kanki 4 ortalamayı hiçbir ünide kolay kolay yapmazsınız hiç kafa basmıyor. bizim okuldan top 5 kişi ss’e giriyor şanslılar ise kocaelideki kurumsallara, şanslı dediğim dili olanlar. ford otosan 50k maaş veriyor yeni mezuna, aselsan da 65k. istanbulda oturan bi adam kocaeli fordu tercih ediyor. forddaki yan hakları vs. saymıyorum. genelde de çok iyi maaş alan adamlar gömülü sistem üzerine yurt dışı merkezli firmalarda çalışan tipler. 10 senelik birine 100k vermek çok büyük para değil ss’de. hemşire bile nöbet tutarak 60k alıyor. bekçi bile 50k alıyor. daha sayayım mı? işçilere 60-70k para veren yerler var, hiçbir sorumluluğun yok. ÇALIŞARAK çok para kazanmak istiyorsan amerika hayat kurtarır. maaşla zengin olunmaz. ayda 200k bile alsan, istanbulda en ortalama ev alman 5 seneyi bulur hatta daha fazla. inşaat yapan müteahhit tipler senden daha fazla para kazanacak. hayat biraz böyledir. bir arsamız vardı, küçük. çok para etmez, türkçe konuşamayan adam arsaya ev yapmak istiyor, düşün yani 5’te birini verecek vs. yani o adamın oradan ne kadar para kaldırdığını söyleyeyim. senin argede dirsek çürüterek girdiğin yerde 5 senelik kazandığın parayı bir arsada çıkarıyor. okumanın güzel yanı, düzgün bi hayata sahip olman. 21 yasındayım, 7-8 fabrikadan sgk girişim var. işçilik yapılmaz, bu orjin çok temel ama buradan da düşünmek gerek. bence hemşirelik de yapılmaz, istedikleri kadar para alsınlar. birader, mühendislikte insanlarla muhattap olmuyorsun ve rasyonel bir şekilde geklişiyorsun. burada ben en iyi okulu okudum diye ahkam kesen tipler vardı onlara diyoruz. burada çok akıllı adam da var, zekası yüksek. the killing road’a bunu soylemeye gerek yok. benle de kıyaslanamaz, belki de forumdski cogu kisiyle. adam ustun olup, muthis bir hayat yasayacak diye degil, zekasıyla hareket ediyor diye. zeka her kapıyı açmaz ama o adamın hayata bakış açısı çok farklı, niş bir iş yapıyor. bunu türkiyedeki tiktokta takılıp, zengin erkek arayışında olan %80’lik tr kesmi an la maz. yok ben okudum benden usta fazla alıyor diye ağlayan adamlar da öyle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim