Şimdi Ara

FOTOKRİTİK HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
1
Favori
15.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fk 2-3 gündür işlevsiz, fotoğraflar kısmı görünmüyor, yöneticilerden de ses seda yok, hacklenmişmidir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidey99 -- 4 Temmuz 2010; 17:23:56 >
  • Uzun süredir girmiyordum FK'ya. Bugün bir bakayım dedim. Bakmaz olaydım.
    Bugünün GFlerinden bir fotoğraf;

FOTOKRİTİK HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZ

Bu da o fotoğrafa gelen iki yorum. Artık FK'nın nasıl bir site haline geldiğine siz karar verin

• sol taraftaki bulutların nesi neye gidercesine anlamadım ben, o nası bi cümle
  • Buda bugünün bomba fotosu yorumlar ve cevaplarda cabası. olumsuz yorum yapılan yorumlara cevaplarda oalyın ayrı bir yönü

http://www.fotokritik.com/2332777?pgNb=0#pager
  • tıklanmada kendi kategorisinde bir rekor!!!!!! fotokritik amacına ulaşmıştır.....
    buna destek veren donanımhaber sitesi üyelerine çok teşekkürler

fotokritik sitesinin bu konu başlığı sayesinde tıklanma sayısı 3 katına çıkmıştır herhalde....
    konuyu açan arkadaş fotokritik yöneticisi mi yoksa???

think again....

• quote:

Orijinalden alıntı: mageji

http://www.fotokritik.com/2321576

bu fotoğraf GF olmuş. Çok sert bir yazı yazdım. ben dışında herkes övmekten başka bir şey yapmamışlar.
    rezalet ya

Linki doğru verdiğinize eminmisiniz? Bence başarılı bir fotoğraf olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

quote:

Orijinalden alıntı: mageji

http://www.fotokritik.com/2321576

bu fotoğraf GF olmuş. Çok sert bir yazı yazdım. ben dışında herkes övmekten başka bir şey yapmamışlar.
    rezalet ya

Linki doğru verdiğinize eminmisiniz? Bence başarılı bir fotoğraf olmuş.

arada bir kurunun yanında yaş yanmışş

• Bütün fotoğraflarımı sildim
  • ben de fk ye üyeyim ama iki yıldır uğramıyorum. bu zaman içinde ne hale gelmiş!!!
    dijital foto makineleri çok yaygınlaştı ama fotoğraf eğitimi yok, okuma alışkanlığı da yok.
    bilgi, deneyim, dinleme, okuma, bakma yoksa, eleştiri geliştiri de olamaz.

ayrıca, foto eleştirmek ve karşıdaki kişiyi geliştirmek zor iş. yani, epeyce karmaşık.
  • karmaşık çünkü

karşıdaki kişi fotoğrafçılık eğitimi almış mı?
    makinesini tanıyor mu? ayrıca siz tanıyor musunuz?
    1000 lerce fotoya baktınız mı?
    eleştirirken nasıl bir yol izlenir, ne, nasıl denir de karşıdaki kişi söylediğinizi anlar, kırılmadan, alınmadan?
    siz estetik okudunuz mu? bu konuda ne gibi yaklaşımlar var? fotoğrafta ne önemli estetiksel açıdan?
    söylediklerinizi karşıdaki kişi anlayabilecek mi?

daha kim bilir neler eklenebilir!

yani, güzel fotoğraf çekmek zor iş, eleştirmek daha da zor. bence okumayan, yani fotoğrafçılıkla ilgili okumalar yapmayan kişileri eleştirmemeli. bu kişi nasıl geliştirecek kendini?

karmaşık...
  • Ya fotokritikten insanlar neden nefret ediyor hemen küçük kendimden bir örnek :)

Bu dün GF 'ler arasından bir makro...

Netleme yanlış detay yok neredeyse... çeken kişinin daha çok deneme yapması gelişmesi lazım değil mi ?
    http://www.fotokritik.com/2372285

İzlenme 1000 nerdeyse
    eleştiri de çok var ama boş laflar :)

Bu da benim dün kareyi görüp "o GF ise benim kare AF (ayın fotoğrafı ) len" diye makara olsun diye eklediğim karem...
    http://www.fotokritik.com/2376366

sadece 2 yorum birisi arkadaşım makro üstadı diğeride beğenmiş yazmış... o kadar... Toplam 39 izleme var ki yarısını ben
    yapmışımdır :D :D :D

Merak ediyorum ne kadar yorum alacak diye :D :D

Fotokritikten nefret edilme sebebi budur... Kendimi tabi ki bu sınıfa sokmuyorum ama mükemmel kareler görüyorum... öylesine akıp geçiyor.. GF olamıyor...
    Akrabalık ilişkileri had safhada :)
    Bunu denedim çok yorum aldım... Ama dediğim gibi iş iş değil :)
    Benim görmek istediğim tek şey... O ana sayfada kaliteli fotoğraflar görmek... Yoksa sinirim bozuluyor :)
    Ne kadar kırmadan inceden değdirerek eleştirsem hem bana ters tepiyor ?
    O kadar alışılmış ki poh pohlanmaya insanlar.... Bu üzücü :(

