Şimdi Ara

Forumun artık bitik olması [SS] li (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumla alakası yok benim gibi eski üyeler yazmaya fırsat bulamıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

O kim hocam?

Alıntıları Göster
    kaliteli csb lerle forumu kaldıran bir yiğittir tüm otobüsün balgam attığı hikayeyi unutamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3 günde 45990 mesaj atılmış. Yani gün başına 15330.

Bunu 1 yıla vurunca bu sene sonunda mesaj sayısı 5595450 olarak çıkıyor. Yani 2006 yılından bile az olacak sene sonunda.
  • 28 Haziran 2013 gerçek üyelik tarihim.Bu tarih öncesinde de forumda yaklaşık bir yıl bulunmuşluğum var.Forumun yükseliş döneminde dahil olup yıkılışında da burada olduğum için mutluyum.Bir yükseliş dönemi varsa yıkılış olmak zorunda.Forumda çok sevilen üyelerin bir anda banlanmasından,özgür fikir ortamı sağlanamamasından şikayetçiyim.

• 1) Site hala 2001 düzgün modeli gibi duruyor .. Tasarım olarak asgari değişikliğe gidilmiş .

2) Mobil uygulaması leş . Yükledim sonra sildim , kendi kendine atıp giriş yapamadı doğru şifreye rağmen .

3) Trolleri kaliteli ve zeki troller değil .

4) Bölümlerin ağırbaşları , büyükbaşları diyebileceğimiz bilgili üyeleri azaldı .

Bunlar hallolursa kitle artar yine ..

• bu saatten sonra hallolmaz.

aslinda eski uyelerin cogu aliskanliktan hala giriyorlar ama mesaj atmiyorlar ya da fake hesap kullaniyorlar kim olduklari belli olmuyor.

tasarim ve altyapi pek degisecek gibi durmuyor, su an 20 senelik kodlar bile calisiyordur onun altindan kalkamazlar

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Aralık 2020; 13:22:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Forum öncelikle donanım ve teknoloji forumu ve o konularda ilgili, bilgili ve yetenekli kişilerin yeri olmalı. Konu Dışı adı altında geyik konular arttığı için foruma sırf geyik amaçlı gelen kişiler doluştu, o yüzden mesaj sayısı artmıştı zaten. Yani mesajı artıran kişiler boş geyikçilerdi, bilgili ve yetenekli meraklı / enthusiast kişiler değildi. Nitekim ülkenin ve dünyanın şartları ve değişen zaman sonucu o kişiler eskisi gibi geyik yapamamaya başlayınca eski konu dışı forum kalmadı fakat DH Forum Konu Dışı'ndan ibaret bir yer değil, Konu Dışı 'nın Dışı 'nda asıl DH Forum var ve o eskisi gibi devam ediyor.

Alıntıları Göster
    Zamanında konu dışı da canlıydı diğer bölümler de canlıydı hocam. Siz çook eskilerdensiniz konu dışının altın dönemlerini hatırlarsınız. Edwardlar, cumhuriyet sucuğu kavgası, toplu banlar, amedra hocamın ramazanda amnesia yayınları, herkesin odasını attığı devasa konu vardı mesela, yakalanma anıları, cinli hortlaklı başlıklar vs. Şimdi o zamanki eğlencenin çeyreği bile yok.

Reklamlar ve tasarımla alakası olduğunu sanmıyorum. Bu forumda 7. Yılım ve geldim geleli reklamlardan şikayetçi olmayan görmedim. Yeni bir şey değil bu. Site tasarımı güzel ama çok hata veriyor ve yıllardır böyle bu. Citizenden beri

Şuan ne konu dışı ne diğer bölümler canlı. Bazı bölümlere haftalardır mesaj gelmemiş bile.

Değişen sosyal medya da bir faktör tabii ki. Zamanında forum kültürü daha baskındı. Forum.tr vs onlarca forum vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fullmetal Chemist -- 24 Ağustos 2018; 8:26:43 >

• Konu Dışı forumlara alternatif olarak Riot.im gibi farklı platformları öneririm. Örneğin "konu-disi" etiketli bir oda oluşturdum:

https://riot.im/app/#/room/#konu-disi:matrix.org

Linki tıkladığınızda e-mail e dahi gerek olmadan sadece rumuz alarak sayfaya girebiliyorsunuz. e-mail'siz giriş mümkün old için Riot.im spammer ların sorun olduğu bir yer ama yine de forumlara yedek bir kanal. Youtube'ta kanal işleten kişiler backup channel dedikleri 2.kanal daha işletiyorlar, ana kanal kapatılınca üyelerin buluşma noktası oluyor. Forumlarda banlanınca buluşma noktası olarak kullanılabilecek bir yer olması açısından.

