Şimdi Ara

Forumda 5800 için dile getirilen sorular, sorunlar ve konular (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
17.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5800v40 Hack&Modifiyeli versiyonu
    http://forum.donanimhaber.com/m_38559648/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Lütfedip okursan sanırım kronik sorunları anlarsın...yazılanları okumadığın okumadan attığın çok güzel anlaşılıyor. okusan kronik sorunları da öğrenirdin, o telefonu ilk alanlardan biri olduğumu, yaşadığım sorunları, TSHH den nasıl para iadesi aldığımı anlar havadan sallamazdın. kaç kişinin mağdur olduğunu ilk serinin ne kadar sorunlu olduğunu anlardın. Ama okumamışsın ve telefonu eline aldığına inanmıyorum diyorsun.....
    Asıl çamur at kalsın bu, neyse okuma alışkanlığı kazanırsan çok şey öğrenirsin sanırım.
    Sen daha bu telefonu görmeden, o okumadığın konudaki insanlar (tekrarlıyayım, ben de dahil) 8-9 ay önce bu telefonu aldılar, kullandılar, sorunlarıyla boğuştular, konu açtılar, uğraştılar....
    Tavsiyem körü körüne birşey yazmadan, önce oku....Muhalefet olacağına yararlı bir fikir üret. Ve tekrarlıyorum yazılanları oku, reisin notunu da oku....

Aynı tarihlerde ben de aldım bu telefonu. Ne hikmetse o kronik dedikleriniz dahil olmak üzere hiçbir sorun yaşamadım. Bugüne kadar telefonuma bir kez olsun bile format atmadım. Sen şimdi diğer arkadaşa "çamur at izi kalsın" dedin de, senin bu yaptığın nedir? Hangi ilk seri sorunlu yahu? Ben ilk serinin sorunlu olduğunu bu sitede öğrendim. Benim bildiğim tek bir sorunlu seri vardı, o da Amerika'da satılan seriydi. Neticede toplatılmıştı. Herkes diline dolamış bir "ilk seri sorunluydu" lafını gidiyor.

Koyun gibi ilerlemeye ne kadar meraklı milletiz? Birisi yukarıdaki birçok başlık gibi abuk sabuk konular açar ve telefonu kötüler, "sorunlu" der. Birileri de onu körü körüne destekler.

"Banyo yaparken telefonumun ekranı buharlandı, 5800 ne kadar dandik telefon" diyen insan var bu forumda. "Telefonumun kasası 1 ayda kendi kendine açılmaya başladı sanki" diyen insan da var. "Hangi rengini almalıyım?" diye millete soranı da var. Telefonu, her önüne gelen uygulamayı yüklediği için kafayı yiyip de buraya gelerek 5800 sorunlu diyenler de var. "5800 GPS Sorunu" diye başlık açmış birileri ama olayın kendi beceriksizliğinden kaynaklandığını bilmemezlikten gelerek telefonu sorunlu göstermeye çalışmışlar. Hatta sayamayacağım yüzlercesi. O yüzden kimse bana çıkıp da "5800 sorunlu bir telefondur" demesin. Sorun bizzat insanların kendisinde.

Yeni konu açanlar neden ana başlığı görmezden geliyor? Gidip adam gibi sorsalar ya sorularını oraya. İlla ki cevap veren birileri çıkacaktır. Üstelik bahsettikleri konular hiç konuşulmamış şeyler de değil. Neden bu hazırcılık? Biraz araştırma yapsalar bir yerleri mi eksilecek? Forumu kirleteceklerine birilerine pm atıp sorularını dile getirseler daha mı kötü olacak?

Ondan sonra "Nokia 5800 sorunlu"ymuş. Yok yahu!

• Ya birazda şans işi 1 ay kullanıp sorun yaşayan var 1 sene kullanıp sorun yaşamayan var yani genelinde telefonu kötülemek yanlış
  • Nasıl oluyor da ilk seride sorun yoktu diyebiliyorsun anlamak mümkün değil....
    Sorunlu, acemice ve alelacele piyasaya çıkarılmış bir telefondu...
    Kimse koyun olmasın ve hakkını arasın, hatalı ürün varsa sineye çekmesin...

