|
| _____________________________ |

1 Mobil
|
|
tutmadığını anladığın o anda yaşamsal öneme sahip kritik bir dakikada ihtiyacın olursa ne yapacaksınız,son ana kadar beklemeyin
|
|
kesin bir ortalama vermek zor kullanımdan kullanıma değişir.ön frenler arkalara göre daha çabuk eskir.sen her 10.000-15.000 km de bir kontrol ettirmekde fayda var kanaatindeyim ayrıca fren hidroliği ön ve arka fren güç dağılım ayarı ayrıca fren merkezlerinin disk ve kampana yüzeylerinin kontolüde lazımdır
|
|
bir hatırlatma yapmak istiyorum fren balataları uzun sürede değiştiriyorsanız bu değişim yapılırken fren hidroliğinizin de eğer değiştirtmediyseniz değiştirilmesini sağlamanız sistem emniyeti açısından gerekli bir iştir. Sonuçta fren değişimi için tüm tekerler ve balatalr çıkıyor bu arada fren hidroliği de değişebilir. İşçilik ücretinden kurtarırsınız zaten hidrolik 10-15 lira gibi komik bir ücrettir.
|
Fren Balataları Kaç Kilometrede Değiştirilmelidir?
Sürüş güvenliği açısından hayati önem taşıyan fren balataları, zamanla aşınır ve değiştirilmeleri gerekir. Fren balatalarının değişim aralıkları, sürüş alışkanlıkları, araç tipi ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Genel olarak, fren balatalarının 30.000 ila 70.000 kilometre arasında değiştirilmesi önerilir. Agresif sürüş, sık sık fren yapma ve aşırı yük taşıma gibi faktörler balata aşınmasını hızlandırabilir.
Fren balataları kaç binde değişir sorusunun cevabı, aracınıza ve sürüş koşullarınıza göre değişse de, aşağıdaki belirtileri gözlemleyerek değişim zamanının geldiğini anlayabilirsiniz:
Araç üreticinizin kullanım kılavuzunda önerilen değişim aralıklarını kontrol etmek her zaman önemlidir. Ayrıca, düzenli olarak fren sisteminizi bir otomotiv teknisyeni tarafından kontrol ettirerek olası sorunları erken tespit edebilirsiniz.
İhmal edilmiş fren balataları ciddi güvenlik risklerine yol açabilir. Bu nedenle, değişim aralıklarına uymak, güvenli ve verimli bir sürüş deneyimi için çok önemlidir.
|
|
o araba alınır mı? bu araba satılır mı? ona bu kadar para verilir mi? bu araba o kadar etmezz... sen olsaydın ne alırdın, ben olsaydım nasıl satardım. yok benim arabam çok yakıyor, şu marka olsaymış daha iyiymiş... şu para olsun az yaksın çok kaçsın parçası vergisi ucuz olsun, hemen elden çıksın, yok sen delimisin ona kadar arabamı yoktu... EL AYA ÇIKTI, BİZDE HEP AYNI TATAVA...
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 10 Şubat 2009; 8:07:07 > |
|
|
|
JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&#39;nindir . DH
Eski Üyelerin Mekanı... 2005 Üyesi. |
|
|
|
|
JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&#39;nindir . DH
|
|
|
|
|