Şimdi Ara

Forumdaki itü düşmanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
5.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda sebebini anlayamadığım bir itü düşmanlığı söz konusu. Neden böyle bir durum var mantıklı sebeplerle açıklar mısınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Forumdaki Fosfor tayfanın vakıf üniversitelerini yüceltme eğilimi yüzünden adamlar koç bilkente falan top tier diyor ve tek sebebi çok iyi sonuç alan 3-5 adamın orayı seçmesi ama bilmiyorlarki üniversitenin geri kalanı baba parasıyla okuyan loser tayfa şahsıma göre parayla girilebilen hiçbir üniversite top tier değildir.
    Başka bir konuya da yazdım, buraya da yazayım. Forumda itu düşmanları yok, İTÜ fan girl'leri var. Adam gidip İTÜ'nün Bilkent ve Boğaziçi'nden daha iyi olduğunu falan söylüyor, biz de hayır değil, İTÜ eskiden iyiydi şimdi Top üniler (ODTÜ, Boğaziçi, Koç, Bilkent, Sabancı) arasında değil deyince İTÜ düşmanı oluyoruz. Eski mezunlarından değil son zamanlardaki mezunlarına Linkedin'den bakıyorum. Top ünilerin çok gerisinde. İngilizce eğitimine bakıyorum aynı şekilde top ünilerin daha gerisinde. Sırf abet akreditasyonu sayısı çok fazla diye bu ünilerden daha iyi olduğunu söyleyemem, İTÜ düşmanı diyecekseniz de deyin. İTÜ top ünilerden sonra gelen ilk Universitedir. Kendi kulvarı olan 2. Kulvarda rakibi yoktur ve iyi bir üniversitedir. Bu kadar, daha fazlası değil.
    Sunu acik ve net olarak soyleyebilirim ki muhendislik egitimi ve imkanlari olarak ITU -ODTU hari- diger universtilerin onundedir.Bunu neye dayanarak soyluyorm 1-Universite dil ogrenme yeri degildir Ne kadar iyi hazırlık eğitimi oldugu ise sadece bir etmen olarak kullanılabilir.Üniversite 4 yıllık lisans eğitimi verilen yerdir.Bölümün kalitesi ise bölümdeki hocaların sayısı,öğretme yetenekleri,atıf sayıları ve laboratuvar imkanları ile ölçülür.Mesela inşaat gibi bölümlerde boğaziçinde 4 ders seçmeli açılırken iTÜ'de 15 seçmeli açıldığı oluyor.Elektronik fakültesi komple labratuvar dolu,inşaat kimya metalurji de aynı şekilde.Bu labratuvar sayısı ve imkanları özellerde dahi yok.-bu bilgiyi bizzat hocamdan aldım.-Boğaziçinde makina bir koridor iken İTÜ'de bir fakülte ve taksimde.Kendi fakültem adına konuşayım Berkeley'den mishigandan amerikanın farklı yerden akademisyenleri var.İngilizce öğrenmek isteyen boğaziçine gidebilir,mühendis olmak isteyen İTÜ ya da ODTU'ye gitsin.
    Boğaziçi ile İTÜ'yü nasıl kıyasa tutuyorsun? Burada elma-armut durumu var da biraz. Gerçekten merak ettim neye göre kıyasa tuttuğunu. Sürekli sıralamadan bahsetmişin ancak o sıralamaları oluşturan bu ülkenin 12 senede İngilizce öğrenememiş dahi gençliği. Pek itibar edilesi bir veri değil yani. Üniversitenin zaten sana İngilizce öğretmek gibi bir derdi de yok. Eğer varsa onların insiyatifidir. Senin o fakültedeki varlığın okyanustaki damla falan. Ne zaman anlarlar ki sen o üniversiteye bir şeyler sunacaksın, makale yazıp elle tutulur projelerle karşılarına çıkacaksın; o zaman işte üstüne düşerler, akademi böyle bir yerdir. Burda aptal aptal teknik üniversite ile all-round üniversiteyi kıyas tutacağınıza biraz vizyon sahibi olun. Dünyanın en vizyonsuz gençliği bizde, abartı yok.