Yeni konu açanlar neden ana başlığı görmezden geliyor? Bu soruyu bana değil, şuan kullananlara soracaksın...

Sana da okumanı tavsiye ederim ve araştırmanı. Altta alıntı yaptığın mesajımın hangi mesaja cevap olarak yazıldığını, dolayısı ile çamur lafının gerçek sahibini önce oku sonra yorum yap.
    Bir de bu konuyu incele mutalaka faydası olacaktır....
    http://forum.donanimhaber.com/m_31376575/mpage_1/f_/key_//tm.htm#31376575

quote:

Orijinalden alıntı: NoNumber

quote:

Lütfedip okursan sanırım kronik sorunları anlarsın...yazılanları okumadığın okumadan attığın çok güzel anlaşılıyor. okusan kronik sorunları da öğrenirdin, o telefonu ilk alanlardan biri olduğumu, yaşadığım sorunları, TSHH den nasıl para iadesi aldığımı anlar havadan sallamazdın. kaç kişinin mağdur olduğunu ilk serinin ne kadar sorunlu olduğunu anlardın. Ama okumamışsın ve telefonu eline aldığına inanmıyorum diyorsun.....
    Asıl çamur at kalsın bu, neyse okuma alışkanlığı kazanırsan çok şey öğrenirsin sanırım.
    Sen daha bu telefonu görmeden, o okumadığın konudaki insanlar (tekrarlıyayım, ben de dahil) 8-9 ay önce bu telefonu aldılar, kullandılar, sorunlarıyla boğuştular, konu açtılar, uğraştılar....
    Tavsiyem körü körüne birşey yazmadan, önce oku....Muhalefet olacağına yararlı bir fikir üret. Ve tekrarlıyorum yazılanları oku, reisin notunu da oku....

Aynı tarihlerde ben de aldım bu telefonu. Ne hikmetse o kronik dedikleriniz dahil olmak üzere hiçbir sorun yaşamadım. Bugüne kadar telefonuma bir kez olsun bile format atmadım. Sen şimdi diğer arkadaşa "çamur at izi kalsın" dedin de, senin bu yaptığın nedir? Hangi ilk seri sorunlu yahu? Ben ilk serinin sorunlu olduğunu bu sitede öğrendim. Benim bildiğim tek bir sorunlu seri vardı, o da Amerika'da satılan seriydi. Neticede toplatılmıştı. Herkes diline dolamış bir "ilk seri sorunluydu" lafını gidiyor.

Koyun gibi ilerlemeye ne kadar meraklı milletiz? Birisi yukarıdaki birçok başlık gibi abuk sabuk konular açar ve telefonu kötüler, "sorunlu" der. Birileri de onu körü körüne destekler.

"Banyo yaparken telefonumun ekranı buharlandı, 5800 ne kadar dandik telefon" diyen insan var bu forumda. "Telefonumun kasası 1 ayda kendi kendine açılmaya başladı sanki" diyen insan da var. "Hangi rengini almalıyım?" diye millete soranı da var. Telefonu, her önüne gelen uygulamayı yüklediği için kafayı yiyip de buraya gelerek 5800 sorunlu diyenler de var. "5800 GPS Sorunu" diye başlık açmış birileri ama olayın kendi beceriksizliğinden kaynaklandığını bilmemezlikten gelerek telefonu sorunlu göstermeye çalışmışlar. Hatta sayamayacağım yüzlercesi. O yüzden kimse bana çıkıp da "5800 sorunlu bir telefondur" demesin. Sorun bizzat insanların kendisinde.

Yeni konu açanlar neden ana başlığı görmezden geliyor? Gidip adam gibi sorsalar ya sorularını oraya. İlla ki cevap veren birileri çıkacaktır. Üstelik bahsettikleri konular hiç konuşulmamış şeyler de değil. Neden bu hazırcılık? Biraz araştırma yapsalar bir yerleri mi eksilecek? Forumu kirleteceklerine birilerine pm atıp sorularını dile getirseler daha mı kötü olacak?