• Turan bey eleştiri ve yorumları okuduktan sonra + ya bas sonrada cevap kısmına cevabını yazabilirsin....
    Bunu yaparsan fotoğraflarına çok yorum gelir vede puanınız artar... Selamlarımla....

yukarıda okudugunuz yeni baslayan bi üyeye yol gostermek ıcın verılmıs bır elestırı daha ne olsun.Super taktik hepimiz uygulayalım bunu madem bundan sonra gf olmamız artık an meselesi
  • Bu tür fotoğraf paylaşım sitelerinin hepsi aynı. Bende dün fotograf defteri üyeliğimi sildirdim. 1-2 haftadır mail atıyorum üyeliğimi silin diye, dikkate almadılar, bende tüm fotoğraflarımı tek tek silip uygunsuz bir foto yükledim uluorta, anca dikkate aldılar.

Flickr'dır olay. Türkiye'de fotoğraf makinesini kodaktan ibaret sanan ve elindeki cep telefonuyla dslr makinelere meydan okuyan bukadar cahil babayiğit varken...
  • anlamadığım bişey var bu insanlar (prof. üyeleri saymıyorum) hobi, eğlence, merak gibi sebeplerden fotoğrafçılıkla ilgilenmiyorlar mı, niye o zaman bir üyeyinin fotoğrafı kötüyse kötü demek iyiyse iyi demek, doğru bi şekilde eleştirmek zor geliyor, bu yönde yapılacak eleştirilere açık olunamıyor, para veren var mı yapılan iyi yorumlar için, yok, o zaman birbirlerini niye kandırıyorlar.

ne kadar garip birşey iğrenç bir fotoğraf çekeceksin ve pohpohlanmak için iyi yorumlar bekleyeceksin sonrada bundan mutluluk duyacaksın. egolarını mı tatmin ediyorlar anlamıyorum.bir fotoğraf kötüyse kötüdür bunu yapılan yanlı yorumlar mı değiştirecek ki bunu fotoğrafı koyan kişide biliyordur heralde, işte hangi akıl ürünüyle bunlardan zevk alabiliyorlar, bunuda anlayamıyorum.
  • Şu fotoğraf ta günün GF seçilmiş ya, ne desem bilmiyorum Umarım incisozluk saldırısı falandır.

http://fotokritik.com/2386555
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylargray

Şu fotoğraf ta günün GF seçilmiş ya, ne desem bilmiyorum Umarım incisozluk saldırısı falandır.

http://fotokritik.com/2386555

:) Ya bu foto nasıl oluyor da GF oluyor benim HDR olmuyor :(

http://fotokritik.com/2214028

? ? ? ?

• meşhur ördek fotoğrafına gelen yorumlara bakarken bir öyle bir tanesine denk geldim ki, insan gerçekten ne diyeceğini bilemiyor.
    hatta ilk başta bu kadar olamaz dedim ve ironi yaptığını düşünmek istedim ama aynı zamanda tam puan da vermiş.

http://www.fotokritik.com/2313822

işte o yorum şu;
    "Ördek makrosu harika üstad"

ÖRDEK MAKROSU mu? ben bunu okuyunca kendimden şüphe edip fotoğrafa yeniden bakma ihtiyacı duydum.

hani bir söz vardır "bildiği yanıldığına yetmemek" diye. aynen öyle bir durum "makro" diye bir kelime öğrenmiş ama bu bildiği yanıldığına yetmiyor. hatta hiç bilmese "ördek fotoğrafı çok güzel olmuş" dese çok daha doğru bir söz söylemiş olacak.

bu arada onun bir üstündeki yoruma gelen cevap işte "ironi böyle yapılır" dedirtti. sanırım bu sayfadaki metin07 ile aynı kişi, bu fotoğraf için "başarılı sunum" diyip neredeyse tam puan veren birisine "başarılı yorum tebrik ederim" diyerek resmen çok başarılı bir şekilde laf sokmuş.

bence fotokritik sahip olduğu kültür(!?) ile kendisine gelen tüm eleştirileri hak ediyor. şuanda yazdığımız ve envai çeşit konusu olan forumda bile belli bir seviye ve kalite korunurken bir fotoğrafçılık sitesinden bunu beklemek hakkımız. gerçi benim fotokritiğe üye olmam da yine böyle bir seviye ve site ahlakı üzerine bir tartışmayı görmemden sonra oldu.

bu benim olaya tepki olarak çektiğim ve üye olarak eklediğim fotoğraf;
    http://www.fotokritik.com/2308526

fotokritikde bu "iki çatal üzerinde yumurta" kompozisyonunun kavgası vardı. bu çok meşhur bir pozmuş ve adamın birisi bunu taklit etmiş bir de utanmadan "çatal ve yumurtalarla oynarken bu poz çıktı" diye yazmış. ben de aradım 3 dk içinde google'dan fotoğrafın orjinalini buldum :)

işte tüm bunların ardından yemekhanede yumurta görünce bir deniyeyim dedim.

orjinali;

bu da çakmacı arkadaş;
    http://www.fotokritik.com/2299275

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsusian -- 2 Eylül 2010; 22:40:26 >

• İyide Tahir bey zeten bu fotoğrafın tamamen kendisine ait olduğunu idda etmemiştiki.

Ozaman her kız kulesi çeken, her FSM köprüsünü çekenin manzara fotoğrafları çakma mı oluyor ozaman ya da su damlası çekenler.

Bu fotoğrafı görmüş ve kendiside uğraşıp benzerini çekmiş. Kendisi profesyonel olarak ilgilenir zaten fotoğrafla, öyle dandik ördek fotoları çekip koyan birisde değildir güzle işler çıkartır. Böyle birine hırsız damgası vurmak hiç hoş bişey değil bence.

Zaten fotokritik fotoğraf yükelmeye değmez bir site haline geldi. Bu benim şahsi düşüncem. Benim uğraşıp çektiğim fotoğraflara 2 taneden fazla yorum gelmezken saçma bir ödrek fotosuna, arkasında eletrik trofaları bulunan manzara fotoğraflarına sayfalarca yorum geliyorsa millet birbirine şak şak çekiyorsa hiç boşuna fotoğraf eklenmez oraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Eylül 2010; 0:37:17 >
  • bu fotoğraf bir anadolu ajansı fotomuhabiri tarafından çekilmişti ve o dönemde olay olmuştu. birileri böyle bir açı olmadığını ve photoshop ile yapıldığını iddia ettiler, sonradan gerçekten de böyle bir açı olduğu televizyon kameraları ile ispatlandı. bir gün ankaraya gider de bu fotoğrafın çekildiği yere yolum düşer de yanımda uygun ekipman bulunursa ben de çekmek isterim.

sadede gelmek gerekirse asla bu açıdan bir fotoğraf çekip insanlar "dolaşırken bir baktım anıtkabirle kocatepe camisi arka arkaya geldiğini gördüm bu fotoğrafı çektim" demem. ne derim? yukarıda yazdığım bu olayı anlatır "benim de yolum oraya düşünce aynı fotoğrafdan bir tane de ben çektim" derim.

ben o çatallar ve yumurta ile fotoğraf çekmesine de yayınlamasına da birşey demiyorum. ben de çektim gayet de hoşuma gitti. ama "herhangi bir fotoğrafa bakılıp kopya edilmiş bir eser değildir, çatallar ve yumurtalarla oynarken ortaya çıkmış birkaç kareden biridir" demek yanlıştır. ki o fotoğraf altı yazıda ilk olarak aynen böyle yazıyordu, sonradan değiştirildi. zaten kompozisyonu başka bir yerden görmese bunu belirtme ihtiyacı duymazdı çünkü kim her çektiği fotoğrafa başka yerden görmedim kendim buldum der ki? çekim çok başarılı olmuş ama keşke daha önceleri gördüğüm bir kompozisyonu denemek istedim hatta bu işin aslı da budur deseydi. o zaman hiç bir söz söylenemezdi.

kız kulesi örneğine gelince, evet kız kulesinin ilk fotoğrafını çeken kişi tüm kız kulesi fotoğraflarını sahiplenemez ama diyelim ki ben gittim (atıyorum) 5000mm bir objektif ile açıyı öyle bir ayarladım ki kız kulesini tam dolunayın ortasına oturttum. kocaman, kız kulesini de kapsayacak kadar bir dolunay fotoğrafı elde ettim. sonra bu fotoğrafım ünlü oldu, hatta pek çok kişi uygun ekipmanlarla benzerlerini çekmeye çalıştı, sonra birisi çıktı dedi ki "bir gün 5000 mm objektifimle sahilde dolaşırken böyle bir kız kulesi fotoğrafı yakaladım". o adama "ne diyorsun kardeşim bu çok ünlü bir pozdur ve sen belli ki hazırlanmış tasarlamış gitmiş aynısını çekmişsin işte" denmez mi? aradaki fark şu ki kız kulesi bizim fotoğrafını çekmek için tasarladığımız birşey değildir herkes çekebilir. ama birisi çıkıp bir fotoğraf tasarlayıp çekiyorsa, ortada bir tasarım varsa o poz artık o kişiye aittir.

bu biraz, kız arkadaşına peruk takıp, beyaz pileli etekleri olan bir elbise giydirip bir havalandırmanın üzerinde etekleri uçuşurken aşağıdaki fotoğrafını çekip, "Marilyn Monroe mu? Hiç duymadık. Kız arkadaşımın etekleri uçuşunca ben de çekeyim bari dedim, dünyada beyaz elbisesinin etekleri uçuşan bir tek Marilyn Monroe mu sanki?" demek gibi birşeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsusian -- 3 Eylül 2010; 1:16:17 >

• Üçüncü sınıf fotoğraf paylaşma, arkadaşlık sitesi...
    Açık ve net.

Standart kullanıcısına verdiği fotoğraf yükleme boyutu ile ancak iPhone kullanıcılarına hitap eder. Yorum yazmak ve favorilere eklenmek için bayan olmak yeterli.

Flickr varken bakılmaması gereken site.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.