Belli ki aradaki farkı da bilmiyorsunuz, çekilin onu da öğreteyim:

Teknik üniversitede o bölümün size en ufak ayrıntısını dahi anlatırlar. Ciddi manada ar-ge adamı olursunuz. Yurtdışında eskiden çok dikkat etmezlerdi ar-ge elemanının bitirdiği üniversiteye, sadece ehliyet ararlardı, gerisini çok kurcalamazlardı. Ancak şimdi ciddi manada teknik üniversite mezunu mu değil mi diye bakıyorlar. Yani bir şeyler üreteceğim, çok derin mesleki bilgim olacak diyorsanız teknik üniversite okuyacaksınız. Dikkat ettiyseniz İTÜ'de zaten diğer üniversitelerde tek parça olarak verilen çoğu program daha da özelleşmiş durumdadır. Mesela yurtdışında Electrical Engineering diye geçen, Türkiye'de ise Elektrik Elektronik Mühendisliği diye geçen program İTÜ'de üçe ayrılmıştır: Kontrol Otomasyon, Elektrik (bunun yurtdışındaki karşılığı Power Engineering), Elektronik ve Haberleşme. Size bu programların her birinde o programdaki en detay şeyi bile öğretirler ve gerçekten ehliyet sahibi biri olursunuz bölüm bittiğinde. Ciddi zordur da.

Boğaziçi ise daha çok; ben okulumu bitireyim, belki iktisata da bulaşır daha sonrasında da yönetici koltuğuna oynarım diyenler içindir. Eğer ar-ge hedefiniz var ise, yeni bir şeyler üretmek istiyorsanız gerçekten yeri değil arkadaşlar. Yanlış tercih olur Boğaziçi'ne gitmeniz. Teknik üniversitede okumanız gerekir. Bu iki kere iki dört muhabbeti. Size Boğaziçi'nde bugünkü elektrikli arabaların en önemli bileşenlerine temel oluşturan Power Electronics dersini vermezler. Çünkü bu ders Power Engineering programının (yani Türkiye'deki Elektrik Mühendisliği) çok spesifik bir alt dalıdır. Dolayısıyla bu konuda uzmanlaşmanız da hayli zor olur teknik üniversite mezunu birine oranla. İTÜ'de mesela bu ders Elektrik Mühendisliği programında 2 dönem veriliyor, lab dersi bile var. Bahsettiğim şey tam olarak bu.

Bu noktada, İTÜ gibi bir teknik üniversite ile Boğaziçi gibi bir üniversiteyi karşılaştırmak gerçekten manasız. Çünkü ikisinden birini ne istediğine göre seçersin. İkisi farklı şeyler.

Eğer burada ortaya argüman olarak sıralama falan koyacaksanız gerçekten daha ileri noktaya taşımam bu tartışmayı, sessiz kalırım.
    İtü fangirli görmedim forumda hiç hep gördüğüm okulu karalayan insanlardı. Meslek tanıtım gününde gitmiştim (mezunlar da vardı) konuştuğum mezun örneğin gayet güzel bir pozisyondaydı. Hazırlıkta ise fazla sıkmıyorlar odtü boun kadar evet ama hocaların çok kaliteli olduğunu söyledi konuştuğum itülüler
    Birkaç yıllık mezun bir İTÜlü olarak eskiden kullandığım fakat sonradan kullanıcı adımı kaybettiğim ve yenilediğim hesabımla bir yıl sonra ikinci mesajımı yazıyorum. Kendimi bildim bileli gerçekçi bir insanım, ancak okulumun itibarının haksız yere zedelenmesine izin veremem; üstelik paralı okuyan öğrenciler tarafından.

Yukarıdaki arkadaş sizin dilinizle doğru özetlemiş, ben biraz daha ayrıntılı anlatacağım.

Türkiyenin en önemli savunma sanayi kuruluşlarından birinde çalışan bir uzay ve uçak yüksek mühendisi olarak ilk önce şirket profili şu şekildedir:

Kendi müdürlüğümde çalışanların yarısına yakını İTÜlü, 1/3ü ODTÜlü, Bilkent Koç Sabancı SIFIR ve diğer üniversitelerden de birer ikişer mühendis bulunmakta. Müdürüm İTÜlü, onun müdürü de İTÜlü, genel müdür Boğaziçi, yönetim kurulu başkanı İTÜlüdür.

