Şimdi Ara

Fransızca ile İspanyolca

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
10.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bu dillerden birini öğrenme niyetim var ama kafamda sorular var bir turist rehberine ispanyolca ile ilgili fikrini sordugumda bana İspanyolca ile uğraşma git fransızca öğren hem ispanyollarla hemde italyanlarla rahat anlaşabilirsin dedi bunun doğruluk payı varmıdır birde ispanyolcayla fransızcanın zorluk seviyeleri aynımıdır şimdiden sağolun

• Hocam ispanyol dili okuyorum.Bence fransizca ispanyolcaya oranla telaffuz olarak daha zor gramer yapisi hakkinda bir bilgim yok.İspanyolcanin grameri cok da
    zor degil.Ancak fransizca bilirsen ispanyolla ve italyanla anlasirsin olayi sacma geldi.
    Ozet olarak İspanyolca Fransizcaya gore daha kolaydir ilgilenirsen inci kut'un kitaplari var bir goz atabilirsin.
  • Ispanyolca dilbilgisi olarak Fransizcadan daha kolay ve uzaktir. Kelime benzerlikleri vardir ancak Italyanca ve Fransizca birbirine dilbilgisi acisindan daha cok benzer telaffuzu dahil. O yuzdendir ki Italyanca bilen Fransizcayi rahat ogrenir ancak Ispanyolcayi ayni rahatlikla anlayamaz ya da konusamaz.

Kisaca Fransizca Italyanca bir tutulur ancak Isp daha farklidir. Tez bir yere kadar dogru.
  • cvp için sağolun peki ispanyollar italyanlarla dil olarak birbirlerini anlıyabiliyorlarmı
  • tabii ki hayir. uc bes kelime anlarlar ama italyanca ya da fra bilen biri nasil ki ispanyolca konusan birini anlamiyor isp. da digerlerini anlamiyor.
  • fransızca bu 3 dilin içinde en zoru(grammer açısındanda,fonetik açısındanda) en babası.öğrenmek için ya yıllarını vericeksin yada aşırı efor sarfediceksin.ama fransızcayı tam anlamıyla grameri olsun,yapısı,kökenleri,mantıgıyla herşeyiyle öğrenirsen aşırı kolay biçimde ispanyolcayıda italyancayıda öğrenirsin.rehberin kastettigi bu olmalı
  • Ben de yaklaşık iki yıldır İspanyolca öğreniyorum. Birçok yerden sanal ortamda arkadaşlarım oldu Brezilya, İtalya vb. ülkelerden. Hepsi de İspanyolca biliyordu. İspanyolca kolay ve çok yaygın bir dil, resmi dili İspanyolca olmayan ülkelerde de ciddiye alınacak rakamda İspanyolca bilenler var. istanbulparis'e katılıyorum, Fransızcayla İtalyanca birbirlerine çok benzerler, İspanyolca farklıdır. Benim sana tavsiyem İspanyolca olacak hocam, şu aralar Fransızca öğreniyorum ama popülaritesi kalmayan bir dil artık, İspanyolca ise dünyada çok daha yaygın, 25'e yakın ülkenin ana dili ve 700 milyona yakın da konuşan var. Bence İspanyolca öğrenirsen Amerika kıtasının tamamında anlaşamayacağın kimse kalmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca mı,Fransızca mı ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ispanyolca bilen italyancayı da rahatlıkla öğrenebilir mi 2 dilin birbirine çok benzediğini duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coder85

ispanyolca bilen italyancayı da rahatlıkla öğrenebilir mi 2 dilin birbirine çok benzediğini duymuştum.

Ben biraz inceledim de pek sanmıyorum rahatlıkla öğrenebileceğini. Benzerlikler var tabi ki sözcükler, fiil çekimleri gibi ama telaffuz olarak çok daha zor İspanyolca'dan, tanım edatları daha karışık vs. İspanyolca bilmek İtalyancaya katkı sağlar ama bunun önemli derecede olacağını sanmıyorum ben.
  • aman ha sakın fransızcaya bulaşmayın illetdir kendisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: çkalggg

aman ha sakın fransızcaya bulaşmayın illetdir kendisi

Evet haklısın galiba, ben de öğrenmeye kalkıştım da dilbilgisi falan sıkıntılı , epey emek harcamak gerek, öğrenmek için
  • Rizörvd
  • Hocam naptiniz ogrenebildiniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu konuyu unutmuştum :D

bulaşmadım ingilizceyi öğrendim
  • fransizca bilen bir kisi ispanyolcayi veya italyancayi konusurken anlamasi zordur. Kelime ayni veya kokeni ayni olabilir ama telaffuz yuzunden anliyamazsin. Hele ispanyollarin aksani bence çok çirkin ve hiç sevmem. Ama guney amerikada kullanilan ispanyolcanin telaffuzu ve anlasilmasi daha kolay. Sonuç olarak konusulanlari anlamak zordur ama yazili olarak konunun ne oldugunu ve ne istendigini anlarsin. Mesela ben ebay da alis veris yaparken ispanyol veya italyanin ne istedigini tamamiyla anliyordum. Ama konussalar imknsiz anlamam. Birde ispanyolcami fransizca mi ,hangisi sorusuna ispanyolca derim zira fransizca gerçekten gittikçe degerini kaybediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.