Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    1-2 gün içerisinde bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum.Aklımdan geçen modeller;
    Nikon d5500, Canon 750d ve Olympus Omd Em10 Mark ii.Bütçe ortalama 3000 tl.

    Genel olarak gezi, sokak fotoğrafçılığı ayrıca portre amaçlı kullanacağım.İlk aşamada tüm bu fotoğraf türlerinde kullanabileceğim lens yada lensleri almam mümkün olmayabilir elbette onun için önceliği gövdeye verip zamanla lens takviyesi yapabilirim.Aklımda hep nikon d5500 + sigma 17-70 vardı fakat şuanda almaya kalksam bu ikilinin fiyatı şuanda 4000 tlyi geçiyor.

    Yazdığım modeller dışında farklı tavsiyelere de açığım.

    Yukarıdaki modelleri tercih etmemin bana göre sebepleri ise;

    Lens alternatifinin bol olması ve Canon geçmişimden dolayı(kullanımı kolay) canon 750d (gövde 2500 tl)
    Ele oturuşu, hafifliği ve nedeniyle Nikon D5500(gövde 2500 tl)
    Taşınabilirlik ve gövde fiyatı nedeniyle Olympus (canlı olarak görmedim ama ellerim biraz büyük olduğu için ele oturuş konusunda sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum)(gövde 1800 tl)

    Zamanında 550d kullanıpta memnun kalan birini yukarıdaki yazmış olduğum modellerin hepsi teknik özellik olarak kesinlikle tatmin edecektir hiç şüphem yok fakat kağıt üzerinde okuduklarımla değil de kullanan bilen tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini alarak ilerlemek daha mantıklı olur diye düşündüm.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Kullanımı en rahat olan E-M10 Mark 2. EVF ve OVF farkını da düşünmeniz lazım. EVF, fotoğrafı çekmeden önce nasıl bir fotoğraf elde edeceğinizi görmek ve tüm ayarları yapabilmek için çok iyi. Bence çok daha zevkli.

    D5500'ün üstünlükleri:

    Daha iyi sensör, tamamen dönebilen ekran, şarj süresi ve mikrofon çıkışı.

    E-M10 II'nin üstünlükleri:

    Gövdede 5 eksenli sabitleme sistemi. Manuel bir lens bile kullansanız sabitleyiciniz oluyor yani. Büyük bir avantaj.

    Daha büyük vizör (yaklaşık %35). Aynı zamanda elektronik vizör olması da bir avantaj bence. Vizör %100 görüntü sağlıyor. D5500'de bu oran %95.

    Makine küçük ve lensler de aynı şekilde.

    Gövde küçük olmasına rağmen 2 adet ayar tekerleği ve 3 tane de FN tuşu var. Ayrıca toplamda 8 tane tuşa görevler atayabiliyorsunuz. Ya da öntanımlı ayarlar kaydedip mod kadranından kolay erişim sağlanabiliyor. D5500 gibi giriş-orta seviye dslr makinelerde bu kadar kişiselleştirilebilirlik yok.

    Bunların yanında Olympus'un menüleri bir çok ayar ile dolu. Aklınıza gelecek herşey için ayar koymuşlar. Kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

    Mekanik perdenin yanında elektronik perde imkanı da var. Bu sayede 1/16000 saniyeye kadar hızlarda çekim yapılabiliyor. Güneşli havada açık diyafram kullanmak için ideal. Ayrıca elektonik perdenin ömrü sınırsız. Mekanik perdeler 100bin civarı fotoğraftan sonra ömürlerinin sonuna yaklaşıyorlar. Timelapse yapmak için elektronik perde daha uygun.

    Olympus'un Live composite, live bulb, focus bracketing gibi kullanışlı özellkleri var.

    Manuel lens kullanırken kolaylık sağlayacak focus peaking özelliği mevcut.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bence de nikon d5500 ve canon a o parayi yatirmayin.olympus em10 ve lens almak daha mantikli.bende alcam bu yaz bitmeden sanirim.retro gorunuslu makinelere takintim var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Peki olympus'u sizce hangi lens ile almak daha mantıklı?
    Sadece gövdeyi şuanda 1800 tlye
    Gövde ve kit lensi ise 2300 tlye alabiliyorum.
    Sizce kit lens ile mi almak mantıklı? Yoksa sadece gövde al üzerinede x lensi al diyebileceğiniz bir seçenek mevcut mu? Daha önce de dediğim gibi sokak, gezi ve portre ağırlıklı çekimler yapacağım.
  • Evvelce lensi değiştirilmiş makina tecrübeniz var mı ? Var ise, kullandığınız lenslerden hangisini daha çok kullandığınızı ve tarzınızı kendiniz daha iyi bilirsiniz. Örnek geçenlerde meşhur bir youtube'da yayın yapan fotoğrafçı kendi fotolarının istatistiki verilerine bakarken tele lenslerini çok nadir kullandığını görmüş bundan bahsediyordu. Benim durumum da aslında çok benzer. 100mm. üzerinde fotoğraf çektiğim 1000'de 1 kadardır ancak. Bu durumda benim tele lense para harcamam çok gereksiz bir masraf olacaktır. Buna karşın çektiğim fotolara falan bakınca şehir manzaraları, doğa, mimari, sokak, makro ve yine az da olsa portre. Ben ekipmanımı yavaş yavaş filmli makina lenslerini de kullanarak (hem kendi tarzımı bulmak ve hem de ihtiyaçlarımı daha iyi görüp bunu en ucuza maletmek açısından manuel lensler harika) netleştirdim ve sonrasında nokta atışları ile ekipmanımı bir nevi demirbaş misali toparladım diyebilirim.

    25mm. F1.8
    60 mm f2.8 makro lens (ki sokak ve orta menzilli tele lens olarak bile kullanılabilir)
    14-42 II R kit lens.
    Şimdi ekipmanımda bir tek daha geniş açılı bir lens gerekli mi sorusune yanıt bulmam kaldı. Eğer 12-50 kit lensim olsaydı sanırım böyle bir soruyu da pek sormazdım. Azıcık da olsa daha geniş açı ve telede daha iyi mesafe. Kimi durumlarda gayet iş gören makro çekim özelliği olan bir lens 12-50




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Evet yaklaşık 2 yıl canon 550d ile birlikte 18-55 ve 50 mm kullandım.Gezi ve sokak fotoğrafçılığı daha çok ilgimi çekiyor.4 tane bebek yaşlarda yiğenim var ayrıca gezdiğim yerlerde de portre çektiğim oluyor.Olympus hakkında kafamdaki tek soru işareti makineyi canlı olarak görmemem.Ellerim biraz fazla büyük a6000 elimde kayboluyor misal ama a7yi aldığımda kendimi güvende hissediyorum elime oturuyor.Yani hafif olması güzel elbette ama ergonomiside iyi olmadı bence. Olympusta buna sahip olabilecek miyim emin değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanctuary33

    Evet yaklaşık 2 yıl canon 550d ile birlikte 18-55 ve 50 mm kullandım.Gezi ve sokak fotoğrafçılığı daha çok ilgimi çekiyor.4 tane bebek yaşlarda yiğenim var ayrıca gezdiğim yerlerde de portre çektiğim oluyor.Olympus hakkında kafamdaki tek soru işareti makineyi canlı olarak görmemem.Ellerim biraz fazla büyük a6000 elimde kayboluyor misal ama a7yi aldığımda kendimi güvende hissediyorum elime oturuyor.Yani hafif olması güzel elbette ama ergonomiside iyi olmadı bence. Olympusta buna sahip olabilecek miyim emin değilim.

