Şimdi Ara

Fotoğraf makinası pilleri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Digital bir fotoğraf makinam var ve 2 adet 1.5 v luk piller ile çalışıyor. Son zamanlarda (birkaç yere düşme sonucunda) fotoğraf makinam çalışmamaya başlamıştı. Teknik Servise verdim. Tamir işlemini yaptığını ve çalıştığını söyledi. Kısa bi zaman diliminde tekrardan aynı hatayı vermeyi başladı. Sanki pil boşmuş gibi algılıyordu ve kapanıyordu. Servis tekrar baktı ve problem olmadığını, hatta elinden başka birşey gelmediğini söyledi. Bende kendim tamir etmeyi düşündüm ve içini açtım. İçinde auto flash kapasitörü gördüm ve ondan şüphelendim. Karaköyde araştırdım fakat kapasitörü bulamadım. Kenarda uzun bir süre beklettim. Bir gün aklıma tekrardan şarj edilebilir pilleri değiştirmek geldi ve şarjlı 2700 mAh pilleri çıkartıp piyasa malı 2 pil taktım. Şu an normal bir şekilde çalışıyor makina. Sorun pil gibi gözüküyor fakat 2 farklı pil markasında denedim (10 sa üzerinde şarj ettiğim) ikisinde de çalışmadı. Alakası olmadığını biliyorum ama mAh yüksek olması cihazı çalıştırmamasına neden olabilir mi? Bu arada piyasa malı pille 2 haftadır test ediyorum ve sorun yok... Yeni pile ihtiyacım var sizce yeni pildede böyle bir sorunla karşılaşırmıyım? Bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...

• bende pillerin çabul bitmesinden şikayetçiydim. piyasa malları standart piller malesef kısa sürede bitiyor. 2 yıldır uniross marka 2500mah pil kullanıyorum şıkır şıkır çalışıyor.
    %99 makine için bu 2.4v yeterlidir, çalışır ama seninkinde bilinmeyen bir arızadan dolayı bu voltaja takmış olabilir, 2.4v az geliyorsa çalışmaz.
  • nedium sanırım bahsettiğin gibi. Eve geldim ve pilleri kontrol ettim. Dediğin gibi şarj edilebilir piller 2.4 volt üretiyor. Peki nedium aklıma takıldı önceden ben bu pillerle çalıştırıyordum. Şimdi niye çalışıramıyorum? Bu sıkıntıları makinanın bir kaç defa yere düşmesinden sonra yaşamaya başladım...

Bu arada şarj edilmeyen pillerle halen kullanıyorum makinamı ve herhangibir sorunum yok :)
  • Önceden şarjlı pille çalışıyordu demiştin ilk mesajında, ben de bunu göz önüne alarak "makinan takıntı yapmış olabilir" yazdım. Benim de başıma benzer birşey gelmişti, nedenini asla çözemedim. Uğraştım olmadı, en sonunda "herhalde makinenin tepesi atmış, ille de 1.5v isterim arkadaş diye inat yapıyor" diyip geçmiştim. Şimdilerde biraz daha bilgi birikimim oldu, belki pillerden gelen voltajı yükselten, bir iki kondansatörden oluşan basit bir "şarj pompası" vardı, onların başına birşey geldi diye düşünüyorum. Kesinlikle tahmindir, ciddiye alma :)
  • ya arkadaşlar kusura bakmayın aylar geçti üzerindende belki şu an fikri olan vardır. Olympus marka fotoğraf makinası aldık ve inanın kodak ın fotoğraf kalitesini veremedi. şu an bi fikri olan var mı? Ben bu illeti çalıştırmak istiyorum. Bu arada üstte yazmayı unutmuşum fotoğraf makinası bi kaç kez yere düştükten sonra böyle yapmaya başladı. Pillerin bayatlılığından şüpheleniyorum ama yine de size sorayım dedim...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.