Riot.im 'in e-mail ile girilebilen ve biraz daha geliştirilmiş/güzelleştirilmiş versiyonu Status.im var bir de, orada linke istediğiniz ismi veremiyorsunuz örneğin "Java Adası" isimli odanın linki:https://chat.status.im/#/room/!EhIVpdTJtWCBSysRPj:status.im şeklinde.

@Hz. Thor @Vega @kıymalı kol böreği @The Ace of Spades @Tyler Durden- @hgwxx/7 @TheCapedCrusader @₯ @forum_m @TriploitMezun @mnybjk @Sadomadoking @MysticDesign @MT-07 @x2yk @irish @Mentollü Kurşun @Tobiobito @Skillet @Building @37debdeb37 @Hava Atmak İçin İçiyorum @.Glyph. @Guest-BB13177EF @selodonanımhaber @Bilgilenenüye34 @Koç_hisarlı @ultralisan @RetroWave @farego @SATANIST

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana sorarsanız tasarım çok önemli değil, çünkü forumun amacı paylaşma ortamıdır, verilen bilgilerin kalitesidir. Ancak alınan reklamlar çok çok fazla bu bir etken olabilir. En önemlisi bilgili kişilerin azlığı etken olabilir.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Önemli .. 90'lı yıllarda kalan tasarım sitesine niye gelsin millet arkadaşım ? Üstelik sadece görünüşten bahsetmiyorum zaten .. Mobil uygulaması da mobil tarayıcı da sıkıntı direk .. PC'deki forum erişiminin 10'da 1'ine ulaşamıyorsun .. PC'den çok mobilden giriliyor artık zaten ..

Kısaca tasarım etkendir .

• NAsıl yani? Mobilden girince her bölüme girilemiyor mu?
  • Forum kemik bir kitleye sahipti.Sürekli aktif rol alıyorlardı forumda.Konu dışı olsun donanım bölümü olsun.Tabi insanların yaşları sabit durmuyor,büyüyorlar büyüdükçe çalışıyor,aile sahibi oluyorlar.Forumda harcayacak vakitleri kalmıyor.Benim gibi ayda yılda bir giriyor.Sonucunda bu tablo ortaya çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

Forum kemik bir kitleye sahipti.Sürekli aktif rol alıyorlardı forumda.Konu dışı olsun donanım bölümü olsun.Tabi insanların yaşları sabit durmuyor,büyüyorlar büyüdükçe çalışıyor,aile sahibi oluyorlar.Forumda harcayacak vakitleri kalmıyor.Benim gibi ayda yılda bir giriyor.Sonucunda bu tablo ortaya çıkıyor.
    Kesinlikle haklısınız ama neden yeni jenerasyon artık gelmiyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Building

Aslında gelişmeyen herşey bitmeye mahkumdur. Bu forum açıldığından beri hiç gelişmedi ve yeni seo tekniklerine ayak uyduramadı o yüzden bitti bunda google'ın payı büyük. Şuan bile yazılımsal hatadan kaynaklı 404'e düşen binlerce sayfası var bu forumun. Google bir sitede yeterince 404 varsa o siteyi fişliyor. Kısacası sayfaları ajax ile load etmek bence büyük hataydı. Eğer ben yazılım ekibinin başında olsaydım bu fikir bana geldiğinde kovulmak pahasına ret cevabı verirdim. En basit yönüyle ele alacak olsak bile koskoca donanımhaber forum dersin ama tasarımı hala aynı kesinlikle ekip değişikliğine ihtiyaçları var.

Bu arada banlanmadan susayım :) mesela...

Sen ne çok konuşuyosun bakıyim. Bak gun'u ararım, içeri aldırırım. Yok ajax geliyeah, yok seo gidiyeah. Forum hayini. Technöcü seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 24 Ağustos 2018; 20:45:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Kesinlikle haklısınız ama neden yeni jenerasyon artık gelmiyor acaba?

Alıntıları Göster
    Milleti gelsin diye beklerseniz gelmez.bak webteknoya genç kuşağın ilgisini çekebilecek videolar yapıyorlar,youtube kanlları milyonları geçiyor.Forumun kanalı 145 binlerde anca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazmapolitan -- 24 Ağustos 2018; 20:44:20 >
  • Yeni birşey farkettim, düne kadar bu konuda "öne çıkar" butonu varken bugün kaldırılmış. Neden acaba?
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Belki forum yöneticilerinin hoşuna gitmemiştir, konu içeriği heheh :

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre asıl sorun forumun ana sayfasındaki Konu Dışı bölümünün kaldırılmasıydı.Yöneticilerin niyeti belli oluyor.
    Forumun artık bitik olması [SS] li
  • Forumun tekrar ayağa kalkması için güzel fikirler yazılmış. Bunları derleyip bir yöneticiye ulaştırmak istiyorum. Lütfen siz de görüşlerinizi yazın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.