• quote:

Nasıl oluyor da ilk seride sorun yoktu diyebiliyorsun anlamak mümkün değil....
    Sorunlu, acemice ve alelacele piyasaya çıkarılmış bir telefondu...
    Kimse koyun olmasın ve hakkını arasın, hatalı ürün varsa sineye çekmesin...

Yeni konu açanlar neden ana başlığı görmezden geliyor? Bu soruyu bana değil, şuan kullananlara soracaksın...

Sana da okumanı tavsiye ederim ve araştırmanı. Altta alıntı yaptığın mesajımın hangi mesaja cevap olarak yazıldığını, dolayısı ile çamur lafının gerçek sahibini önce oku sonra yorum yap.
    Bir de bu konuyu incele mutalaka faydası olacaktır....
    http://forum.donanimhaber.com/m_31376575/mpage_1/f_/key_//tm.htm#31376575

quote:

quote:

Sen neden yazının tamamına alınganlık gösterdin ki? Seni ilgilendiren kısım ilk paragraftı. Ayrıca yine söylüyorum. Benim telefonum "bana özel" üretilen bir model değil. İlk seri diye tabir ettiğiniz seriden. Hiçbir sorun yaşamadım. Benim gibi bir sürü insan var. Bir sorun yaşasam "yaşadım" derdim. Ben aptal değilim. Nokia'nın avukatı da değilim fanatiği de. İlk seri kullanan arkadaşım da var. O da hiç sorun yaşamadı. Problem bizde mi? Yoksa biz torpilliyiz de Nokia bize özel seri mi çıkardı? Allah Allah ya. Gayet de açık Türkçe kullanıyorum ama nasıl anlaşılmadığını aklım almıyor. İsteyen olursa farklı dillerde de yazabilirim!

• Kimin mesajından alıntı yaptığına bakasan, cevabımın ne kadar yerinde olduğunu anlarsın mutlaka.
    Froumda 5800 mesajların hepsi Türkçe dir, okursan kronik sorunları rahatlıkla anlarsın.
    Telefonun sorunsuz diye, sorun belirtenlere değişik bir yaklaşım içinde olman çok enteresan bir durum...
    İlk serideki kronik sorunlar defalarca yazıldı, sen yeterki oku, bu mesajı oku, verdiğim linki oku....Hepsi yine Türkçe...
    Ve paylaş, en azından öyle bir konu aç ki işe yarasın faydası olsun, polemik yerine faydalı birşey yap, sorusu, sorunu olanları anlamaya çalış, empati tavsiye ederim sana......

quote:

Sen neden yazının tamamına alınganlık gösterdin ki? Seni ilgilendiren kısım ilk paragraftı. Ayrıca yine söylüyorum. Benim telefonum "bana özel" üretilen bir model değil. İlk seri diye tabir ettiğiniz seriden. Hiçbir sorun yaşamadım. Benim gibi bir sürü insan var. Bir sorun yaşasam "yaşadım" derdim. Ben aptal değilim. Nokia'nın avukatı da değilim fanatiği de. İlk seri kullanan arkadaşım da var. O da hiç sorun yaşamadı. Problem bizde mi? Yoksa biz torpilliyiz de Nokia bize özel seri mi çıkardı? Allah Allah ya. Gayet de açık Türkçe kullanıyorum ama nasıl anlaşılmadığını aklım almıyor. İsteyen olursa farklı dillerde de yazabilirim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 8 Nisan 2010; 20:49:53 >

• quote:

Kimin mesajından alıntı yaptığına bakasan, cevabımın ne kadar yerinde olduğunu anlarsın mutlaka.
    Froumda 5800 mesajların hepsi Türkçe dir, okursan kronik sorunları rahatlıkla anlarsın.
    Telefonun sorunsuz diye, sorun belirtenlere değişik bir yaklaşım içinde olman çok enteresan bir durum...
    İlk serideki kronik sorunlar defalarca yazıldı, sen yeterki oku, bu mesajı oku, verdiğim linki oku....Hepsi yine Türkçe...
    Ve paylaş, en azından öyle bir konu aç ki işe yarasın faydası olsun, polemik yerine faydalı birşey yap, sorusu, sorunu olanları anlamaya çalış, empati tavsiye ederim sana......

quote:

Anlamadığın buradan belli zaten. İstediğin kadar dilbilgisi kurallarına uymaya çalış. Anlayamadıktan sonra boş.

