burada birbirini hiç görmemiş insanlarız normaldir yani.. dışarıda yabancı birine işimiz düşdüğünde de "siz,biz" diye hitap etmez miyiz?
quote:
Orjinalden alıntı: OlympusFarmer
burada birbirini hiç görmemiş insanlarız normaldir yani.. dışarıda yabancı birine işimiz düşdüğünde de "siz,biz" diye hitap etmez miyiz?
genelde yabancı insanlarla birbirimize de girmeyiz ama burada.....
quote:
Orjinalden alıntı: cndstrn
quote:
Orjinalden alıntı: OlympusFarmer
genelde yabancı insanlarla birbirimize de girmeyiz ama burada.....
orda da sonuna kadar haklısınız... ama dikkat ettimde genelde insanların birbirine siz şeklinde hitap ettiği kültür ve bilim bölümünde pek hakarete varan tartışmalar olmuyor daha seviyeli konu dışına nazaran
Bir din büyüğümüz sen,ben yerine siz biz şeklinde konuşmanın çok daha doğru olduğunu tavsiye etmiş. Ben kendimle aynı yaşta olan adama bile sen diyemem...Alışmışım hep sizli bizli konuşurum.
Ve doğru yolda olduğuma inanıyorum.
anketlik bir durum yok isteyen istediği gibi speaking
quote:
Orjinalden alıntı: nKEEPr
anketlik bir durum yok isteyen istediği gibi speaking
sende öyle spiking bende böyle spiking sonumuz hayırlı olsun
ne gereği varki şimdi bu sıcak ortama resmiyet getiriyor tartışmadad karşı tarafın daha çok sinirini bozuyor daha büyük tartışma çıkıyor
İsteyen sitediği şekilde konuşur (Saygı çerçevesinde) saygı duymak lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme