Şimdi Ara

fotoğrafçılık kursuna başlıyorum profesyonel fotoğraf makinesi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • fotoğrafçılık kurusuna başlıyorum ama makinelerle ilgili aslında hiç bilgim yok. biraz araştırdım ama kafam karıştı, makinelerin profesyonel mi yoksa yarı profesyonel mi olduğunu nasıl anlayacağım? ikinci el ilanlara profesyonel yazmışlar 200-300tl civarı fiyatları var ama o mekinelerin profesyonel olmadığını söyleyenler de var.
    1.tam profesyonel makinaları mininmum ne kadara bulabilirim ikinci el olarak? (fotoğrafçılığa yeni başlayan birisinin kullanabileceği özellikleri dikkate alarak)
    2.yarı profesyonel makine mi tercih edeyim yoksa tam profesyonel çok daha eski model bir makine mi?
    3.1000 tl civarı bütçe düşünürsek model tavsiyesinde bulunabilir misiniz? (başlangıç için işimi görecek daha düşük bütçeli tavsiye edebileceğiniz bir makine/model varsa şu anda benim için daha iyi olur)



  • Merhaba öncelikle prfesyonel kelimesini unutun :D
    Profesyonel, yarıprofesyonel zaten çok net ayrımı olan birşey değil.
    Sizin ihtiyacınız olan şey Pozlama ayarı, Diyafram ayarı gibi ayarları yapabileceğiniz bir makine.
    Kabaca üstünde tekerlek olan tekerlekte de M,S filan yazanlar.
    şurada örnek var.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/122744207

    En yaygın kullanılanı Canon Eos 650D, Canon 100D gibi makinelerdir. Böyle birşey işinizi görür.

    Aslında Fujifilm XT10 + (f2.4-4.0) , Sony A6000, Fuji X30 gibi makineleri önerirdim ben şahsen. Ama Standart olarak Canonla başlarsanız kurs için daha kolay olur. Kurstakiler muhtemelen canon menusünü ezbere biliyorlardır ve ayrıca lens vs denettirebilirler.


    Yani özetle 650D, 700D gibi bir makina almanız uygundur.

    Ama genel olarak hobi için fotoğraf makinesi istiyorsanız imzamdaki konuyu okumanızı tavsiye ederim.




  • - Kurs ücretsiz mi ?
    - Şu ana kadar hiç bir fotoğrafınızı çekmeden evvel fotoğraf nasıl iyi çekilir diye internette falan araştırma yapıp, okuyup cep teldi vs. bir araç ile çekerken uygulamayı denediniz mi ?

    Merak etme nedenim böyle büyük bir heyecan varmış gibi hissettim de sizde, hani eğer bunları bile yapmadınız ise ve kursun sizi alacağınız (5.000 liralık bile olsa) pro makina ile birlikte pro işler yaptıracak seviyeye getirmesi epey zor bir durum olacaktır. Çünki bu işin bir de fotoğraf çektikçe öğrenilip-geliştirilmesi gereken yani sahada canlı uygulaması gereken bir bölümü var. Derler ki "İlk 20-30.000 fotoğrafınız acemiliğinizdir" ki bunu hani bugün makina alıp başlayanlar için demiyorlar, dedikleri bugün fotoğraf çekmeyi bir merak ve sonu olmayan öğrenme olarak idrak edenler. Makina gösterdiğiniz şeyi fotoğraf haline getirecek araç olacak ama işte ona neyi/nasıl göstereceğinize göre bu pro/yarı pro/amatör/çaylak/zumsalak/basınca çekekecek mi/ vs. olacaksınız.

    @multimatom arkadaşımızın önerilerine katılıyorum. Canon'lar konusunda dediği gibi bir kullanım kolaylığınız olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Kasım 2017; 21:14:58 >




  • "jiddi" hoca boşa yazmaz ve çok önemli konulara değilmiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650 D satılık, shutter i sanırım 1000 in altında, sıfır gibi makina
  • Kurs onemli bir adim bence. En azindan zoraki olarak fotograf cekme istegi doguruyor. Eger sifir bilgi ile gidiyorsaniz ne alirsaniz alin kullanma klavuzuna bir goz atin ne nerdedir en azindan ogrenin daha sonra kursta ogretilirken kimseye minnet etmezsiniz. İso diyafram enstantane konusunda bilginiz olursa cok daha iyi olur internette yuzlerce kaynak var bu uclunun mantigini yarim saat bir saat okuyarak anlarsaniz emin olun cok faydasi olacaktir.



    Kurslarda canon nikon govdeler yogunluktadir. Evet ayni marka govdeler olunca kolaylik olur hemde baska lensler varda kullanma imkaniniz olur. Disariya fotograf cekmeye de cikariyor kurslar hafif bir govde boyun agrisindan kurtarabilir canon 100d gibi. Benim tavsiyem ya boyle ufak bir dslr almaniz ya da aynasiz bir fotograf makinesi almaniz. Hangisini alirsaniz elinizi korkak alistirmayin surekli fotograf cekin ayarlariyla oynayin makineye alisin. Makinenin kullanimina ne kadar cok alisirsaniz fotograf cekerken pratik olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Öncelikle şunu söyleyeyim, çok yüksek bütçeler ile gereksiz masraf yapmaman. 1000-1500 TL. arasında bir makine-lens ile rahatlıkla başlangıç yapabilirsin. Bu fiyat skalasında belirli modeller var, hangi model olsun diye çok detaya girme yok yere aklın karışır. Fotoğrafçılığın ilerlediğinde ekipman konusunda teknik ihtiyaçların zamanla kendini belli edecektir.
    Canon 550D, 600D başlangıç için uygun makineler. Kit olarak lens ile beraber alabiliyorsun.

    Daha detaylı bilgiye ihtiyacın olursa, web sitemizden bize mail atabilirsin.

    www.zorluphotoagency.com
  • yardımcı olan arkadaşalra teşekkür ediyorum sizlerin tavsiyesi ile 650d aldım 4500 shutterda (sanırım shutter sayısı iyi gibi) 1100 TL'ye. kursada başlayalı 2 hafta oldu ama bu konuyu açtığım dönemlerde kafam gerçekten karışmıştı internette çok bilgi var ama malesef bazıları yanlış yönlediriyor. şu an benim için önemli olan iso diyafram pozlama gibi ayarları rahatlıkla yapıp makineyi kontrol edebilmek. başlangıç için bunları rahatlıkla yapabilecek bir makineye sahip olduktan sonra ilerde yönelinen alana göre ileri seviye bir makineye daha rahat karar verilebilir. diğer sıfırdan başlayacak arkadaşlara tavsiyem de bu şekilde ikinci el uygun ve basit bir makine almalarıdır. zaten o ayarları gerçekten öğrenene kadar fazlasıyla eğlenceli vakit geçirebilecekler bu makinelerle. ben en azından şu an çok keyif alıyorum çünkü o ayarların kombinasyonları bazen iyi bazen de kötü ama komik oluyorlar :)




  • wyilldirim kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.

    Biraz öğrendikten sonra da imzamdaki konuyu okumanızı tavsiye ederim.
    2. makinenizde "kompakt" ları da değerlendirin derim.
    Şimdi okumayın ama kafanız karışmasın

    Şaka bir yana okumanızın genel kültür açısından faydası olur.
    Hızlıca bir göz gezdirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.