Ben sorun belirtenleri gayet güzel anlıyorum ama sen beni anlamıyorsun. Ben diyorum ki, benim telefonum sorunsuz. Sadece benim değil, arkadaşımı da örnek gösterdim. Daha da örnek arıyorsan Nokia 5800 Ana Başlığı incele. Bana okumaktan bahsediyorsun. Ana başlığın tamamını okusana, üşenmeden. Benim gibi insanların varlığını kendi gözlerinle gör.

O yüzden benim dediğim şey, genelleme yapılmaması. Delinin biri kuyuya taş atmış misali, birileri diline dolamış ilk seri muhabbetini. Zaten milletimiz meraklı böyle kulaktan dolma şeylerle polemiğe girmeye. Genelleme yapmayın yahu. Ben aylardır bunu diyorum bu sitede. Bunun nesi anlaşılmıyor?

5800 sorunlu bir telefon değildir diyorum, her zaman da bu sözümün arkasındayım. Nadir de olsa her elektronik cihazda görülebilecek birkaç donanımsal sorun haricinde bir sıkıntısı yok. Ama bunları da büyütüp dağa çevirmeye gerek yok ki. Böyle yaparak insanları da etkiliyorsunuz. Ondan sonra millet "ya benim telefonum kasası açılmaya başladı sanki" diye abuk sabuk şeyler yazıyor. Milleti paranoyak yapmaktan başka bir işe yaramıyor bu genellemeleriniz. Ana başlığa bir göz at. Hala insanlar "ilk seri sorunluymuş, yeni telefon aldım ilk seri olup olmadığını nasıl anlarım" diye soruyor. Halbuki istese de bulamaz ilk seri telefonu.

Dostum sadece senin için söylemiyorum. Ayrıca üslubum biraz kaba da olabilir belki ama artık inan ki sıkıldım bu muhabbetlerden. Genellemeler yaparak insanların kafasını karıştırıyorsunuz. Buna hakkınız yok. Yukarıda örneklerini sıraladığın başlıkların birçoğu bu genellemeler yüzünden açılıyor. 300 küsür başlık var diyorsunuz. Gruplandırma yapın, çoğu aynı şeylerden bahsediyor. Milletin aklına kurt düşürüyorsunuz.

Birisi de kalkmış mağdurlar derneği diye başlık açıyor. Bir kısmı kendilerinden kaynaklı, bir kısmı da servislerle yaşanılan problemler. Servis gerekli özeni göstermiyorsa markanın kabahati nedir? Bırakın Türkiye'yi, dünyada eşi yok böyle bir konu başlığının. Ondan sonra bu durumlara tepki gösterince kabahat benim oluyor. Yok empati kurmuyormuşum, yok karşımdakini anlamıyormuşum falan. Empati kurması gereken, karşımdakini birazcık olsun anlamaya çalışması gereken ben ve benim gibiler midir acaba?

• quote:

Hani kronik sorunlar olduğunu iddia etmiyordun? Aynı terimi başka bir yorumunda daha kullanmışsın. Dostum kusura bakma da, sen daha kendinle çelişiyorken bana akıl vermeye kalkıyorsun. Bu noktadan sonra seninle konuşacak birşeyim kalmadı. Önce sözünün arkasında duracaktın.

• Ben sözümün arkasındayım, kronik sorunlar vardı diyorum ve tekrarlıyorum. Vardı....
    "okusan kronik sorunları da öğrenirdin, "
    Geçmiş zaman takılarını biliyorsundur, akıl vermeme gerek yok umarım.
    Bir sene önceki yazılanları tekrar buraya taşımayım, bir zahmet okuyuver, falanca modelin mağdurları diye kaç konu açılmış bir araştır bakalım...Ya da Reise sor neden öyle bir yorum yaptığını...
    Neyse daha fazla sana prim yaptırmayacağım, lütfen açmış olduğum bu konu başlığını daha fazla kirletme,
    Okumak ve paylaşmak güzeldir, tekrarlıyorum, laf üretme lütfen yararlı birşeyler yap....
    Özel bir başlık aç ve 5800 için yararlı paylaşımlar yap, faydan olsun...

