Şimdi Ara

Fosile yardım (TYT-AYT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba gençler. uzun zamandır yks sınavına girmedim. ara ara dgs sınavına girmiştim. bu sene ziraat mühendisliği (Bahçe Bitkileri) için sınava girmek istiyorum. istediğim üniversitenin son giren kişisinin profili aşağıdadır.

Öğrenim Durumu Üniversitede öğrenci iken sınava girip buraya yerleşti

Liseden Mezuniyet Senesi 2022

Yerleştiği Puan* 248,00322

Yerleştiği Başarı Sırası* 548.763

Yerleştiği Katsayı 0,12 Katsayı

Ortaöğretim Başarı Puanı 465,105

Diploma Notu 93,0

Yerleşenlerin Yks net ortalamaları aşağıdadır.

0,12 Katsayı ile 0,12 +  0,06 Ek Puan ile

Ortalama OBP 411,170 ---

Yerleşen 31 ---

TYT Temel Matematik (40 soruda) 10,2 ---

TYT Fen Bilimleri (20 soruda) 3,0 ---

TYT Türkçe (40 soruda) 22,0 ---

TYT Sosyal Bilimler (20 soruda) 8,4 ---

AYT Matematik (40 soruda) 3,9 ---

AYT Fizik (14 soruda) 1,6 ---

AYT Kimya (13 soruda) 0,8 ---

AYT Biyoloji (13 soruda) 2,2 ---

Ben tyt ve ayt konularını youtube dan araştırdığım hocalardan izleyeceğim. sizlerden isteğim yukarıdaki netlere göre her ders için tyt ve ayt soru bankası kitabı almam şartmıdır. 0 dan başlayacağım.

• Seviyeni bilmemekle birlikte, bölüme girmek için gereken netler bana düşük geldi. Sağlam bir çalışma yapıp şansını büyük oranda arttırmak için elbette ki düzenli bir şekilde kitaplarla ilerlemelisin. Matematik ve geometri için Eyüp B. önerebilirim (mat ve geo seviyen çok düşükse önermem, zaten hoca youtube oynatma listesinin ilk videosunda bunu söylüyor ve böyle öğrenciler için bir yol haritası çiziyor.). Fizik için Özcan Aykın öneririm. Bu hocaların YouTube videolarıyla birebir uyumlu Video Ders Defterleri var. Eyüp B. TYT-AYT Matematik için 3D Video Defteri, Geometri için KR Akademi Geometri Ders Defteri var. Özcan Aykın'ınki ise 55 günde TYT Kampı ve 88 günde AYT Kampı olarak geçiyor. Matematik ve fizikte seviyen düşük değilse bu iki hocayı şiddetle öneririm çünkü nokta atışı tam YKS'ye göre anlatıyorlar. Kimyada ve biyolojide benim tercih ettiğim hocalar kimya için Kimya Adası (yine konu anlatım kitapları var videolarıyla uyumlu) ve biyoloji için Selin Hoca ve ders defterini kullanıyorum. Kimya ve biyoloji için diğer alternatifler de tercih edilebilir. Türkçe dersinde mümkünse her sabah 1 test paragraf öneririm. Dil bilgisi konusu eksikse Benim Hocam Kadir Gümüş TYT Türkçe oynatma listesinde dil bilgisi konularını kendin A4'e not çıkartarak veya hocanın ders defterini alarak çalışabilirsin. Her bir ders için de - TYT ayrı, AYT ayrı- bir soru bankası öneririm. 3D soru bankaları iyidir. 345 yayınları da kullanabilirsin. Konular ilerleyip bittikçe mutlaka her bir ders için BRANŞ DENEMELERİ çözmelisin. Bu, eksiklerini belirleyip tekrar o eksikler üzerine bir çalışma yapmana olanak sağlar. Önemli olan iyi olduğun değil, zayıf olduğun konulardır zira. Tabii ki ileriki süreçte branş denemeleri üzerine GENEL TYT ve GENEL AYT Denemeleri de çözmelisin. Bu, benim önerimdir ve kesinlikle gidilmesi gereken yol iddiasında değilim. Kendi çalışma yolunu elbette sen seçeceksin.

Eğer diyorsan ki, benim seviyem o kadar düşük değil ve yapmam gereken net sayısı görece az. Yetecek kadar çalışmak istiyorsan benim önerim ağır gelir. Benim tavsiyemle tıpatıp aynı olmasa da benzer bir detaylı ve ağır program ile çalışırsan büyük ihtimal istediğin bölümün gereken netlerinden çok daha fazlasını yaparsın, çünkü daha 8 ay gibi çok uzun bir süre var. Bu şekilde çalışırsan gereken sıralamanın çok üstünde yapman da olasılık dâhilinde.

• cevabın için çok teşekkür ederim. aydınlatıcı oldun. matematikte orta seviyedeyim. ama yinede sıfırdan başalayacağım

Rica ederim dostum. Sıfırdan çalışmaya başlamak iyidir. Orta seviyede bir öğrenciysen matematik, geometri ve fizik için bahsettiğim hocalar çok işine yarayabilir. Başarılar dilerim, umarım hedefine ulaşırsın.

Tyt-Ayt kaynak Rehberi?
    3 yıl önce açıldı
    2021 TYT Coğrafya Sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.