Şimdi Ara

Foto. Stüdyo kurmak ne kadara mal olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 sene sonra nasipse bir stüdyo kurmak istiyorum. Elimde bir adet 60D makine, iyi de bir dizüstü bilgisayar var. Bunları da dahil ederek ortanın biraz üstü-halli bir stüdyo ne kadara patlar ?

Yer: Bursa, mekan yeri: Heykel-Teleferik-Setbaşı civarları. ( bilmeyenler için: Dükkan kiraları tuzlu olan yerlerdir buralar )

Edit: Bütçe 40 bin TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necessa®i -- 16 Kasım 2011; 23:43:45 >

Bursa'da klasik bir stüdyo açmak için maliyet mi soruyorsun baskısıyla vs beraber?

Biz iki hırsız arasında kendimizi feda ederiz. Düne ait üzüntülerle yarına ait korkular. (Fulton Cursier)

Fo+oğraf | 6GEN Fotoğraf Dergisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspci

Ne istediğini tam anlamadığımı söylersem alınmazsın umarım.

Bursa'da klasik bir stüdyo açmak için maliyet mi soruyorsun baskısıyla vs beraber?

Yok baskı hariç.

Sadece vesikalık baskı yapabilecek makina alınıcak.

Nihayet 1D serisinden bir makine ya da 7D almayı düşünüyordu en son.

yani hiç de d3x e falan gerek yok :)
    5DMARK3canon24.70L2,canon100Lmacro,corei7 5820k,85 L f 1.2,manfrotto55xprob,manfrotto410 geared,lee filtters sethttp://500px.com/kenanyapici DH SERGİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Bizim burada ki yer Anakra, ünlü bir stüdyo ki Bakan vesikalıklarını vs de çeker 350D kullanıyor.

Hocam ben yazları çalışıyorum. 3 ayda 12-15 bin lira toplarım. Bu da en az rakam. 2-3 yıl içinde de en azından 40 bin liram olur. 40 bin lira ile ne derecede bir stüdyo açabilirim?
    tarla mı istanbul da ev mi?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 40 iyi bir stüdyo kurabilirsin.

Stüdyo Tripodları ve ışıkları yalnız biraz palı. Aslında stüdyo için gerekli parçaları yurt dışından alabilsen o 40 bin lira ile çok iyi bir stüdyo açarsın diye düşünüyorum.
  • Şimdi burda kim ne dese boş olacak, öncelikle sen kafandaki potansiyeli ortaya koymalısın ki yorum yapabilelim. Ne boyutta düşünüyorsun bu işi? Özel çekimler alarak büyük alan, yüksek randımanlı bir ışık sistemi ve geniş fon gerektiren şeyler mi? Sadece vesikalık mı? Vs vs...

Sadece vesikalık için dandirikten bi set kurarsın 1500TL civarına her türlü, fazlasıyla işini görür. Dediğim gibi önce sen bilmelisin kendini ki burda yorum yapılabilsin. Bir de vergi levhalı bir stüdyo açıyorsan bürokrasi kısmını iyice öğren, bilgim dahilinde usta belgesi olmayan biri stüdyo açamıyor yasal olarak (tabii yine bilgim dahilinde bu Türkiye'de işlemiyor malesef...)

Fakat 40.000 ile çok rahat altından kalkılabilir ortalama bir stüdyonun...

Orijinalden alıntı: Necessa®i

quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Bizim burada ki yer Anakra, ünlü bir stüdyo ki Bakan vesikalıklarını vs de çeker 350D kullanıyor.

Hocam ben yazları çalışıyorum. 3 ayda 12-15 bin lira toplarım. Bu da en az rakam. 2-3 yıl içinde de en azından 40 bin liram olur. 40 bin lira ile ne derecede bir stüdyo açabilirim?

Bursa'da altıparmak, heykel, çekirge, setbaşı, küklürtlü gibi yerlerde dükkan tutarak stüdyo açmanız biraz daha pahalıya patlayabilir.

Şöyle ki ;

Işık, ekipman, vs vs için 40 000 yeterde artar.
    Ama dediğiniz yerlerde özellikle cadde üstü yerlerde dükkan açmak o kadar kolay değil. 1. yer bulamazsınız, 2. hava parası alırlar.

Bunalrı geçtik ara sokak ta buldunuz ve açtınız diyelim. Fotoğrafçı dükkanları (stüdyo değil) renkli, bol ışıklı, şaşalı, bol fotolu, camekan rafları vs olan dükkanlardır. Albeniyi arttırır ve gereklidir.
    Bu iş genelde yıllardır yapıldığı için genelde hep arka taraflarda bir yerlerde eski makinalaer filmler vs durur.
    Bunları imkan dahilinde dahi yaotırmak nerden baksanız 20 000 i bulabilir.
    He derseniz ben akpalı kapılar ardında sadece çekçem geççem. Çok güzel ama kim gelir orası da ayrı.
    Ayrıca dediğiniz mekanlarda yaşayan isnanal da hala filmli makina kullnan sayısı çok. O nedenle banyo işni de öğrenmeniz ve küçük çağta makina satışı yapmanız da faydalı olabilir. Bu da biraz sermaye ve bilgi gerektirir ama çok da büyük bişey değil.
    Kafanızdaki planı netleştirin. Soru amaçlı dükkanlara girin çıkın içersini inceleyin, kararınızı verin.

Hiçbir müşteri duvarında camında foto olmayan, bilgisayar olmayan, lesn, fot. mak. satmayan dükkana girip vesikalık çektirmez.
    Zatten o dediğiniz mekanlarda yeteri kdar fotoğrafçı vardır. Kararınızı iyice gözden geçirip planlamanızı dikaktli yapın derim.

• Neden işlek cadde?

Anladığım kadarı ile ortadaki işleri kapmak istiyorsunuz, hazırda müşterileriniz yok. Yanlış mı anlıyorum?

Biz iki hırsız arasında kendimizi feda ederiz. Düne ait üzüntülerle yarına ait korkular. (Fulton Cursier)

Fo+oğraf | 6GEN Fotoğraf Dergisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspci

Neden işlek cadde?

Anladığım kadarı ile ortadaki işleri kapmak istiyorsunuz, hazırda müşterileriniz yok. Yanlış mı anlıyorum?

Doğru bildiniz. Ortadaki işleri kapmak.

Sizin bi fikriniz varsa öğrenmek isterim.
    Açtınız mı mekanı bu arada :=)
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.