Şimdi Ara

Fransız Balkon ve pencere Terleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben nisanda bi eve taşındım daire sıfırdı şuanda oturuyorum içinde fakat farketmediğimiz bir sorun yaşadık. bi baktım yerler su içinde bir sürahi su dökmüşler sanki sonra anladıkki pencereler terliyip akıyor yere. pencereler fransız balkon şeklinde büyük yatak odam ve salon penceleri büyük boy pencereler.

terlemeyi sıklıkla yaşıyorum ve önceden anlamadığımız için mermer köşeleri kararmış, mermer altı duvarda kararmış hemen sildik temizledik.

pencerler ısıcam çift cam bina mantolama var dediğim gibi bina sıfır. evde salonda klima ve ayrıca kombi var. arada bir klima açıyouruz salonda.

şimdi sabahları pencereleri açınca ıslanma gidiyor ama yatarken sabaha kadar ıslanıp akıyor bu akmaya bir çözüm bulabilme ihtimalimiz varmı acaba ne yapacağım ben şimdi bu duruma.

• Siz binanızın ilk kışını geçiriyorsunuz . Sorununuz o Yüzden. Önümüzdeki kış yaşamazsınız. Evinizi Çokça havalandırmaktan başka çare yok
  • Çıkma altlarına(fransız balkon icin) mantolama yapılmamış olması muhtemel. Bu sorun çoğu yeni binada yaşanıyor. Bu soruna mantolamanın projeye uygun yapılmaması, kullanılan boyanın nefes almayı engelleyen saten boya olması ve sentetik tiner kullanılmış olması sebep olur. Bina içinden dışarıya çıkmak isteyen moleküllerin dışarı çıkamadan soğuk yüzeyle karşılaşarak yoğunlasmasi sorunu aslında bu. Kiracı iseniz yapacak bişeyiniz yok, ev kendinizin ise sivalari sökerek yeni bir uygulama ile çözebilirsiniz. Maalesef ben de yıllardır hangi dairede otursam aynı sorun ile karşılaşıyorum.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevapladığınız için teşekkür ederim evde saten boya yok bildiğiniz kireç boya vurup geçmiş her yer beyaz zaten

yan komşumuz geçen sene taşınmış onda geçen sene olmuş bu sene hiç olmamış mesela bende bu sene taşındığım için yani aklıma gelen o diyorum...mantolama full yapılmış durumda binanın cam ıslanıyor neden bilmiyorum sabahları havalandıırıyorum geçiyor gece oluyor gündüz terleme olmuyor aslında ... bu arada galiba bi etken daha buldum benim perdenin altında stor perde var sanırım buda yapıyor bakalım biraz zaman geçsin seneye ne olacak görcez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Siz binanızın ilk kışını geçiriyorsunuz . Sorununuz o Yüzden. Önümüzdeki kış yaşamazsınız. Evinizi Çokça havalandırmaktan başka çare yok

hay allah razı olsun senden içime soğuk su serptin yemin ederim.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Siz binanızın ilk kışını geçiriyorsunuz . Sorununuz o Yüzden. Önümüzdeki kış yaşamazsınız. Evinizi Çokça havalandırmaktan başka çare yok

hay allah razı olsun senden içime soğuk su serptin yemin ederim.

teşekkürler.

Kaygılanma kardeşim ben şimdiye kadar 4 yeni ev gezdim. Hepsinde de ilk kış aynı sorunu yaşadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.