Mezun arkadaşlarımdan bir tanesi bile işsiz kalmamış, en tembel olanımız da zengin bir kızla evlenmiş ve kızın babasının şirketinde çalışmaktadır.

Kendi yakın çevremden bir çok arkadaşım THY, ki THYde çalışan mühendislerin en az 90%ı İTÜlüdür, birkaçı TAI, Roketsan, TEI, Ford; Pegasus, Sunxpress gibi şirketlere girmiştir ve akademik olarak devam eden arkadaşlarımız genelde yurtdışında iyi üniversitelere (usa virginia tech, georgia tech, japonya) gitmiş ve ödüller almaktadır.
    http://www.kokpit.aero/itu-ogrencisi-boeingten-odul-aldi
    https://www.instagram.com/p/Bizp2DPh-sE/

Ayrıca, İTÜ öğrencilerinin ulusal ve uluslar arası yarışmalarda ödül almaları uzun zamandır ve hala süren bir gelenektir, İTÜ dışında herhangi bir üniversitede bu yoğunlukta bir öğrenci başarısı göremezsiniz. İlk bulabildiğim birkaç bağlantıyı paylaşıyorum:
    http://www.roketsan.com.tr/itu-rotek-dunya-1-si-oldu-3/
    http://www.acikbilim.com/2012/09/guncel/2011-2012-itunun-yili-oldu.html
    http://www.hurriyet.com.tr/egitim/dunya-birincisi-itululer-abd-yolcusu-40476365
    http://www.milliyet.com.tr/itu-ogrencilerinin-buyuk-basarisi-istanbul-yerelhaber-1607564/
    https://www.itugae.com/aribalar (türkiye güneş enerjili araba üniversite yarışlarında da en çok şampiyon olan takım)

Yakın çevrem ve öğrencilerden bahsettikten sonra biraz da daha nesnel ve sayısal verilerden bahsedeceğim. İlk önce şu üniversite sıralamaları.

1. Bir başka saygı değer üniversite olan ODTÜdeki enformatik enstitüsü URAP'ın sıralamasına bakalım. Alttaki linke dünya sıralamasını paylaşıyorum. İTÜ bir mühendislik okuludur. İTÜ bir mühendislik üniversitesidir ve sıralamada 264. Türkiyede ise 1. , Türkiyede 2. olan ODTÜ 340., diğerleri ise çok gerilerde.

http://tr.urapcenter.org/2017/2017-2018_DUNYA_ALAN_SIRALAMASI_RAPORU_13_Haziran_2018.pdf

Bu da bir önceki senenin URAP sıralaması:

http://tr.urapcenter.org/2016/URAP_2016-2017_DUNYA_ALAN_SIRALAMASI_RAPORU_16_MAYIS_2017.pdf

2. Çok bilindik QS sıralaması. Dünya mühendislik sıralamasında Türkiyeden yine İTÜ 1.sırada:

https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/engineering-technology

3. US NEWS mühendislik dünya sıralaması, Dünyada 181, Türkiyede 1. İTÜ :

https://www.usnews.com/education/best-global-universities/turkey/engineering

Haber sitelerinde bazen paylaşılan mühendislik tabanlı olmayan sıralamaları dikkate almayın.

Sanırım bunlar, evde boş boş vakit geçirip babasının parasıyla orayı burayı "kazanıp" "İTÜ tükaka" diyen bazı özgüveni olmayan arkadaşlara iyi bir cevap olmuştur.

Ancak ben devam edeceğim...
    ----------------------------------------------

YETKİN MÜHENDİSLİK

Amerikada mühendislerin çalışma seviyesinde bir üst düzeye çıkabilmeleri için yetkin mühendislik sınavına girmeleri ve yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bu sınavı Amerika adına Türkiyede sadece İTÜ yapmaktadır ve yalnızca İTÜ öğrencileri katılabilmektedir.

