Merhaba.Artık yaş kemale erdiği için oyun işi 2. planda oluyor. aslında bir diablo 4 düşünmüyor değilim ( Şu an ki sistemim Gigabyte B250 anakart intel i5 - 7500 cpu Corsair 2x8 16GB 2400MHz DDR4 gigabyte nvidia gtx 1060 6 gb. Gigabyte sumo Y kasa Cougar CMX 700 w psu 2x250 gb samsung ssd 1 tb seagate HD Cooler master hyper 212 cpu fanı. ( 13. nesil işlemcilerle ve anakartla uyumlu mu ? ) Bu pc yaklaşık 5 yıllık. Oyun dediğim gibi oynamıyorum artık. kullanımım % 95 masaüstü..% 5 corelde birkaç ufak çizim vs. Öncelikle kasamı değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum.Çünkü alırken ekstra kaliteli fanlar,psu vs derken süper sessiz bir hale gelmişti.Psu da üst düzey olduğunu düşünüyorum ve o yüzden her sistemi kaldırır. Biraz eski kafalıyım intel önerisi olsun lütfen :) Ramim de sanki 16 gb yeter li ? veya satıp 2x 16 gb alabilirim önerirseniz. Neden upgrade ediyorsun diyeceksiniz ; windows 7 kullanıyorum ve sizlere ömür diyeyim artık.w7 baya geri kaldı.en son window sürümüne geçiyim diyorum onda da 13. nesil işlemci önermişler. Windows güncelleme vs derken gerekli parçaları da yine 5 yıl idare edecek şekilde güncelleyeyim dedim. Sonuç olarak anakart - işlemci - ram (?) - ssd değişikliği istiyorum.veya diğer tüm önerilere açığım. Unutmadan ssd kapasitesini de 500 x 2 olarak amazonda ki SAMSUNG (SAPSI) Samsung NVMe 980 500 GB, Dahili Katı Hal Sürücüsü (SSD) (MZ-V8V500BW) ürününü düşünüyorum.( 13. nesil anakartlardan hangisi bu tarz ssd destekler onu da bilmiyorum ) herşey için ayırdığım bütçe toplam 15,000 tl. Genel masaüstü kullanım için bu kadar bütçeye gerek yok derseniz onu da belirtin lütfen. cpu - ram - anakart ssd de herhalde bir 4-5 e satabilirim diye düşünüyorum.10 bin e güncellemiş olacağım yani.. Olurda oyun istersem, bir rtx 3060 vs ekleyebilirim sonradan.güncelleyeceğim donanımlara elimde ki gtx 1060 sıkıntı çıkarır mı onu da bilmiyorum.. Diğer yandan windows 11 mi yoksa 10 mu kurdurmalıyım onu da önerirseniz sevinirim.. Yazılım yükleme konusunda zayıfım.Beylikdüzü - bakırköy arası civarı parça değişimi, windows kurulumu vs ücreti karşılığında yapabilecek birisini önerirsenizde ( veya forumda varsa ) çok sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 27 Nisan 2023; 21:4:28 > |