Şimdi Ara

::FORUMDAKİ BAZI ARKADAŞLARIN YERİNDE OLMAK İSTERDİM::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce baba konusu açılınca üzüldüm baya..oradakı yazımın bir kısmını buraya almak istedim..Okadar güzel anlatmışki çoğu arkadas babasıyla olan ilişkileri çok özendim açıkcası..Karşılıklı bira içenler babasının öğütlerini dinleyenler sorunlarını paylaşanlar..

Babam hayatım boyunca bene karsı hıc bır sekılde sevgı gostermedı..Egitimden baska bısey bılmez onun ıcın cocugu saygısız olsun karektersız olsun ama itüde okusun kendı agzıyla söyledı

ossye gırdıgım gün dedım hersey üniversitemi senin için
    evet dedı
    dedım ozaman reddet benı evlatlıktan dedım

babam ıcın su onemlı olan oglumun arkasındayım yeter zanedıyor ama 19 yasındayım..bir kere yatagıma gelip saçımı okşamadı..özel bır sorunumu paylaşmadı..Belki bu şekılde davransaydı hem öss sonucum hem aramızdakı ılıskıler daha iyi olurdu..Bu konuda çok doluyum maalesef..Yaşım 19 babamdan uzak kalmak için onun ders muabbetlerini dinlememek için 4 gün eve gitmedim çalışıp..Onun yatagıma gelmesının tek bir nedeni oldu..Oda erken kaldırıp ders çalıstırmak..Maalesef üzülerek anlatıyorum bunları..

Bu senede buyuk ihtimal Eskişehir osmangazi maden mühendisliğine gidecem bakalım..
    --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerzavatçı -- 10 Ağustos 2008; 22:46:01 >

• gerçekten kötü bi durum benim evdeki durumda buna yakın 3 saat ders çalışsam 1.30 saat olur git çalış der
    10 dk pc başında dursam yeter kapat 2.30 saat oldu der çok can sıkıcı bi durum ve senin daha da kötü geçmiş olsun ne diyim
  • Bendede aynı durum var tabi kişiliğin iyi olsun ilk olarak kişilik falan der ama külliyen yalan alakası yok herşey ders onlara göre çalışma .. Ama napalım katlanıyoruz ..
  • Benim babam öğretmen hatta müdür yardımcısı.Benim halimden anlıyor
  • Bana denmedi ama genç arkadaşlar der genelde. Dünde forumdan bir arkadaşlar konuştum isim vermiyeyim şimdi. Üniversite oku adam ol demiş. Peki babası üniversite okumamış adam değil mi şimdi?

Neden böyle aileler var anlamıyorum. Bu baskının amacı nedir? Sebep nedir hiç bilmiyorum. Asla destek değildir oku diye baskı yapılması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GunayMan

Bana denmedi ama genç arkadaşlar der genelde. Dünde forumdan bir arkadaşlar konuştum isim vermiyeyim şimdi. Üniversite oku adam ol demiş. Peki babası üniversite okumamış adam değil mi şimdi?

Neden böyle aileler var anlamıyorum. Bu baskının amacı nedir? Sebep nedir hiç bilmiyorum. Asla destek değildir oku diye baskı yapılması.

aksine böyle yaptıklarında insanın çalışmayası geliyor
  • bnmkide aynı

bu yaz 2 ay çalıştım (günde 13 saat)

işi bıraktım ertesi gün pc başında oturuodum
    geldi ve dediki yeter be bu nedir hep pc hep pc o an var ya içimden neler geldi ama işte sonuçta babam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babamla aram o kadar kötü değil. Yani oturupta karşılıklı içmedim de ne biliyim herhalde içmemde.
    Bize böyle öğretildi çünkü bana abes kaçıyor bu durumlar.
    Bazen dizilerde görüyorum, adam babasının yanında yakıyor sigara veya içkisini yudumluyor, acaip şaşırıyorum.

Ha bana hiç demedi ders çalış oğlum diye veya sınavların nasıl okul nasıl gidiyor diye hiç sormadı en azından ben hatırlamıyorum.

Babam öyle sevincinide dışarı vuran biri değil. Üniversiteyi kazandığımda sadece tebrikler dedi bu kadar.
    Babam çok konuşkan biri değil. Ama siyasi konularda çok iyi tartışıyoruz. Ülke gündemi hakkında baya bir konuşuyoruz.
    Birde aşırı fb taraftarı, bende cimbomluyum. Acaip kavga ediyoruz.
    Mesala 6-0 lık maç vardı beraber izlemeye gittik. Sevincinden nerdeyse beni öldürüyordu.
    Her gol oluşta kafama bir tokat yiyordum. Bak lan nasıl tıkıyoruz size diye kafama bir tokat patlatıyordu.
    Ama 5-1 lik maçta, ağzını bir kere bile açmadı zannedersinizki annesi veya babası öldü. Adam hayata küstü o gün.

İşte babamla böyle bir diyaloğumuz var.

• quote:

Orjinalden alıntı: canss89

Az önce baba konusu açılınca üzüldüm baya..oradakı yazımın bir kısmını buraya almak istedim..Okadar güzel anlatmışki çoğu arkadas babasıyla olan ilişkileri çok özendim açıkcası..Karşılıklı bira içenler babasının öğütlerini dinleyenler sorunlarını paylaşanlar..

