< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Araç otoparkta yatmıyorsa ben olsam 8-10 yıl binerim. Ha sen binmezsin o ayrı. Ben uzun yolda bile 110 km hızı geçneyen adamım. 21 senedir sürücüyüm. Hiç bir kazam olmadı. Forumdaki hiperaktiflere göre her sene değişyirmelisin. Çünkü adam kırmızı ışığa 10 metre kala tam gaz gidiyor. Bu adam için fren mesafesi tabiki önemli. |
|
Çok az km yapılmış. Bu düzende çatlama, patlama, balon vs yapmazsa, dişleri uygun ölçülerde kalırsa 5-6 sene kullanılır. Bi aksilik olmazsa 2023 nisandan sonra lastik bakarsınız. evet lastikte performans 2-3. Yıldan sonra azalıyor. Ama, değiştirmek, çöpe atmak da israf olur. Eğer içinize sinmiyorsa, ekonomik durumunuz da müsaitse mevcut lastiklerinizi internet üzerinden satarak yenileyebilirsiniz. İnsanlar aşırı fakirleşince internetten 2. El lastik alanların sayısı epey arttı. Dediğiniz düzeyde lastikler 0 değerinin %60 ına ve hatta belki biraz daha fazlasına falan satılıyor. Lastikçi akrabalarım var, deli gibi çıkma lastik satıyorlar, insanlar alıyor. |
|
Kim ne derse desin 2-3. Yıldan sonra tutunma kaybı başlıyor. Ben lastiğin durumuna göre sürüşümü şekillendirerek 5 yıla kadar kullanma taraftarıyım senede 4bin km yapan araç lastiği bitirmiyor . İmkan varsa 4 yılı dolunca değiştirmek iyidir diyebilirim. |
|
Kim ne derse desin 2-3. Yıldan sonra tutunma kaybı başlıyor. Ben lastiğin durumuna göre sürüşümü şekillendirerek 5 yıla kadar kullanma taraftarıyım senede 4bin km yapan araç lastiği bitirmiyor . İmkan varsa 4 yılı dolunca değiştirmek iyidir diyebilirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Çok az km yapılmış. Bu düzende çatlama, patlama, balon vs yapmazsa, dişleri uygun ölçülerde kalırsa 5-6 sene kullanılır. Bi aksilik olmazsa 2023 nisandan sonra lastik bakarsınız. evet lastikte performans 2-3. Yıldan sonra azalıyor. Ama, değiştirmek, çöpe atmak da israf olur. Eğer içinize sinmiyorsa, ekonomik durumunuz da müsaitse mevcut lastiklerinizi internet üzerinden satarak yenileyebilirsiniz. İnsanlar aşırı fakirleşince internetten 2. El lastik alanların sayısı epey arttı. Dediğiniz düzeyde lastikler 0 değerinin %60 ına ve hatta belki biraz daha fazlasına falan satılıyor. Lastikçi akrabalarım var, deli gibi çıkma lastik satıyorlar, insanlar alıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 5 Haziran 2021; 0:22:3 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
5 yaşında 20bin km yapmış lastiği değiştirdim geçen yaz, eski lastik tedirginlik yaratıyor bende. |
|
Araç otoparkta yatmıyorsa ben olsam 8-10 yıl binerim. Ha sen binmezsin o ayrı. Ben uzun yolda bile 110 km hızı geçneyen adamım. 21 senedir sürücüyüm. Hiç bir kazam olmadı. Forumdaki hiperaktiflere göre her sene değişyirmelisin. Çünkü adam kırmızı ışığa 10 metre kala tam gaz gidiyor. Bu adam için fren mesafesi tabiki önemli. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Size tavsiyem 5 seneyi geçirmemeniz yönünde. Lastikler kullanılmadıkçada yıpranıyor, ilk günki hamur kalitesi kalmıyor. Bu yıpranma sizin 1 mt de olsa geç fren yapmanıza neden olabilir ve bu küçük gibi görünen mesafe belkide hayatınızı kurtarabilir. |
|
Az Km yapmış dişleri iyi durumda bile olsa yol koşullarından dolayı bir lastik max 4-5 senede özelliğini kaybetmeye başlar. 2015'te sıfır 4 lastik aldım 2020'de tabanlarından çatlamaya başladı. Çatlak olmasa bile eski performansını kaybettiği için değiştirdim. Dişleri iyi durumdaki lastikleri lastikçiler eski üretim bile olsa çıkma lastik diye bir ton paraya satıyor böyle lastikleri almayın aldırmayın |
|