Şimdi Ara

Fransızca mı yoksa Rusça mı öğrenmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ingilizcemi baya geliştirdim dahada devam edicem şu an seviye olarak c1 deyim c2 de sertifika vericekler zaten yazın ona devam edeceğim.
    Fakat sadece ingilizce türkçe çok az kalıyor bana . Hedefim en az 6-7 dil bilmek hayatta bu rakamlar bile az bana
    Kursa gitmeden önce İspanyolca istiyordum 20 ülkeden fazla konuşuyor daha çok işime yarar latinler falan var hemde
    Fakat kursta sadece İngilizce , Rusça , Fransızca ve Almanca olduğunu söylediler
    Karar veremiyorum içim Fransızcayı seç diyor ama ailem ve öğretmenlerim ve arkadaşlarım Rusça'yı seçmem gerektiğini dış ticaretlerde ileride seçtiğim meslekte kullanabileceğimi söylediler.
    Bunun yanında fransızlar gelen turistlerle ingilizce konuşmuyor yardım etmiyor diye biliyorum hem Fransız kadınlarana da ayrı bir ilgim var

ÇOOOK Kararsızım Ne yapsam bilemedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fransızca mı Rusça mı: Hangisini Öğrenmelisin?

Fransızca mı Rusça mı öğrenme kararınız, kişisel hedeflerinize, ilgi alanlarınıza ve öğrenme tercihlerinize bağlıdır. Her iki dilin de kendine göre avantajları ve zorlukları vardır.

Fransızca

• Küresel çapta 39 ülkede resmi veya yarı resmi dil olarak konuşulmaktadır.
    • Fransız edebiyatı, kültürü ve mutfağıyla ünlüdür.
    • Göreceli olarak kolay bir dil olarak kabul edilir, özellikle İngilizce veya diğer Latin kökenli dilleri biliyorsanız.

Rusça

• Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan'ın resmi dilidir.
    • Bilim, teknoloji, uzay araştırmaları ve edebiyat alanlarında önemli bir dildir.
    • Fransızcadan daha zor bir dil olarak kabul edilir, ancak İngilizce bilmek yine de yardımcı olabilir.

Öğrenme Kolaylığı

• Rusça'nın Kiril alfabesi, yeni öğrenenler için bir zorluk oluşturabilir.
    • Rusça'nın karmaşık bir dilbilgisi yapısı vardır, ancak Fransızca'nın da kendine özgü zorlukları vardır.
    • Genel olarak, Fransızca Rusça'dan öğrenmesi daha kolay kabul edilir.

Kariyer Fırsatları

• Fransızca, diplomasi, turizm ve moda gibi alanlarda iş fırsatları sunar.
    • Rusça, enerji, savunma ve uzay endüstrilerinde talep görmektedir.

Kişisel İlgi Alanları

• Fransızca, edebiyat, sanat ve yemek kültürüne ilgi duyanlar için idealdir.
    • Rusça, bilim, tarih ve siyasete meraklı olanlar için uygundur.

Sonuç olarak, "Fransızca mı Rusça mı" sorusunun cevabı kişisel tercihlerinize bağlıdır. Fransızca daha kolay bir dildir ve küresel olarak daha yaygındır, ancak Rusça bilim ve diğer teknik alanlarda daha fazla fırsat sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kim ne derse desin Apple <3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşına rağmen tebrikler güzel bir çaba bence de aileni dinle rusça fransızcaya oranla geleceği olan bir dil başarılarınızın devamını diliyorum

• Kangalca öğren
  • yas 16 ve seviyen guzel tebrik ederim.

ben olsam rusca secerdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

yas 16 ve seviyen guzel tebrik ederim.

ben olsam rusca secerdim
    Teşekkürler dikkate alacağım
  • Yerinde olsam arapça öğrenirim. Ya da Rusça. Arap turistler den pars kapmak basit oluyor çünkü para dertleri yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca mı,Fransızca mı ?
    13 yıl önce açıldı
    İtalyanca mı İspanyolca mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fransızca okuyorum aşırı zor. aşırı zor ve sıkıcı.
  • Rusça işine yarar

• Fransızca öğren, Fransızca bürokrasi dilidir, dünyada konuşma dili ingilizcedir fakat devletler ve firmalar arası resmi yazışmalar fransızca olarak yapılır. Fransızca dil pasaportu da alırsan çok rahat çevirmen olursun. İngilizce çeviriler kelime yada sayfa başına ücretlendirilir fransızca bilen çok az olduğu için bu memlekette bayağı iyi para alırlar. Madem bir dil daha öğrenmek istiyorsun ilerde ciddi anlamda kazanç sağlayabileceğin fransızcayı öğren derim

• quote:

Orijinalden alıntı: muzafferkocak

Fransızca öğren, Fransızca bürokrasi dilidir, dünyada konuşma dili ingilizcedir fakat devletler ve firmalar arası resmi yazışmalar fransızca olarak yapılır. Fransızca dil pasaportu da alırsan çok rahat çevirmen olursun. İngilizce çeviriler kelime yada sayfa başına ücretlendirilir fransızca bilen çok az olduğu için bu memlekette bayağı iyi para alırlar. Madem bir dil daha öğrenmek istiyorsun ilerde ciddi anlamda kazanç sağlayabileceğin fransızcayı öğren derim
    Bence Rusça ayrıca Rusça öğrenirsen diğer slav dillerini öğrenmen kolaylaşır :)
  • rusça öğren bence yanlış biliiyorsamoda türkçe gibi sondan eklemeli kolay öğrenirsin

• Rusca ogren adamim sebebini biliyorsun

• Sen istiyor duj verecek 100 dolar

• Rusca

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarchist Reaper

Rusca
    Rusça Fransızcadan daha zor ama İleriye dönük olarak Rusçayı seçmek daha mantıklı olacak.

Fransızcanın artısı ise İtalyanca ve İspanyolcayı cebine atman olur. İtalyancayı Fransızcanın yazıldığı gibi okunan versiyonu olarak düşünebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dik Otur

Rusça Fransızcadan daha zor ama İleriye dönük olarak Rusçayı seçmek daha mantıklı olacak.

Fransızcanın artısı ise İtalyanca ve İspanyolcayı cebine atman olur. İtalyancayı Fransızcanın yazıldığı gibi okunan versiyonu olarak düşünebilirsin.

Alıntıları Göster
    fransızca öğren rusca iğrenç bişey
  • Osmanlıca öğren.

• quote:

Orijinalden alıntı: DonluMuhallebi

Osmanlıca öğren.
    Fransızca'yı düşünme bile direkt Rusça'yı seç. İlk başlarda alfabe dolayısıyla zorlanırsın ama 3 hafta gibi bir sürede fazlasıyla aşina olursun.

Not: Lisede 3 yıl Fransızca, kursta 2.5 ay Rusça görmüş biri olarak söylüyorum bunu. Fransızca'nın geleceği yok.
  • 16 yasinda kadinlara bu kadar ilgiliysen okuma abicim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.