Şimdi Ara

Forumun zengin anlayışı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok farklı bir anlayış bicimi var forumda. İphone 5 i veya apple laptobu olan oo zengin oluyor veya bmw, Mercedes kullanan zengin mi oluyor? Şahsen bizim durumumuz orta seviyede babamın istese yarın gidip altına 200-250 bin tl ye araba alacak nakit parası var ama 40-50 binlik arabadan yukarısına binmez çünkü kişilik meselesiyle ilgili.

Aksine bende araba tutkunuyum ılerde evden önce kesin altıma bmw veya audinin son model jeeplerini alırım benim karakterinde bu asıl sorun niye bu forumda arabası olan zengin oluyor?
    Babamin altında eski arabası var ama 3 tane en az 200 bin tl lik ev+ 2 dükkanı var istese Ferrari bile alır evleri satıp.
    niye böyle anlayış var forumda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

Çok farklı bir anlayış bicimi var forumda. İphone 5 i veya apple laptobu olan oo zengin oluyor veya bmw, Mercedes kullanan zengin mi oluyor? Şahsen bizim durumumuz orta seviyede babamın istese yarın gidip altına 200-250 bin tl ye araba alacak nakit parası var ama 40-50 binlik arabadan yukarısına binmez çünkü kişilik meselesiyle ilgili.

Aksine bende araba tutkunuyum ılerde evden önce kesin altıma bmw veya audinin son model jeeplerini alırım benim karakterinde bu asıl sorun niye bu forumda arabası olan zengin oluyor?
    Babamin altında eski arabası var ama 3 tane en az 200 bin tl lik ev+ 2 dükkanı var istese Ferrari bile alır evleri satıp.

beni evlatlık alırmısınız ? çok usluyumdur baçeyede işemem

• @kızgınjapon

konu ciddi hocam.

• mal varlıgını hic boyle anlatan gormemşitim iyi taktik
  • quote:

Çok farklı bir anlayış bicimi var forumda. İphone 5 i veya apple laptobu olan oo zengin oluyor veya bmw, Mercedes kullanan zengin mi oluyor? Şahsen bizim durumumuz orta seviyede babamın istese yarın gidip altına 200-250 bin tl ye araba alacak nakit parası var ama 40-50 binlik arabadan yukarısına binmez çünkü kişilik meselesiyle ilgili.

hemen cevap vereyim.
    bak sen bile kendi ailene orta halli diyorsun. istediği an 200-250.000 lik arabayı çekebilen adam orta halli oluyorsa forumda değil bence sende bir yanlışlık var. Yani bir düşün. Herkes borçtan kırılırken senin söylediğin şeyi yapabilen birisi orta halli mi olur?
    benim yorumlamam buhadar.

• Arsa falan da mı var mı babanın isterse satıp lüks araba alabileceği?
  • sadece evlerin var diye zengin olunmuyo ki. gönlün de zengin olucak ve günün modası/teknolojisi neyse, basıp parayı alıcan ve almasını bilicen.

düzenleme yaparak açıklayım ki anlaşılsın. bizim apartmanda bir kadın vardı. hayatı boyunca yememiş içmemiş biriktirmiş. banka hesap cüzdanında trilyon küsur parası vardı. ev ve arsaları da ayrıca vardı bunun. şimdi mal varlığına baksan bu acayip zengin. ama bir de yaşadığı hayata bakmak lazım. yazın sıcağında kapıdan seyyar karpuzcu geçiyordu da parası gidicek diye almıyordu. biz öğrettik karpuz alsın arada yesin diye. evinde suyu musluktan kovalara biriktiriyordu ki su saati yazmasın diye ve su parası ödemiyordu. ekmeği buzdolabında saklıyordu bayatlamasın diye ve 3 gün onu yiyordu. biz üzülüyorduk sefalet içinde yaşamasına da arada evde değişik bişiler yapıldıkça götürüp veriyorduk, aç kalmasın diye.

bir de apartman görevlimiz vardı ki, elinde her zaman son model iphone. herkesten gizlemeye çalıştığı bir arabası var. (söylerse bahşiş alamaz pek diye gizliyordu.) aynı anda kaç apartmana dışarıdan baktığının hesabını kimse bilemiyor ama karısı ve çocukları derken, işlerini öyle bir bağlamış ki, evine ve yaşantısına baksan, mahallenin kralı o. ayağındaki ayakkabıyı görünce nereden aldığını sormuşluğum var. şimdi burada anlatmaya sığmaz ama adam çok gözü açık ve yaşamasını biliyo.

şimdi bu iki olayı karşılaştırsan, hangisi zengin gibi, hangisi fakir gibi yaşıyor? sefalet içinde yaşayan kadının neresi zengin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin Hood -- 23 Nisan 2013; 13:38:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

quote:

hemen cevap vereyim.
    bak sen bile kendi ailene orta halli diyorsun. istediği an 200-250.000 lik arabayı çekebilen adam orta halli oluyorsa forumda değil bence sende bir yanlışlık var. Yani bir düşün. Herkes borçtan kırılırken senin söylediğin şeyi yapabilen birisi orta halli mi olur?
    benim yorumlamam buhadar.

Orta halli değil orta halin rahat 2-3 tık üstü, ama gerçek zenginler kategoresinde değil.

