Şimdi Ara

Fransa'da lise okumak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önemli bir sorum olucak. Fransa'da yaşıyan 5 yıllık bir arkadaşım var. Benimde yurtdışında okuma gibi bir hayalim vardır hep. Arkadaşım sayesinde orada rahatça liseyi okuyabilirmiyim ücretler ve konaklama nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum

• Rahatça okuyamazsın,güvenözveritecrübe ister;ücretler pahalı olur.Çok istiyorsan çalışıp okuyabilirsin ama öyle alelade insanların yapabileceği bir şey değil bu dediğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GKN.

Rahatça okuyamazsın,güvenözveritecrübe ister;ücretler pahalı olur.Çok istiyorsan çalışıp okuyabilirsin ama öyle alelade insanların yapabileceği bir şey değil bu dediğin.

Cevap için saolun hocam
  • Benim de bir arkadaşım Fransa'da,babasının görevi sebebiyle yaşıyor. Malesef orada ki liseye kayıt olamamış,yüksek derecede Fransa istiyorlarmış,arkadaştan Almanya'daki açıköğretimden kitap alıyor,liseyi öyle bitiriyor.Bu sene 5.senesi,vatandaşlığı alıp geri dönüş yapacakmış.Fakat,Fransa'da Türk olmaktan pek memnun değilmiş.
    Fransızların aşırı milliyetçiği olduğunu söylüyor ve sokakta ki insanlarla ingilizce konuşmak istediğinde,insanlar o'na şu cevabı vermiş; İngilizce biliyorum ama burası Fransa ve sizinle İngilizce konuşamam.
    Umarım yardımcı olmuştur,hata varsa affola.
  • fransa cok tehlikeli yer. arkadas yıllardır orda,çeteleşme aşırı var. hatta geçen porsche arabayı garajdan gasp edip gezip gezip kırsal alana bırakmışlar. ama sen bilirsin baya zor yani küçükten olur yurtdışı. şimdi yaş kaç zorluk çekersin,liseni burada oku güzel bir yerde . üniversiteyi yurtdısında oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoapGhost

fransa cok tehlikeli yer. arkadas yıllardır orda,çeteleşme aşırı var. hatta geçen porsche arabayı garajdan gasp edip gezip gezip kırsal alana bırakmışlar. ama sen bilirsin baya zor yani küçükten olur yurtdışı. şimdi yaş kaç zorluk çekersin,liseni burada oku güzel bir yerde . üniversiteyi yurtdısında oku.

Hocam size küçük gelebilir yaşım 15 ama siz o kadar da küçük saymayın beni. Türkiye'de ki liseleri göz önünde bulundurursak yurtdışında okumanın daha farklı ve iyi olacağını düşünüyorum. Sadece bunu gerçekleştirmek için tecrübeleri olan büyüklerimden yardımlar istiyorum
  • ailem bulgaristan göçmeni , kuzenlerim isviçre, almanya,bulgaristan,amerika,belçika,rusya ülkelerindeler. avrupada yaşamak için ya orada doğarsın gelişirsin, yada en kısa sürede gidersin 0-3 yaş gibi diyelim. bu yıl gidersen şunları sana garanti ederim :
    ırkçılık
    alay konusu
    kavga şiddet
    onların seni ezme duygusu
    her yer farklı sokaklar
    kültür şoku ( kız arkadaşın , en yakın arkadaşınla öpüşürse şaşırmaman gerek)
    gerçek anlamda serseriler ( ellerinde silahlar , öldüresiye dayak ) bizim burada eline tespih alan serseri. rusyadaki kuzen gopnik sokak serserileriyle takılıyo, turistleri falan dövüyolar sürekli eğlence amaçlı. öyle acımasız elemanlar
    yemek sorunu
    insanlar ( sohbet edebilceğin esnaflar yok, usta ben parayı yarın ateşlerim hadi allaha emanet yarın dayı oğlu parayı bırakır ! gibi gerçek arkadaşlık yapabilceğin esnaflar tabikide yok. adamlar trink para çalışır. işte yurdumun iyi insanları )
    en büyük sorun " para " oraya göre iyi yaşam için iyi bir para gerek. tabi paran varsa sorun yok
    ama sen bilirsin dediğim gibi , benim çok tecrubem var bu konuda. belçikaya gitmeme ramak kalmıştı son günler ciddi düşündüm vazgeçtim. ama birazda pişmanlık oldu tabiki. bu yaz polonya - belçika diğer yaz amerika - rusya - litvanya- letonya planım var. gezi yapmayı cok severim , farklı kültürler falan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoapGhost

ailem bulgaristan göçmeni , kuzenlerim isviçre, almanya,bulgaristan,amerika,belçika,rusya ülkelerindeler. avrupada yaşamak için ya orada doğarsın gelişirsin, yada en kısa sürede gidersin 0-3 yaş gibi diyelim. bu yıl gidersen şunları sana garanti ederim :
    ırkçılık
    alay konusu
    kavga şiddet
    onların seni ezme duygusu
    her yer farklı sokaklar
    kültür şoku ( kız arkadaşın , en yakın arkadaşınla öpüşürse şaşırmaman gerek)
    gerçek anlamda serseriler ( ellerinde silahlar , öldüresiye dayak ) bizim burada eline tespih alan serseri. rusyadaki kuzen gopnik sokak serserileriyle takılıyo, turistleri falan dövüyolar sürekli eğlence amaçlı. öyle acımasız elemanlar
    yemek sorunu
    insanlar ( sohbet edebilceğin esnaflar yok, usta ben parayı yarın ateşlerim hadi allaha emanet yarın dayı oğlu parayı bırakır ! gibi gerçek arkadaşlık yapabilceğin esnaflar tabikide yok. adamlar trink para çalışır. işte yurdumun iyi insanları )
    en büyük sorun " para " oraya göre iyi yaşam için iyi bir para gerek. tabi paran varsa sorun yok
    ama sen bilirsin dediğim gibi , benim çok tecrubem var bu konuda. belçikaya gitmeme ramak kalmıştı son günler ciddi düşündüm vazgeçtim. ama birazda pişmanlık oldu tabiki. bu yaz polonya - belçika diğer yaz amerika - rusya - litvanya- letonya planım var. gezi yapmayı cok severim , farklı kültürler falan.

Hocam verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Bu arada arkadaşım oraya 10 yaşında gitmişti, ırkçılık gibi birşey söz konusu değildi tabi bu kişiden kişiye değişebilir.

• arkadaşlar bende fransada lise okumak istiyorum yaşım 15 fransada teyzem ve evli kuzenim yaşıyor durumları iyi sayılır ne dersiniz ?
  • arakdaslar abarta abarta analatmis ,bence kesinlikle git, bu irkcilik olaylarini seninle ayni ilk okulda veya orta okulda okuyan dogu kokenlilere sor istersen
    zira turk olarak saniyosunku turkiyede boyle olaylar hic yasanmiyor ama sen doguluya , kurt kukenliye sor onu , neyse kapatalim

millet anlatmis ama bunlarin hicbiri turkiyeden cok daha geride degil, inan bizim ulkemis bu konularin hepsinde daha kotu durumda, bana sourcak olursan sartlari sonuna kadar zorla ve orda okumaya calis, yararini daha sonra gorecen , ne demek fransiz lisesinde okumak, basariliysan avrupanin amerikanin istedigin universitesinde rahatca gidersin ve ileride dunyanin istedigin ulkesinde ve sirketinde calisirsin,, diyelimki turkiyede okudun , inan hic birsey olmas, bak bu arlar bir suru arkadas konu aciyor hangi bolumu secsen, dilm bilmiyorum felan filan ,

sen orda en azindan fransizca ve inglizceyi bilecen, fransiz diplomasi, ardindan universite diplomasi aldinmi ilerde turkiyede seni bir suru sirket alir, en olmazzsa Renault alir :)

sen git git , benden soylemesi, avrupanin olusu bile turkiyeden cok cok cok daha iyi hic merak etme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.