"NCEES (National Council of Examiners for Engineering and Surveying) ile yapılan anlaşmaya göre, FE sınavına sadece İTÜ son sınıf öğrencileri ve mezunları katılabilirler. PE sınavına mühendislik alanında en az 4 yıl iş tecrübesi olan ve FE sınavını geçmiş olan İTÜ lisans veya yüksek lisans mezunları katılabilirler. Yetkin Mühendislik belgesi, yurt dışındaki önemli projelerde imza yetkisine sahip olmasını sağlar. "

http://tanitim.itu.edu.tr/neden-itu/yetkin-muhendislik

Eski rektörümüz Muhammed Şahin, sınav sonuçlarında MIT CALTECH gibi en iyi üniversitler ile aramızda önemli bir fark olmadığını söylemişti. Eğer bununla ilgili resmi bir bilgi bulabilirseniz lütfen paylaşın.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ABET

Diplomanızın dünya çapında tanınır olduğunu belirten önemli göstergelerden biridir.
    İTÜ tüm mühendislik bölümlerinde akreditedir. Mühendislik bölümü sayısımız çok fazla olduğu için dünyada bizim kadar bu akreditasyonu alabilen bir okul yok. Buna popüler haberlerde "dünya rekoru" olarak yaklaşıyorlar, ben öyle görmüyorum fakat önemli bir başarıdır.

Mimarlık da kendi alanında akreditedir ve değişmediyse Türkiyede akredite olan tek mimarlıktı. Yoruldum, araştırabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biraz da hocalarımızdan bahsedelim, bizzat ben mezun olurken, 2 hocam Standforddan, 1 hocam MITden, ve diğerleri çeşitli iyi üniversitelerden doktora mezunlarıydı. Şuan birisi ASELSANın yönetim kurulu başkanı olan İbrahim Özkoldur.

Melike Nikbay hocamız, "Prof. Dr. Melike Nikbay, NATO Mekanik Sistemler, Yapılar ve Malzemeler Teknik Komitesi Başkanı olarak atandı"https://twitter.com/melikenikbay

Çok önemli değil ama kendisini çok sevdiğim için alıntı yapmadan geçemeyeceğim. Dünyanın en iyi ödüllü jeologlarından, Türkiyede parmakla gösterilebilecek birkaç biliminsanından biri, Celal Şengör.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İTÜ ÇEKİRDEK

Ve belki de hepsinden önemlisi, dünyanın en iyi 3. kuluçka merkezini İTÜ kendi içinden son yıllarda çıkardı; İTÜ Çekirdek.
    http://www.hurriyet.com.tr/kampus/itu-cekirdek-dunya-siralamasinda-3-kulucka-merkezi-secildi-40754012

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi pek hoş bir üslup olmayacak ama, İTÜ'ye kim ne diyor kardeşim ? söyle bakalım burdayım.

Not: Yazım hataları için affedin. Genellikle Türkçe yazımına dikkat ederim fakat acele ettiğim için bu kadar oldu.
    Üniversite önemlidir, ama seçeceğiniz mesleğe asla duygusallıkla karar vermeyin, mutluluk ve heyacan odaklı olun. Hoşçakalın.
  • Up

• ben de merak ettim büyük ihtimalle itü'deyim.

• Jussives kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam hangi bölüm ben ehb deyim

• Sen ne yaşıyorsun olm

• Kedi ulaşamadığı ete mumdar dermiş bana kalırsa

Boğaziçi

Odtü ( makine için ) gerisi itü

İtü dur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtünün potansiyelimi görmesi için uğraşıyorum. belki direnişçi kontejanından girerim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forumdaki Fosfor tayfanın vakıf üniversitelerini yüceltme eğilimi yüzünden adamlar koç bilkente falan top tier diyor ve tek sebebi çok iyi sonuç alan 3-5 adamın orayı seçmesi ama bilmiyorlarki üniversitenin geri kalanı baba parasıyla okuyan loser tayfa şahsıma göre parayla girilebilen hiçbir üniversite top tier değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al-Shaqir -- 30 Ağustos 2018; 17:41:49 >
  • aa tam yerine geldim sanırım teşekkürler. ehb ve makine alt alta yazılı sıralamam 10.1k
    ehb için heyecanlıyım tutarsa çok mutlu olacağım.
    itü'lü bulmuşken sorayım. makine okusam bile ayazağadan ders almam gerekecek mi yoksa 4 hatta 5 sene boyunca gümüşsuyu kampüsünde miyim?

