arkadaşlar ps3 oyunları için sık sık sözü geçen bi olay,tam manası nedir,lütfen teknik olarak değilde,anlaşılır bi dilde anlatın,mümkünse örnekle
Görüntünün yavaşlaması. Kare atlaması.
Hani PC de "oyun kasıyor" derler ya onun gibi ama onun kadar kötü bir şey değil. "Akıcı" ile "kasmak" arasında bir görüntü yavaşlaması. Tabii anlık olan bir şey, 1-2 saniye içinde akıcı dediğimiz görüntü hızına yükselir.
teşekkürler
soyle dusun crysis i 512mb ramlik lik bir pc de acman.
Bir oyunun bir saniye içerisinde gösterilen 60 kare sayısı ile mükemmel akıcı olduğunu düşünün (Mesela CoD 4). Bazı kalabalık sahnelerde veya efektlerin bol olduğu yerlerde yunun saniyede gösterdiği 60 kare oranı düşebiliyor. Bu çoğu zaman farkedilemiyor ama düşüş çok olursa, o zaman rahatsız edici olabiliyor. Sabit bir sisteme sahip olan oyun konsollarına oyunları optimize etmek çok rahat olduğundan, genelde konsol oyunlarında frame rate düşüşü olmaz. Daha doğrusu olmamalı. Ama arada sırada çıkıyor karşımıza nedense. Özellikle de PS3'de. Blacksite: Area 51 oyununun sonlarına doğru olan aşağıya iple inme sahnelerini oynayanlar frame rate düşüşünün ne demek olduğunu en acı çekilde öğrenebiliyorlar.
R6 Vegasta feci vardı bazı bölümlerde( PS3 )
xbox360 da her 2 oyundan 1inde var.
bana en acı veren frame düşüşleri ise şu oyunlardaydı:
bana en acı veren frame düşüşleri ise şu oyunlardaydı:
mass effect nfs: pro street kane and lynch
Prostreet PS3'te frame düşüşü yok fakat framein 60 olmadıgına eminim yani. 30-40 arası dolaşıyor yada tam sınırda 24-30 gibi. Bu kadar çöp grafikli bir oyunun nasıl bu kadar düşük frame-rate verdiğide tartışılır mı?, tartışılır.
prostreet kimi zaman 60 fps,kimi zaman 30 fps civarı. özellikle 6 araçlık yarışlarda yarışa son sıradan başlıyorsanız, oyun tahminimce 20-30 fps arası gidip geliyor. tek arabayla 60 olabiliyor. frame düşüşü benim gözüme bariz bir şekilde çarptı.
Prostreet'de tozun dumana katıldığı yerlerde frame çok düşüyor. Koskoca oyunda sadece duman efektlerini beğendim zaten. O da frame'i düşürüyor. Enteresan Oyunu düzgün optimize edememişler demek ki.
Pes 2008 teki olaylara anlam veremiyodum demekki buymuş
STRANGLEHOLD da kasma oluyor
next-gen'de olmasını istemediğimiz bişey
çok ilginç ben de heavenly sword da tanık oldum.
bütün bir ordu ile savaştığınız yerde değil de bohan ın üstünde duran kuşun hapishaneden kaçış bölümünden önce çitin üstünden havalandığı anda atlama yaptı.
COD serisine helal olsun bence en az düşüşü sahneleri ne kadar kalabalık olursa olsun onlarda yaşadım
quote:
Orjinalden alıntı: renzokuken
COD serisine helal olsun bence en az düşüşü sahneleri ne kadar kalabalık olursa olsun onlarda yaşadım
özellikle COD4 COD3 de son oyuna göre daha çok frame düşmesi vardı. Cod4 iyi optimize edilmiş. Oyunun sonuna kadar tek tük frame düşmesi gördüm o kadar.
black site area 51 de çok oluyor bu olay oyunu ps3 de oynadım zaten kendisi de 5 para etmez bir oyun
quote:
Orjinalden alıntı: PS3 HÖÖ KAMŞON
Helal olsun abi nasıl aklında tutmussun sahneyi Bravo
oğuz sen misin?
quote:
Orjinalden alıntı: sagorap
next-gen'de olmasını istemediğimiz bişey
bence güçlü makineler için kaçınılmaz bir durum mesela c64 amiga sega satürnde falan hiç frame düşmesi kasma yaşayan oldu mu? hayır
quote:
Orjinalden alıntı: elderzeus
Prostreet'de tozun dumana katıldığı yerlerde frame çok düşüyor. Koskoca oyunda sadece duman efektlerini beğendim zaten. O da frame'i düşürüyor. Enteresan Oyunu düzgün optimize edememişler demek ki.
pro street dandik 2600 proda bile ps3den daha iyi...Ah EA ah deli ettin beni...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme