Bildirim
fotoğraf çekiminde titreme sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Flaşlı çekimlerde yapıyormu. -
yapıo.. çekerken çok dikkat etmek gerekio .. ama manzara resimlerinde faln çok harika çekimler yapabiliyor. -
Sorun titreme değil de odaklanma olabilirmi. -
nası odaklanma anlamadm? lcd de çıkan o kare mi?
nası giderilebilir sence? -
deklanşör'e yarım basıp makinenin odaklama yapmasını beklemiyor olablir misiniz? yahut çok yakında duran bir cisim mi çekiyorsunuz? -
Birçok makine odaklama ayarlarını otomatik olarak yapar.
Çekme tuşu 2 kademeli ise, makine ilk kademede odaklamayı yapar. Çekim ortamı uygun ise, ekranın ortasındaki kare işaret yeşil renk olur. Eğer bu kare farklı bir renk (sarı yada kırmızı gibi) alıyorsa, bilin ki fotoğraf iyi çıkmayacaktır. -
@EXcom_Zkko
yarım basma olayını yapmıorum dostm ya.. direk basıyorum ben çekim tuşuna. yakın objelerde pek sorun olmuyor. makinanın kendi ayarlarında yakın çekim modu war zaten.. yarım basınca odaklanma yapıo doğru ya şimdi hatırladm. çünkü görüntü önce flulaşıo sonra netleşio..
@msakalar
benm makina da otomatik mi peki ? çekim tuşuna yarım bastığımda dediğin gibi yeşil bir kare, küçük yeşil iki kare yada hiç bişi çıkmıyo . bunların anlamı ne oluyor?
+ bide iso ayarı war onlar ne için? dün denedim çekimlerde iso 80 de iken oldukça net fakat yükseldikçe çekim kalitesi düşüyor.
+ makina ile tam zoom yaptığımda (15x) görüntü oldukça kötü oluo. netleştirmenin bir yolu yokmu? bide titriyo dediğim gibi hiç bir şey anlaşılmıo görüntüden. -
quote:
Orjinalden alıntı: zoom_grange
+ makina ile tam zoom yaptığımda (15x) görüntü oldukça kötü oluo. netleştirmenin bir yolu yokmu? bide titriyo dediğim gibi hiç bir şey anlaşılmıo görüntüden.
çünkü digital zum kullanıyorsun. benim hem kameramda hem de fot.mak.ta digital zum kapalıdır. digital zum faso fiso.
titremeyi engellemek için ayak kullanmaktan başka çare yok.
diğer normal çekimlerindeki titreme de sanırım daha çok karanlık ortamlarda yapıyordur? aynı problem benim eski makinada da vardı. şutladım gitti. teknik şeylerden pek anlamam ama galiba yüksek iso da çekemediği için deklanşörü çok fazla açık tutuyor. bu da titremelere sebep oluyor. -
Büyük olasılıkla 15 X ZOOM değerinde DİJİTAL zoom yaptığı için... Pixelleri yaklaştırıyor size... Görüntünün bozulma sebebi bu yüzden.
Özelliklerini tam bilmiyorum ama o makineyi elinizde tutarak 15X zoom ile iyi bir çekim yapmanız hemen hemen imkansız.
Makineyi düz bir sehpa üzerine koyun ve elinizle hiç dokunmadan sadece çekim tuşuna kademeli olarak basın. Bir nebze iyileşecektir.
Ayrıca ev ortamında Flaşlı çekim yapın, gündüz olsa bile. Flaşsız çekimlerde deklanşör hızı düşer ve en küçük bir sinek hareketi bile ekranda dalgalanma olarak yansır. -
quote:
Orjinalden alıntı: metinemre
quote:
Orjinalden alıntı: zoom_grange
+ makina ile tam zoom yaptığımda (15x) görüntü oldukça kötü oluo. netleştirmenin bir yolu yokmu? bide titriyo dediğim gibi hiç bir şey anlaşılmıo görüntüden.
diğer normal çekimlerindeki titreme de sanırım daha çok karanlık ortamlarda yapıyordur? aynı problem benim eski makinada da vardı. şutladım gitti. teknik şeylerden pek anlamam ama galiba yüksek iso da çekemediği için deklanşörü çok fazla açık tutuyor. bu da titremelere sebep oluyor.
yüksek iso kullanıncada görüntü kalitesi düşüyo malesf. titreme de karanlık ortam yada aydınlık ortm fark etmio. dikkat etmezsn çekerkn her ortmda yapıyo.
-
Sorun çekim tuşuna direk basmandır. Başka bir şey değil bence. -
Artık yeni nesil digital fotograf makinelerinde titreme sorunu odaklanma sistemiyle ortadan kalkıyor sanırım... -
aydınlık ortamlarda en güzeli otomatik çekim yapmaktır..manuel çekimlerin verdiği renk kalitesini vermesede otomatik çekim;en azından titreme sorununu ortadan kaldıracaktır...tabi bu ayardaki çekimlerde en dikkat edilecek nokta odaklanmanın düzgün şekilde yapılması..hatta gündüz çekimlerinde önemli bulduğunuz anlarda gündüz bile olsa flashı açmanız fotonun bulanık çıkmasını engeller. -
tşkler dostlar cvplar için..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X