    D-slr'ların genel olarak ele oturuşu daha iyi tabi. Benim ellerim de ufak değildir. Yıllarca basketbol oynadım, topu tek avucumla kavrayabilirim top yere bakar vaziyetteyken. Olympus OM-D E-M10 kullanıyorum, onu da geç Olympus PEN E-PL3 modelinin fotoğrafına bir bak, onu 2 sene kullandım ve en iyi fotoğraflarımı onunla çektiğimi düşünüyorum !..
    Şahsi düşüncem ne gösterebilir ki ?!
    Aynen, gayet haklısın derim. Fakat PL3 + 14-42 II R kit lens ile çektiğim fotoğrafları 2016 sonunda stok foto olayına biraz merak ile acaba naparım diye girince yükleyeyim şunları dedim. Aralarından satılanlar epeyce oldu. Ufak-tefek yarışmalarda birinciliklerim oldu bu ekipman ile çektiğim. GuruShots.com'u bilir misiniz ? Orası "En iyi 36 tünel fotoğrafı" mıydı ne öyle bir makalede PL3+14-42 II R kit lens ile çektiğim fotoğrafı seçmiş. Buldum 20'inci sıradaki,
    https://gurushots.com/articles/36-superb-examples-of-how-tunnel-vision-can-create-impact-in-photography
    Hele şimdiki M10 Mark II'yi düşününce hem ergonomisi çok daha iyi PL3'e oranla ve hem de gövdede 5 eksenli IS var. Bence bir çok durumda D-SLR'lardan daha düşük enstantanelerde net fotoğraf çekebilmenizi sağlar. Madem 2 sene 550D ve dediğiniz lensleri kullandınız, hatırlıyor musunuz elde 1/5 , 1/8 enstantanelerde net fotoğraf çekebildiğinizi ? Ben 3 eksenli IS'i olan OM-D E-M10 ile çekebiliyorum. Hani ergonomisi kötü ya, ne demek ele oturuşu falan kötü. D-slr daha iyi oturuyor ve sonuç ne ? Tabi sadece ergonomi bu dediğimden ibaret değil ama böyle de birdezavantaj gibi görülen durumu avantaja çevirebilmiş yönünü söylemek istedim. (Şu anda kanıt fotolar koyamıyorum, eğer isterseniz eklerim de 1/5, 1/8 perde hızında elde çekilmiş fotolarımdan)




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    E-M10 ile ilgili videolar izledim titreşim engelleyici sistem gayet başarılı.Olympus için ergonomisi kötü demedim sadece canlı olarak görmediğim için biraz tedirginim sonuçta hergün alınmıyor bu cihazlar.Peki lens için ne tavsiye edersiniz?Kit lens mi yoksa sadece gövde al yanında ise şu lens işinizi görür diyebileceğiniz bir lens var mı? Çok soru sordum kusura bakmayın:)
  • sanctuary33 kullanıcısına yanıt
    Sokak ve gezi için kit lens gayet başarılı. Düşük ışıklı ortamlar hariç tabi. Makinenin titreşim engelleyicisi 4-5 durak kadar yardımcı olsa da F/3.5 ile F/1.8 arasında da 2 duraklık fark var sonuçta.

    Portre için bütçenizi bilmiyorum fakat 75mm lens harika.

    Arka planı biraz daha işin içine katayım ve fiyatı da daha uygun olsun derseniz 45mm F/1.8.

    Çok başarılı bir lens olan ve açı olarak full frame'de 50mm'ye karşılık gelen Panasonic 25mm F1.7 de kullanılabilir. Boydan alacağınız portrelerde arka plan bulanıklığını diğer lensler kadar veremez ama yakın çekimlerde memnun eder. Ebay'den 600 lira civarına alınabiliyor.

    Makroya ilgiliyseniz ve Olympus 60mm macro lensi alırsanız portre çekimlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilginiz için.Şehir dışına çıktığım için sipariş veremedim.Bu hafta sonu mobile özel indirim kampanyası olursa inşallah sipariş vereceğim.Dubai de tatilde olan arkadaşıma sipariş verecektim fakat internet sitelerinde olympus göremedim.Nikon ve Canonların fiyatları ülkemize göre iyi fakat Sony ler pahallı genel olarak.
  • Arkadaşlar Ankara'da olympus satan bir yer var mıdır? Tripod foto satıyordu sanırım ama dün baktım göremedim orda.Cihazı almadan canlı canlı görsem iyi olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.