Şimdi Ara

Çamaşır makinesi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    15 yıldır kullandığımız profilo camasir makinesi e 2 hata kodu verdi reset attık düzeldi ancak hata kodu artık eskidigini yenisini almak gerektiğini belirtiyor.. evimizde hergun camasir yıkanır. Yine profilo markası dusunuyorum. Cmg140dtr

    Cga144 serisi yada cga244 serisi

    Cmu12t91tr serisi var.. bu serilerden öneriniz hangisi olur farkları neler? Farklı marka muadil ürün oneriside alabilirim.

    kurutma makinesi 9 kgluk kullanıyoruz.

    Tesekkurler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • selamlar;


    Cmg140dtr AAA sınıfı, 1400 devir (9000 TL)


    Cmu12t91tr C sınıfı, 1200 devir (10000TL)


    cga244X0tr A enerji sınıfı olarak belirtiliyor. 1400 devir (11090 TL)


    Mantık olarak hepsi aynı sayılır bu modellerin.


    beyaz eşyalarda asıl olay model yılıdır. yani 1400 devir 9 kg makineler aslında aynı, tek fark piyasaya çıkış yılı. yani kaç model olduğudur. sanırım bu modeller arasındaki en son çıkan model CGA244X0tr modeli. profilo uzmanı değilim tabi ama farklı bir markada 5 yıldan fazla iş tecrübem oldu. hepsinde mantık aynıdır.

    Fiyatlardan da aynalayacağız gibi aradaki fark modellerin çıkış tarihidir.

    Son yapılan Avrupa birliği düzenlemesi ile enerji sınıfı başlıkları değişti diye biliyorum. yani eskiden A sınıfı olan şimdi E sınıfı olarak değerlendiriliyor olabilir. o konuyu iyi araştırmak lazım.

    Profilo isim olarak profilo olsa da aslında bosh ve siemens ile aynı makinedir. aynı tesiste üretilir. marka takıntınız yoksa 3-4 bin tl aşağı fiyatlara da aynı özelliklerde makine almak mümkündür.





  • Tesekkur ederim cevabınız için. Evet bosch siemens ile aynı olduğunu düşündüğüm için profilo tercih ediyorum. 15 yıldir eski makinemizi kullaniyoruz son 3 4 yildir neredeyse hergun kullandık. Cmg140dtr olanı 4 yıl önce annemler için almıştık en eski model yılı olan o sanirim. Birde yeni modellerde su tasarrufu için az kullanım ve yeterli durulama olmadığı yazılmış bu da kafamı karıştırdı açıkçası.. fiyat 10 civari kesinlikle 1. Tercih olsun dediğiniz marka model var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktorx10 D kullanıcısına yanıt

    10 bin civarı 3 aşağı 5 yukarı yani cga244X0tr A enerji sınıfı olarak belirtiliyor. 1400 devir (11090 TL) modeli mantıklı.

    şu an çıkan tüm modellerde su tasarrufu vs deniyor ama ne kadar inandırıcıdır düşündürücü. yıkama için 5-10 lt, durulama içinde 15-20 lt arası kullanıyorlar.

    1. tercih sizinde kullandığınız bildiğiniz profilo tabiki. sonuçta bosh-siemensin muadili. kalite olarak fark yok.


    onun dışında arçelik vs olacaksa minimum dijital özellikte olmasına dikkat edin. Arçelik grubunda da (beko-grundig-altus) fiyat farkından dolayı altus tercih edilebilir. motorları aynı olmasına rağmen aralarında iki katına yakın fiyat farkı var çünkü. diğer tüm özellikleri aynıdır.

  • doktorx10 D kullanıcısına yanıt
    Makinenin çarığı çürüğü yoksa kömürleri değiştirtip kullanmaya devam edebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hvYP1WQ-95M

    İlla değiştirecekseniz eski makineyi ihtiyacı olan birine verebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Nisan 2023; 2:56:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karar verdiniz mi ya da bı tavsiyeniz var mı? Benim de 15 yıllık makinem koku yapmaya başladı tamirciler sorunu bulamadı sanırım uzatmaları oynuyor. Seçim öncesi bir çamaşır makinesi bir de fırın almam gerekiyor tavsiyeniz nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun fiyat tavsiye bekliyorum.Şimdiden Teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fb1907antep kullanıcısına yanıt

    kilo olarak tercihinizi bilemem ama en çok kullanılan genelde 8 kg. fiyat performans olarak şu model iyidir. cihazı bildiğim için önerebilirim.


    Altus AL 8103 D 8 kg 1000 Devir Çamaşır Makinesi Fiyatı (hepsiburada.com)



    ama A101 gibi marketlere seg marka geliyor. onuda sanırım vestel yapıyor. yani marka olarak vestel->regal->seg diye fiyatta aşağı gidiyor. sağlam cihazlar. kullananlardan kötü yorum almadım.

  • @onatba hocamın bahsettiği gibi makinenin kömürlerini değiştirirseniz ve makinenin başka sorunaları yoksa uzun süre daha gider. E2 hatasının birkaç nedeni vardır. Tako bobini arızası, motor yönünü değiştiren röle arızası, triak arızası gibi. Bunları dışında aşınmaya bağlı olarak motorun kömürleri bitince aynı arızayı verir. Eğer makinenizi 15 yıldır kullanıyorsanız ve hiç kömür değişmediyse büyük ihtimalle bitmiştir. Ben de Profilo CM1000CTR kullanıyorum. E2 hatası verince 50 TL ye kömürlerini değiştirdim. Devam ediyorum. Bir süre sonra da suyu ısıtmamaya başladı ve E1 arızası verdi. Bu kez de resistansı kontrol ettim ancak sağlamdı. Dikkatli bakınca resistansa giden kablo demetindeki kablo bağının dibinde küçük bir kopuk olduğunu gördüm. Kabloyu lehimleyip makaron geçiridim ve hala devam ediyorum. Mekanik büyük arıza yoksa makineden vazgeçmeyin bence arkadaşlar. Yine de siz bilirsiniz.





  • edis10 E kullanıcısına yanıt
    Hocam makinenin çürüğü çarığı yoksa ve kazanı koku yapıyorsa makineyi söküp çekmecesini hortumlarını ve tahliye pompasını derinlemesine temizlemeyi deneyebilirsiniz. Üst kapak kolay çıkıyor.

    Örn:
    https://www.youtube.com/watch?v=38I35f61yCc&feature=youtu.be

    Kazanın içi için 3 kutu makine temizleyici alıp 90 derecede kullanın(laktik asit içerir geneli). Sonrasında bir kez de bolca çamaşır suyu ile çalıştırın. Sonra birkez daha makine temizleyici kullanın koku muhtemlen geçer. Geçmiyorsa plastik hortumları contaları vs yenilerseniz illaki düzelir. Tamircinin sorunu bulaması ilginç. Koku varsa makinede bakteri mikrop küf vb illaki birşey vardır.

    Makinenin işi bitince kapağı çekmecesi açık bırakmak ve içinde kirli veya temiz çamaşır hiç bekletmemek gerekiyor.

    Fırın ankastreyse bütçenize göre teka siemens arçelik hoover kumtel vb olabilir. Yalıtımı iyi olan fırınları tercih etmekte fayda var özellikle ankastrede.

    Setüstü için çift camlı diye satılanlar daha tasarruflu ve emniyetli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Benim makineden yanık kokusu geliyor, sanki motordan geliyor gibi. Metalik yanık kokusu. Ben yenisini aldım Bosch, yedeğe koydum duruyor. Ankastre seti aldım yeri uygun değildi yarına hazır oldu inşallah yarın servis gelecek. Onu da Bosch aldım fırın Ocak ve davlumbaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • edis10 E kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günlerde kullanınız. Akkınızda bulunsun davlumbaz montajında servisin kullandığı borunun çapının davlumbaza uygun ve sızdırmaz olmasına dikkat etmenizde fayda var. Yoksa klapenin açılmasını engelliyor. Bizim montajı yapan usta baca tıkalı dedi diye sorgulamadan senelerce yarım klape kullandık, kendim sökünce farkettim boru klapenin açılmasını engelliyormuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam benim yeri Uygun değildi önce elektrikci geldi priz yukarı kaldırıldı, sonra mobilya ustası geldi mermerden yerini yaptı, sonra fayansci geldi arkasını fayans yaptı, elektrikci gelip ikili priz taktı fayansin yukarıdaki prizi düzeltti. Baca da hemen üstte değil sağda nasıl olacak bilmiyorum inşallah yine sıkıntı çıkmaz. Çok uğraştırdı beni çok da masraf oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • edis10 E kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrik tesisatı bizde problem oldu. Fişler 10 ar cm kayık. Taşıncağımız için kabul ettik mecburen. Bu arada davlumbazın içinde kendi klapesi vardır muhtemelen ancak birde ayrıca duvar montaj klapeleri var, bir miktar faydasını görürsünüz. Davlumbaz sızdırmaz klape vs diye aratınca çıkıyor kimi filtreli kimi telli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yarın servis gelince söyleyim bakalım ne diyorlar nasıl yapıyorlar. Işin acemisi olunca her şey yarım yamalak oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.