• Ye kürküm ye demişler. Benim de bir arkadaş var babasının 30 tane istanbul'da dairesi var bir o kadar arsa dükkan falan. Ama çocuk gider 10 liralık penye giyer 20 liralık kotla takılır 1100 telefon kullanıyor. Yaptıkları tek şey para biriktirip yeni ev almak. Ben parayı harcayamadıktan sonra 500 tane evim olsa ne olacak sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

Arsa falan da mı var mı babanın isterse satıp lüks araba alabileceği?

arsa değilde hocam nakit biraz parayla mütahitlerle anlaşıp bina yapıyor. Bir nevi maddi destek sağlayıp payını alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EndlessPowerr

Ye kürküm ye demişler. Benim de bir arkadaş var babasının 30 tane istanbul'da dairesi var bir o kadar arsa dükkan falan. Ama çocuk gider 10 liralık penye giyer 20 liralık kotla takılır 1100 telefon kullanıyor. Yaptıkları tek şey para biriktirip yeni ev almak. Ben parayı harcayamadıktan sonra 500 tane evim olsa ne olacak sanki

baban ölünce sana kalır

• quote:

bizim durumumuz orta seviyede babamın istese yarın gidip altına 200-250 bin tl ye araba alacak nakit parası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

bizim durumumuz orta seviyede babamın istese yarın gidip altına 200-250 bin tl ye araba alacak nakit parası var

Hocam 200 bin bence Türkiye şartlarında abartılacak bir miktar değil ya siz çok abartıyorsunuz ya ben küçümsüyorum.
    En azından yaşadığım cevrede ve akrabalarimzda son model arabalar.
    Bu arada Konya'da yaşıyorum, audi Mercedes BMW su gibi yolda, peki bu para nerden geliyor.

• quote:

quote:

quote:

Hocam 200 bin bence Türkiye şartlarında abartılacak bir miktar değil ya siz çok abartıyorsunuz ya ben küçümsüyorum.
    Bu arada Konya'da yaşıyorum, audi Mercedes BMW su gibi yolda, peki bu para nerden geliyor.

200bin e bugün canın istese araba alacak kadar paran varsa abartılacak paradır. sonuçta canı istese 200bin e araba alacak adam kendisi 500bin lik bi evde oturuyodur. yada 150bin değerinde 2-3 tane eve sahiptir en az.

nak bi örnek vereyim; kendi halamın kızı antalyada, kendisi ve eşi öğretmen. clio otomobilleri var, iki sene önce 200 bin e ev aldılar. şimdi bu kişi ben orta halliyim dese anlarım, çünkü bu kişinin de 200 bin i vardı ama gitti ev aldı.

ama sen canın istese araba alacak 200 bin i kenara ayırdıysan orta halli değilsin demektir. bunu sende biliyosun.

• @01001101

Anlamadığım neden evimiz var deyince birsey olmayipta mesela bmw x6 var deyince oo oluyor. Halbuki o evle 2 tane x6 alınır bu durumu anlamıyorum forumdaki.

• quote:

quote:

quote:

o dediğin arabaları alanlar hala parasını ödüyordur. yani BORÇla alıyorlar. (çoğu)

• Memlekette kimi silkelesen 1 milyon TL çıkarıyor, zenginlik değil.
  • @ênigma

Borçla aldıklarını varsaysak bile +100 bin tl lik aracın taksidi 120/24 = 5 bin tl hadi 4 yıl da ödesin ki çok uzun bir süre kimse 4 yıllık taksitle araba almaz 2,5-3 bin tl verecek aylık sadece araba taksidine daha bunun vergisi benzini desek yani +100 bin alan birisi taksitle olsa aylık 5 bin tl yi sırf arabaya verecek o halde bu kisinin geliri ne kadar? Bence en az 10 bindir çünkü 6-7 bin alan 5 bin tl ile taksiktli araba alıp 1-2 bin ile geçinemez 2 yıl.

Diyeceğim o ki taksitle alsa bile en az maaşı 10 bin olmalı? Buda orta seviyenin azcık ustu sayılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyibirisiff -- 23 Nisan 2013; 14:02:03 >
  • quote:

@ênigma

Borçla aldıklarını varsaysak bile +100 bin tl lik aracın taksidi 120/24 = 5 bin tl hadi 4 yıl da ödesin ki çok uzun bir süre kimse 4 yıllık taksitle araba almaz 2,5-3 bin tl verecek aylık sadece araba taksidine daha bunun vergisi benzini desek yani +100 bin alan birisi taksitle olsa aylık 5 bin tl yi sırf arabaya verecek o halde bu kisinin geliri ne kadar? Bence en az 10 bindir çünkü 6-7 bin alan 5 bin tl ile taksiktli araba alıp 1-2 bin ile geçinemez 2 yıl.

Diyeceğim o ki taksitle alsa bile en az maaşı 10 bin olmalı? Buda orta seviyenin azcık ustu sayılıyor.

10 000 geliri olsa tabi ki zengin sayılır. birkaç yıllık araba taksitlerine girerler, giriyorlar da. 25-30 yıllık mortgage'e giren adam 4 yıllık arabaya girmez mi sence?
    50 -60 000 lik mercedes'e binen adam TR'de yaşayanlara göre iyi seviyededir bana sorarsan. dikkat edersen orta seviye de demiyorum:)
    200.000 ler evler arsalar filan dersen orta seviye diyemem kusura bakma:)
    senin yaşadığın yerde audiler bmwler olabilir normaldir. Benim yaşadığım yerde de bugattiler lamborghiniler var. ama zengin kesimlerdeyiz. Bİr de anadolu'nun fakir kesimlerine dikkat çekmek gerek vesselam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 23 Nisan 2013; 14:26:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

mal varlıgını hic boyle anlatan gormemşitim iyi taktik

aynen katılıyorum.
    @iyibirisiff tek amacın mal varlıgını sergilemek, başka bişey değil.ama alkışı hakettin
    azcık düşünsen, "anlayış" kelimesi üzerine kafa yorsaydın ne kadar göreceli bi durum oldugunu fark edip böyle saçma bir konu açmazdın.
    hadi eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme tahtasi -- 23 Nisan 2013; 14:38:45 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.