• Başka bir konuya da yazdım, buraya da yazayım. Forumda itu düşmanları yok, İTÜ fan girl'leri var. Adam gidip İTÜ'nün Bilkent ve Boğaziçi'nden daha iyi olduğunu falan söylüyor, biz de hayır değil, İTÜ eskiden iyiydi şimdi Top üniler (ODTÜ, Boğaziçi, Koç, Bilkent, Sabancı) arasında değil deyince İTÜ düşmanı oluyoruz. Eski mezunlarından değil son zamanlardaki mezunlarına Linkedin'den bakıyorum. Top ünilerin çok gerisinde. İngilizce eğitimine bakıyorum aynı şekilde top ünilerin daha gerisinde. Sırf abet akreditasyonu sayısı çok fazla diye bu ünilerden daha iyi olduğunu söyleyemem, İTÜ düşmanı diyecekseniz de deyin. İTÜ top ünilerden sonra gelen ilk Universitedir. Kendi kulvarı olan 2. Kulvarda rakibi yoktur ve iyi bir üniversitedir. Bu kadar, daha fazlası değil.

Hocam ben de bu sene giriyorum bu arada 2820 sıralamam o yüzden kesin konuştum. Umarım ehb olur olabileceğini düşünüyorum ben.Havuz dersleri ayazağada diye biliyorum

• İTÜ fan tayfa daha çok bence. biri İTÜ'ye laf atınca tetikleniyorlar
  • neinname kullanıcısına yanıt
    İtü fangirli görmedim forumda hiç hep gördüğüm okulu karalayan insanlardı. Meslek tanıtım gününde gitmiştim (mezunlar da vardı) konuştuğum mezun örneğin gayet güzel bir pozisyondaydı. Hazırlıkta ise fazla sıkmıyorlar odtü boun kadar evet ama hocaların çok kaliteli olduğunu söyledi konuştuğum itülüler

• hayırlı olsun hocam müthiş sıralama. o sonuçla ehb yazdığınıza göre hayaliniz olan bi bölüm.

Kesinlikle öyle hocam odtü eem de yazabilirdim ama şehir olarak İstanbul istedim ve okula çok ısındım

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Başka bir konuya da yazdım, buraya da yazayım. Forumda itu düşmanları yok, İTÜ fan girl'leri var. Adam gidip İTÜ'nün Bilkent ve Boğaziçi'nden daha iyi olduğunu falan söylüyor, biz de hayır değil, İTÜ eskiden iyiydi şimdi Top üniler (ODTÜ, Boğaziçi, Koç, Bilkent, Sabancı) arasında değil deyince İTÜ düşmanı oluyoruz. Eski mezunlarından değil son zamanlardaki mezunlarına Linkedin'den bakıyorum. Top ünilerin çok gerisinde. İngilizce eğitimine bakıyorum aynı şekilde top ünilerin daha gerisinde. Sırf abet akreditasyonu sayısı çok fazla diye bu ünilerden daha iyi olduğunu söyleyemem, İTÜ düşmanı diyecekseniz de deyin. İTÜ top ünilerden sonra gelen ilk Universitedir. Kendi kulvarı olan 2. Kulvarda rakibi yoktur ve iyi bir üniversitedir. Bu kadar, daha fazlası değil.
    Ayazagadan ders almak mecburiyetindesin ilk sene hatta 5 diyerek hazırlığı katmıssın hazırlıgı maçkada okuyacaksın.İlk sene havuz dersleri ayazagada oluyor

• ICreativee kullanıcısına yanıt
    Çok fazla karalama yapılıyor ama düzgün eleştiri yapmaktansa bu da bir gerçek

• Al-Shaqir kullanıcısına yanıt
    Bi nebze katılıyorum hocam bazı bölümlerde gerçekten çok fazla düzey farkı olabiliyor

• enesozcan E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. ilk sene havuz dersleri ayazağa'da oluyor derken tüm sene aldığımız derslerin tamamı mı yoksa git gel yapmamız gerekecek mi? tam bilgi bulamadım bununla ilgili itü'nün sitesinde o yüzden soruyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.