Arkadaşlar üniversite 4.sınıf öğrencisiyim seçmeli olarak Fransızca dersi alıyorum hocamız yapmamız için çalışma verdi.Çalışma şu şekilde etre ve avoir fiilleriyle 20 tane cümle yazmamız. Yani "Je suis..." ile 20, "Tu es...." 20 böyle böyle yaklaşık 320 cümle istedi yani. Ben internetten baktım ancak fiil çekimlerini yapamıyorum.Çekimi kolay olan fiiller buldum Parler gibi, buna benzer fiiller yazabilirmisiniz? Avoir için de 160 cümle hazırlıcam bunun içinde fiil istiyorum sizden.
Bir de şimdi fiilin çekimlerini yazmanız çok zor olur çekimleri gösteren bir site biliyormusunuz nerden öürenebilirim?
Bu sorunun cevabi saatleri alir. Ama sana yardim olsun diye bir kaç cevap yazayim. Birde boyle mi olacak?
Tu es une fille très jolie. Elles sont magnifique ces fleurs Je suis un garçon timide. Elle est grande Nous sommes ici pour visiter Vous êtes des gens très gentil. Ils sont parti à la montagne J'ai 2 enfants. as tu un jeton pour moi? Il a une voiture rouge Elle a des lunettes Nous avons une table de tennis à la maison Ils ont perdu le match Elles ont été bien joué le match Vous avez de l'argent pour payer?
Hocam çok teşekkür ederim ödevi bitirdim sağolun yine de emek vermişsiniz Allah razı olsun.