Şimdi Ara

Free Şifreleme Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi basit bir klasör şifreleme programı arıyorum. Önemli dosya vb. için değil birkaç office dosyası korunacak ortada ciddi bir durumda yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi akşamlar..

• Önemli bir şey değilse Windows'un kendi şifrelemesini kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Önemli bir şey değilse Windows'un kendi şifrelemesini kullan.

Birkaç dosya için tüm Windows'a şifre koymak abartı gibi geliyor. Sık sık girmiyorum arşivde bekliyor sadece dedim basitte olsa bir şifreleme programı kurayım. Hocam var mı bildiğiniz basit bir şifreleme programı ?
  • Windows'un kendi şifrelemesi derken kullanıcı hesabını şifrelemekten değil hocam, Windows'un kendi dosya şifreleme özelliğini kastetmiştim.
  • ALINTI...

Soru: Bilgisayarımdaki bazı klasörleri pratik biçimde şifrelemek ve gerektiğinde şifre girerek açmak istiyorum. Bunun için en basit ve ücretsiz çözüm nedir?

Cevap: Bir kayıt defteri hilesiyle Windows'un şifreleme / çözme özelliğine hızlıca erişebilirsiniz. Başlangıç'tan Çalıştır bölümüne girip "regedit" komutunu verin. Daha sonra;
    "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced " anahtarını açın ve boş alana sağ tıklayıp YENİ > Dword değerini yaratın. Adını EncryptionContextMenu koyduktan sonra değerinin 1 olarak girin ve kaydedip çıkın. Artık bir dosya üzerine sağ tıklayıp şifreleyebilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masscRee -- 16 Nisan 2013; 22:20:27 >
  • - Aynen. Folder Lock tam aradığınız bir program. Sanırım IOBit yapımı. ASC 6.1'de mevcut.

- Buradan program tanıtımına bakabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    virüs programı arıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: masscRee

veya

http://www.tamindir.com/folder-lock/ .S

Bununla şifrelenen klasörler herhangi bir Linux dağıtımıyla açılabiliyor direk.
  • TrueCrypt açık kaynak kodlu bir şifreleme programı ama sizin istediğinizden biraz fazlası sanırım. :) Özellikle ciddi bir durum olmadığını söylediğiniz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sudo

TrueCrypt açık kaynak kodlu bir şifreleme programı ama sizin istediğinizden biraz fazlası sanırım. :) Özellikle ciddi bir durum olmadığını söylediğiniz için.

Bu iyiymiş.
  • Evet piyasadaki en iyisi diyebilirim belki de. Özellikle USB belleği/sabit diski şifrelerseniz bilgisayara takıldığında işletim sistemi tarafından tanımlanmadığı için bozuk dosya sistemi varmış gibi kullanıcıdan biçimlendirmek isteyip istemediğini soruyor, normal bir kullanıcı şifrelendiğini bile anlayamayabilir. Ama yüksek güvenlik isteniyorsa güvenli şifreler de kullanmak lazım, programa güvenip basit parolalar kullanılırsa hiçbir işlevi kalmaz. :)
  • quote:

Evet piyasadaki en iyisi diyebilirim belki de. Özellikle USB belleği/sabit diski şifrelerseniz bilgisayara takıldığında işletim sistemi tarafından tanımlanmadığı için bozuk dosya sistemi varmış gibi kullanıcıdan biçimlendirmek isteyip istemediğini soruyor, normal bir kullanıcı şifrelendiğini bile anlayamayabilir. Ama yüksek güvenlik isteniyorsa güvenli şifreler de kullanmak lazım, programa güvenip basit parolalar kullanılırsa hiçbir işlevi kalmaz. :)

Olsun yahu diğerinden iyidir. Dediğim gibi Windows üzerinden tamam ama Linux üzerinden ulaşılabiliyor dosyalara. Zaten hepi topu bir txt dosyası saklayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 377

quote:

Evet piyasadaki en iyisi diyebilirim belki de. Özellikle USB belleği/sabit diski şifrelerseniz bilgisayara takıldığında işletim sistemi tarafından tanımlanmadığı için bozuk dosya sistemi varmış gibi kullanıcıdan biçimlendirmek isteyip istemediğini soruyor, normal bir kullanıcı şifrelendiğini bile anlayamayabilir. Ama yüksek güvenlik isteniyorsa güvenli şifreler de kullanmak lazım, programa güvenip basit parolalar kullanılırsa hiçbir işlevi kalmaz. :)

Olsun yahu diğerinden iyidir. Dediğim gibi Windows üzerinden tamam ama Linux üzerinden ulaşılabiliyor dosyalara. Zaten hepi topu bir txt dosyası saklayacağım.

Eleştiri amaçlı söylememiştim aslında söylediklerimi, özellik olarak düşünebilirsiniz. :) Kapsamlı ve aynı zamanda basit arayüze sahip bir program diyebilirim.

• TrueCrypt.
    Gerisi faso fiso.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.