İnternette bu konuyla alakalı birçok farkı makale ve video olduğunu biliyorum fakat kafamda karışan bazı durumlar var. Aldığım laptop Lenova marka ve bana "freedos" olarak geldi.Bios menüsüne girene kadar her şey normal,CTRL + ALT + DEL kombinasyonuyla yeniden başlatıp Bios menüsüne giriyorum.Bios menüsü eski tip.CD'yi taktıktan sonra CD kısmını en üste alıyorum fakat "Boot Mode" kısmında "Legacy" mi yoksa "UEFI" mi kullanacağımı bilmiyorum.UEFI kullandığımda karşıma çıkan menüden CD'yi seçiyorum ve aynı ekran geliyor.Legacy seçtiğimde ise Windows logosu ekranda takılı kalıyor.Sizce ne yapmam gerekir?
32 bit kurulum yapıcaksan legacy 64 bit kurulum yapıcaksın muhtemelen bu yüzden uefi windows7-8-10 gibi desteği olabilir bios biraz gez varsa aktifleştir eğer sorun devam ederse bildir
boot mode uefi kalsın. dvd yi takıp açılışta f12 ile boot menüden başında uefi ile başlayan dvd romu seçmen lazım. Olmazsa usb ile kurmayı dene yine aynı şekilde başında uefi yazan usb diski seçmelisin. uefi usb nasıl oluturulur internette bulabilirsin.
f12 belki fn tuşu ile birlikte çalışıyor olabilir bunu deneyerek bulursun.