Babam hayatım boyunca bene karsı hıc bır sekılde sevgı gostermedı..Egitimden baska bısey bılmez onun ıcın cocugu saygısız olsun karektersız olsun ama itüde okusun kendı agzıyla söyledı

ossye gırdıgım gün dedım hersey üniversitemi senin için
    evet dedı
    dedım ozaman reddet benı evlatlıktan dedım

babam ıcın su onemlı olan oglumun arkasındayım yeter zanedıyor ama 19 yasındayım..bir kere yatagıma gelip saçımı okşamadı..özel bır sorunumu paylaşmadı..Belki bu şekılde davransaydı hem öss sonucum hem aramızdakı ılıskıler daha iyi olurdu..Bu konuda çok doluyum maalesef..Yaşım 19 babamdan uzak kalmak için onun ders muabbetlerini dinlememek için 4 gün eve gitmedim çalışıp..Onun yatagıma gelmesının tek bir nedeni oldu..Oda erken kaldırıp ders çalıstırmak..Maalesef üzülerek anlatıyorum bunları..

Bu senede buyuk ihtimal Eskişehir osmangazi maden mühendisliğine gidecem bakalım..
    --

bence sen öss deki düşük puanınu birine yıkmak istiyorsun, babanla alakası yok bence çalışmamışsın o kadar, anladğım kadarıyla normal türk baba oğul ilişkisi var, e yüzde 90 ın öyledir, kimse babasının karşısında bira içemez, baba sevgisini çok göstermez , baba çocuğunun hep iyi yerlerde okumasını ister,

sen bence başka bahane bul, baban klasik türk babası benimkide öyle forumdaki lerin yüzde 90 ıda öyledir

• hayır ben duygusal yapılı oldugum için boyle seylerden etkılenıyorum kımseye yıkmak ıstemem
  • bence öss gibi sınavlarda başarılı olunması için ailede huzur olmalı..mutlu bir ortam olmalı..
  • Babalık ne yazık ki öğretmenlik gibi okulunda okunup nasıl davranmanın nasıl sonuçlar doğuracağının bilindiği bir meslek değil.

Babanız belli ki çok kötü örnekler görmüş. Okumadığı için kaybolan insanlar görmüş. Belki de "babam benim okulumla ilgilenseydi şimdi çok daha iyi bir yerdeydim, benden geçti bari evladımı en iyi şekilde okumasını sağlayayım" diyor. Bunun için kullandığı yöntem doğru olmayabilir, yaşınız gereği onu anlamanız da çok zor biliyorum ama söylenebilecek olan şey, saygısızlık etmeyin. Elinizden geldiğince alttan almaya çalışın.

Sizi sevme konusunda ben size kesinlikle katılmıyorum. Sizi sevmeseydi ipinizi bırakırdı, ne halin varsa gör deyip hayatını yaşardı. Belli ki eğitiminizi çok takıyor kafasına bu söylediğim sebeplerden dolayı ve bunu bir obsesyon haline getirmiş. Okulunuz ilerledikçe ve hayata yavaş yavaş atıldıkça, başarılarınızı duydukça en çok sevinen o olacak. Babalar sert görünebilir ama uzun vadeli düşünürler ve hep sizin iyiliğinizi düşünürler. Bu duygusal zamanlarınız geçtiğinde onu daha iyi anlayacaksınız, şimdikilk tek yapacağınız onu kırmamaya çalışmak.

• Üzülme senden daha kötü durumda olanlar var en çok ihitiyacı olduğumda yanımda olamıyor neden sigara yüzünden kanserden kaybettim. Çok sıkılıyorsun ailene belli edemiyorsun çünkü artık sen varsın. Kardeşlerim össye giriyor onlarda babalarını arıyor ama en azın yanında hayalinde değil. Biri Odtüde biri bu sene girdi yerleşecek oda. Ama onlara yardımcı olmaya çalışıyorum aratmamaya çalışıyorum ama hep ben arıyorum. Emin ol yanında oolması bile büyük nimet...
  • benimde babamla aram hiç ıyı değildir samımı soyluyorum sankı uvey baba gıbı benı hıc sevmedı kucukken hep doverdi son 5 senedır dayak yemedım 17 yasındayım sankı hıc babam olmamıs gıbı buyudum cok dayanıklıyım ve kolay kolay ağlamam babam bana bu sene öss ye gıreceksın kazanamazsan seneye işe dırek dıyor pc basında benı gorunce cok kızıyor sureklı oynuyorsun dıyor yaz tatılınde bıle bende içimi dokmek ıstedım
  • quote:

hayır ben duygusal yapılı oldugum için boyle seylerden etkılenıyorum kımseye yıkmak ıstemem

ya aslında öyle bir olayda daha hırslı olman lazım, babana bir şeyleri kanıtlamak için

artık olmuş geçmişte yazdığın yazıda babadna bi anormallik görmedim
  • Biraz da biz babalarımıza sevgimizi göstersek. Neden hep oğullar babalarından bekler ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan1095

Biraz da biz babalarımıza sevgimizi göstersek. Neden hep oğullar babalarından bekler ki.

denemedimmi sanıyorsunuz..
  • quote:

quote:

Biraz da biz babalarımıza sevgimizi göstersek. Neden hep oğullar babalarından bekler ki.

bizim pederler aynı cınsden galıba kardesın var mı senın bu arada ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: inferno!

quote:

quote:

evet
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: inferno!

quote:

quote:

evet

kardesıne sana davrandıgından bıraz daha ıyı mı davranıyor bende oylede hatda onunla bazen gurur bıle duyuyor benıde hep bırılerı ıle karsılastırıyor basarılı yasıtlarımla sende var mı boyle bısı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.