Şimdi Ara

Fransızca öğrenmek istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Fakat ne kadarlık bir zaman diliminde öğrenilir Fransızca ve telafuz olayını nasıl çözeriz Fransızca bilen arkadaşlar varsa başlangıç için yönlendirirse beni,bizi sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

"SAO"
  • ingilizce biliyor musun?

Orijinalden alıntı: S3datt

ingilizce biliyor musun?

Biliyorum ama daha çok geliştirmem lazım.

"SAO"
  • Fransızcayı fransız asıllı liselere gitmediğin sürece veya fransada bir kaç yıl kalmadığın sürece öğrenemezsin. Bu kadar net.

Orijinalden alıntı: DamonSalvatore

Fransızcayı fransız asıllı liselere gitmediğin sürece veya fransada bir kaç yıl kalmadığın sürece öğrenemezsin. Bu kadar net.

buna çok katılmıyorum ama galatasaray'ın 2 sene fransızca hazırlık okutmasını düşününce mantıklı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3datt -- 17 Ekim 2012; 0:10:09 >

quote:

Fransızcayı fransız asıllı liselere gitmediğin sürece veya fransada bir kaç yıl kalmadığın sürece öğrenemezsin. Bu kadar net.

buna çok katılmıyorum ama galatasaray'ın 2 sene fransızca hazırlık okutmasını düşününce mantıklı geliyor.

sana şöyle açıklayayım galatasaray üniversitesinde 2 sene hazırlık görüyorlar ve seviyeleri anca B1 falan oluyor lisansa geçtiklerinde bayağı zorlanıyorlar çünkü lisans programının çoğu galatasaray iç sınavınıyla geçmiş olan fransız liselerinde öğrencilerle dolu oluyor e onlar daha 10. sınıftan B2'ye sahip. Arkadaşlarım var mesela fransız lisesinden mezun hala fransızca filmi altyazısız izleyemiyorlar çünkü çok zor bir dil hep etrafında konuşacak insan lazım. Aksan da apayrı bir şey zaten yutar gibi konuşman lazım mesela ben lisede 4 sene fransızca gördüm ikinci yabancı dil olarak şuan fransızca metin verildiği zaman hepsini anlıyorum ama konuşmaya ve konuşulanı anlamaya geldiğinde hiçbir şey yapamıyorum. O yüzden ünide ispanyolcayı seçtim daha rahat dil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yabancı dil öneri istiyorum
    geçen yıl açıldı
    İNTERNETTEN DİL ÖĞRENMEK
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayat Fransızca öğrenmek için çok kısa.

• Çok cins ve çok kurallı bi dil onu da geçtim telaffuzları öğrenene kadar çıldırırsın.İlla latin dili öğrenicem diyorsan tabikide sonuna kadar ispanyolca
  • Fransızca seçtim ek yabancı dil dersi olarak, öğrenmeyi kafama koydum zaten. Bence kişiye bağlı, gayet öğrenilir yani. Fransızca işe yarayan siteleri biri yazabilir mi? Özellikle bir fransızca sözlük sitesi lazım.

quote:

quote:

sana şöyle açıklayayım galatasaray üniversitesinde 2 sene hazırlık görüyorlar ve seviyeleri anca B1 falan oluyor lisansa geçtiklerinde bayağı zorlanıyorlar çünkü lisans programının çoğu galatasaray iç sınavınıyla geçmiş olan fransız liselerinde öğrencilerle dolu oluyor e onlar daha 10. sınıftan B2'ye sahip. Arkadaşlarım var mesela fransız lisesinden mezun hala fransızca filmi altyazısız izleyemiyorlar çünkü çok zor bir dil hep etrafında konuşacak insan lazım. Aksan da apayrı bir şey zaten yutar gibi konuşman lazım mesela ben lisede 4 sene fransızca gördüm ikinci yabancı dil olarak şuan fransızca metin verildiği zaman hepsini anlıyorum ama konuşmaya ve konuşulanı anlamaya geldiğinde hiçbir şey yapamıyorum. O yüzden ünide ispanyolcayı seçtim daha rahat dil

vay saygı duydum. öğrenmem, öğrenene de mani olurum artık :)
    gerçi ben de rusça alıyorum 2. yabancı dil olarak. o da zor ya hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S3datt -- 17 Ekim 2012; 0:22:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Fransızca seçtim ek yabancı dil dersi olarak, öğrenmeyi kafama koydum zaten. Bence kişiye bağlı, gayet öğrenilir yani. Fransızca işe yarayan siteleri biri yazabilir mi? Özellikle bir fransızca sözlük sitesi lazım.

kişiye bağlı olayını 4 sene önce ben de o lafı demiştim zamanla anlarsın diyorum öğrenmek istiyorsan kas kendini galatasaray üniversitesine gir onu yapamazsan en az 6 ay fransada veya kanadada vakit geçir ve herkesle fransızca konuş. Buradaki ek yabancı dil derslerine kalırsan anca basit şeyleri anlatırsın j'ai mal a la tete tarzında işini kolaylaştırır ama derine inince mecburen ingilizceye çevirmek zorunda kalırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LakrosEu -- 17 Ekim 2012; 0:28:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Fransızca seçtim ek yabancı dil dersi olarak, öğrenmeyi kafama koydum zaten. Bence kişiye bağlı, gayet öğrenilir yani. Fransızca işe yarayan siteleri biri yazabilir mi? Özellikle bir fransızca sözlük sitesi lazım.

kişiye bağlı olayını 4 sene önce ben de o lafı demiştim zamanla anlarsın diyorum öğrenmek istiyorsan kas kendini galatasaray üniversitesine gir onu yapamazsan en az 6 ay fransada veya kanadada vakit geçir ve herkesle fransızca konuş. Buradaki ek yabancı dil derslerine kalırsan anca basit şeyleri anlatırsın j'ai mal a la tete tarzında işini kolaylaştırır ama derine inince mecburen ingilizceye çevirmek zorunda kalırsın

Zaten ek yabancı derste basit şeyleri gösteriyorlar, ve telaffuzda sıfır yani hocada. Ama ben kendi çabamla o dersleri aldığımda baya etkisi oluyor. Amacım zaten orta düzey veya iyi düzeyde bilmek. Fransız olmucam sonuçta, oraya gidip yaşaması gerekmiyor kimsenin.

• Tu peux utiliserhttp://la-conjugaison.nouvelobs.com/ pour la conjugaison des verbes.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: HuzunSessizligi

Tu peux utiliserhttp://la-conjugaison.nouvelobs.com/ pour la conjugaison des verbes.

çok doğru fransızcanın "la conjugaison" kısmı cidden ölümdür. Ekstra farklı kelimeler vardı, avoir veya etre ile çekilen kelimeler vardı aman aman

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Fransızcayı napacan Almanca öğren Fransızlar gereksiz inanlar olduğu kadar dilleride gereksiz. Almanca öğrensen nası işine yarar halbuki. Önemli adamlar hep Alman.

Aslında her dil kendine göre bir önem taşıyor. Bu yüzden biraz kendimize yakıştırdığımız ve daha çok beğendiğimiz dilleri öğrenmeliyiz. Her dili öğrenmek oldukça zordur zaten.Fransızca çok hoşuma gidiyor, ama orta seviyeyi geçemiyeceğim herhalde. Ya da 4 yıl sonra bulunduğum bölümü bitirdiğimde bir daha sınava girip fransızca okumayı deniyeceğim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.