekorlardan eski sıvıyı çıkarmadılar gibisinden yazmışsınız
-
Makineyle degistirecegim piyasa fiyatlari 100-150 tl arasinda iscilik istiyorlar. Onlarla alakasi olmaz, fren merkezini test ettim motor calismiyorken pedala basinca pedal sertlesiyor normal calisiyor yani vakumlamada sorun yok. 90 bin km de 13 yillik araba hidrolik ozelligini kaybetmistir.
Ben mühendis olarak söylüyorum hocam onlarla alakası yok diyorsun :) ne diyim en iyi siz bilirsiniz tabii.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X