Şimdi Ara

Freedos'a Win7 yükleme sorunu msi ge70 2oe-267xtr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 1 sene önce aldığım MSI ge60 laptop var. Freedos gelmişti ve sıkıntısız windowsumu yükleyip kullanmaya başlamıştım. Bugün bir arkadaşım ge70 aldı. Ancak bir türlü USB bellekten yüklemeyi başlatamadım.Başlangıçta sürekli bios ekranı geliyordu. Bios ayarından UEFI'yi Legacy yaptım. Şimdi de bir komut ekranı geliyor. Nrde yanlış yapıyor olabilirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• ben daha dün aldım ge 70 aynı bios olayını yaptı tavsiyem full screen logo olayını kapat ki boot menüsü için basman gereken tuş görünsün .
  • Hallettim hocam sorun USB bellekteymiş
  • Ya ben kurarken legacy yapamadim legacy with csm mi ne ole bi secenek vardı onu kurdum farki ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UEFI with CSM vardı hatırladığım kadarıyla. ben o ayarı kullanamadım zaten. UEFI ve UEFI with CSM seçtiğimde resetleyip biosa atıyordu tekrar.
  • Evet uefi with csm . Ben uefi ile atinca dedigin gibi reset atiyo bende uefi with csm le attim.acaba farki nedir

• bi fikrim yok. sanırım biraz o konuya odaklanmış olmak lazım aradaki farkı bilmek için. bu pc modelinin standart uefi olarak geldiği ve legacy'e çevirmem gerektiği söyleniyordu. ben de öyle yaptım. Hatta merak edip uefi csm de yaptım ancak yine biosa attı beni ben de legacy ile devam ettim. uefi csm ile işletim sistemi yüklemiş olmanız bile enteresan benim için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus X550JK BIOS Problemi
    6 yıl önce açıldı
    MSI GE60-2OE Laptop
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uefi with CSM - (Compartibility support module) - bunu açtığınız zaman windows 7 yi UEFİ mod olarak yüklemenizi sağlar.

Gerçi Windows 7 GPT (Guid Partition Table) yi destekliyor oması gerek. (Bootun o şekilde yaratılması veya desteğinin eklenmiş oması gerek)

İlginç olan saf windows 7 yi yükleyememiş olması gerek arkadaşın, yüklediğine göre modifiyeli windows var demek :)
  • Win 8 den 7 ye dönerken sikinti cikarmisti uefi muhabbeti ama sunu soyliyim uefi olmasi bi cok yonden daha iyi mobilde olmasam uzun ca anlatabilitdim ama benim pc hala uefi with csm

• Merhaba,

bugün elime geçen msi cx61 i7 için yükleme sorunu yaşadım... cd görmüyordu, usb yi tanıyor ama boot etmeden biosa geçiş yapıyordu... boot mode : legacy ... boot option : usb key... boot logo : off şekline getirdim ve sorun çözüldü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.