Bildirim
Freesync Monitör Alacağım NVDIA MI AMD Mİ ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
FreeSync monitör özelliğini kullanabilmen için e. kartının Amd olması lazım. Rx 480 doğru tercih. -
quote:
Orijinalden alıntı: Tihilu
FreeSync monitör özelliğini kullanabilmen için e. kartının Amd olması lazım. Rx 480 doğru tercih.
yani gtx 1060 alabilirim fakat hocam böyle bir monitör almış iken rx 480 mi almalıyım sırf görüntü için yani 1060 rx 480i açık ara fark ile geçiyor kafam karışık -
quote:
Orijinalden alıntı: Cinemaximum2016
quote:
Orijinalden alıntı: Tihilu
FreeSync monitör özelliğini kullanabilmen için e. kartının Amd olması lazım. Rx 480 doğru tercih.
yani gtx 1060 alabilirim fakat hocam böyle bir monitör almış iken rx 480 mi almalıyım sırf görüntü için yani 1060 rx 480i açık ara fark ile geçiyor kafam karışık
Freesync nvidia ne alaka o monitöre amd gpu Alman Lazım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dediğimi anlamamış gibisiniz hocam bakın şimdi ben eğer nvdia ekran kartı alır isem freesync özelliğini kullanamayacağım fakat yüksek fps de oynayabilirim amdye oranla bir de freesync özelliği gerçekten gözle görülür bir fark yaratıyormuş daha net daha kaliteli bir görüntü sırf bu özellik uğruna amd mi alayım diyorum yani fpsi kenarıya atıp ? -
quote:
dediğimi anlamamış gibisiniz hocam bakın şimdi ben eğer nvdia ekran kartı alır isem freesync özelliğini kullanamayacağım fakat yüksek fps de oynayabilirim amdye oranla bir de freesync özelliği gerçekten gözle görülür bir fark yaratıyormuş daha net daha kaliteli bir görüntü sırf bu özellik uğruna amd mi alayım diyorum yani fpsi kenarıya atıp ?
Gtx 1060 ile Rx 480 arasında çok fark yok performans olarak hatta DX12 oyunlarda Rx 480 kartlar daha iyi performans veriyormuş. -
quote:
dediğimi anlamamış gibisiniz hocam bakın şimdi ben eğer nvdia ekran kartı alır isem freesync özelliğini kullanamayacağım fakat yüksek fps de oynayabilirim amdye oranla bir de freesync özelliği gerçekten gözle görülür bir fark yaratıyormuş daha net daha kaliteli bir görüntü sırf bu özellik uğruna amd mi alayım diyorum yani fpsi kenarıya atıp ?
Bu arada 1060 ile 480 arasında açık ara fark yok. Kimi testlerde 1060 kimi testlerde 480 önde. Fark oluştuğu zaman da öyle çok büyük farklar oluşmuyor zaten arada. Freesync destekli monitör alıncaksa da 480 almak freesync olayından faydalanabilmek adına daha mantıklı. Öteki türlü iki kart da üzmez 1080p'de. -
freesync amd ekran kartları ile kullanıldığında görüntüde oluşan yırtılmayı engelliyor belli bir hz yani fps aralığında. örneğin 48-75 aralığında çalışan bir freesync monitörde bu özelliği sayesinde 48-75 aralıklardaki fps değerlerinde yırtılma gözlenmez. bu aralık dışına çıkıldığında gözlemlemek mümkün. bunun da önüne oyundan ya da ekran kartı sürücü programından vsync özelliği açılarak geçilebilir. sabit 75 fps ile herhangi bir yırtılma olmadan oyun oynanabilir. -
quote:
Daha net daha kaliteli bir görüntü falan verdiği yok sadece v-sync daha teknolojik hali Türkçesi yırtılmaları engelliyor
Uzmanlar tarafından da onaylanan bir şey freesync monitör alıp bu özelliği açıp oynayanlar başka bir monitörde oynayamıyormuş :) freesync dışında. bilemiyorum çok fark var deniliyor -
sizin tavsiyeniz ne yöndedir hocam peki gtx 1060 mı rx 480 mi -
quote:
Uzmanlar tarafından da onaylanan bir şey freesync monitör alıp bu özelliği açıp oynayanlar başka bir monitörde oynayamıyormuş :) freesync dışında. bilemiyorum çok fark var deniliyor
yav arkadasım ne alakası var biraz mantıklı olun satış politikası yapıyor onlar yırtılmaları engelliyor bu kadar monitörü alınca 1080p den 4K ya geçmek gibi bir kalite beklemeyin akıcı oyun deneyimi sunuyor bu kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 29 Kasım 2016; 18:44:10 >
eğer freesync monitör alacaksanız tabii ki rx 480 8 gb almanızı öneririm. -
-
Amd gpu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
amd gpu gerekli -
AOC Freesync 75Hz monitör ile RX480 kullanıyorum. Kasayı toplamadan önce 1060 ve Gsync düşünüyordum fakat biraz Freesync e göre daha pahalı olduklarından tercih etmedim. -
kimsede dememiş.
freesync olayı amd ekran kartları için geçerli. yazılımsal bir mesele. bu yüzden ucuz oluyor.
g sync olayı da nvidia ekran kartları için geçerli. ekran larda ekstra devre kartı var diye biliyorum. o yüzden fiyat artıyor 1 tık. işin içinde nvidia nın adı geçiyor 1 tık daha pahalı oluyor.
dx 12 ve vuklan api ile rx 480, gtx 1060 dan önde. ucuz ve monitörü daha ucuz. bu durumda rx 480 alman daha mantıklı olur bence.
1060 diye diretiyorsan extradan 300 lira fazladan para vererek, ona uygun monitörü alacaksın.
not: terimsel hata yapmış olabilirim (yazım yanlışı vs.) uyarın editleyeyim -
İmkanlara göre Rx 480 ve freesync monitör en mantıklı karar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
freesync=no sync ancak yırtılmasız halde bu yırtılmaları gözünüz farketmiyorsa sıkıntı yok freesync kullanıyormuşcasına oyunlarda sıkıntısızca oynayabilirsiniz...Freesync şart değil yok efendim 144hz freesync ekrana gözüm alıştı 60hze geçemem diyen adamlar witcher3 de 144fps alabiliyor mu acaba?
Benzer içerikler
- 14400f vs 7500f
- sinerji güvenilir mi
- izoly bilgisayar alınır mı
- işlemci önerisi
- oyun için amd mi intel mi
- amd ryzen 9 9950x3d
- intel 15. nesil
- hx işlemci nedir
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- mediatek dimensity 9300+
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X