quote:

quote:

Hani kronik sorunlar olduğunu iddia etmiyordun? Aynı terimi başka bir yorumunda daha kullanmışsın. Dostum kusura bakma da, sen daha kendinle çelişiyorken bana akıl vermeye kalkıyorsun. Bu noktadan sonra seninle konuşacak birşeyim kalmadı. Önce sözünün arkasında duracaktın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 8 Nisan 2010; 22:02:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Bak sevgili kardeşim ne ben nede burdaki herhangi biri çıkıp ilk parti ürünlerinin sorunsuz olduğunu söyleyemez.. İlk parti ürünlerde yazılımasal sorunlar vardı ve bu sorunlar daha sonra gelen güncellemelerle giderildi.. Kronik sorunun açılımı ne bilirsin fabrikasyon çıkışlı her cihazın aynı sorunu taşıması..

İlk parti ürünlerde sıkıntı yaşadın diye gelip çoğu 8 ay ile 1 yıl arasında açılmış konuları örnek gösterip bak bu cihaz kronik sorunludur diyemezsin.. Bunu burda sonlandıralım sen kullanmıyor mutlu ben kullanıyor mutlu..

selametle

+1

Arkadaşımız "şimdiki zaman takısı kullanarak" gayet güzel anlatmış. Tebrik ediyorum.

• işte bu....

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Bak sevgili kardeşim ne ben nede burdaki herhangi biri çıkıp ilk parti ürünlerinin sorunsuz olduğunu söyleyemez.. İlk parti ürünlerde yazılımasal sorunlar vardı ve bu sorunlar daha sonra gelen güncellemelerle giderildi.. Kronik sorunun açılımı ne bilirsin fabrikasyon çıkışlı her cihazın aynı sorunu taşıması..

İlk parti ürünlerde sıkıntı yaşadın diye gelip çoğu 8 ay ile 1 yıl arasında açılmış konuları örnek gösterip bak bu cihaz kronik sorunludur diyemezsin.. Bunu burda sonlandıralım sen kullanmıyor mutlu ben kullanıyor mutlu..

selametle

+1

Arkadaşımız "şimdiki zaman takısı kullanarak" gayet güzel anlatmış. Tebrik ediyorum.

Bu da senin birkaç dakika önceki mesajın...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 8 Nisan 2010; 22:26:37 >

• Hemen hemen 50nin üzerinde yeni konunun ilavesi ile yaklaşık 250 civarında konu başlığı olmuştur.
    Umarım, özellikle yeni kullanıcılar için faydası olur ve 5800 için mükerrer başlıklar açılmasını sorununu ortadan kaldırır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 26 Mayıs 2010; 21:26:08 >
  • @gokmay

süpersin arkadaşım ya, telefonumu yeni aldım ve cevabını aradığım bir çok sorunun yanıtını senin postlarında buldum. emeğin için çok teşekkürler..
  • Rica ederim arkadaşım, faydalanmış olmana çok sevindim.....
  • beyler benim ekran çok çizildi kalem yüzünden acaba bu çizilen kapakmi yoksa ekranın kendisimi kapaksa kendim değiştirebilirmiyim.
  • faydalı bir konu olmuş :)
  • Konu ilgi görseydi, birçok kişi faydalanacaktı, aynı başlıklarla tekrar konular açılmayacaktı ve ben de zaman zaman yeni başlıkları ilave edecektim. Ama olmadı işte...
    Umarım bundan sonra daha çok kişi faydalanır.
  • Arkadaşım eline sağlık çok uğraşmışsın ama filtrelemek lazım. Sen herşeyi koymuşsun nerdeyse :) Aslında çok sık sorulan 5-10 konu var. Nomadcry arkadaşa da tavsiye ettiğim gibi geri gidip şu son sorulan sorulara bi bakınca benimde cevapladıklarım arasında seçmece kafadan 10 bilemedin 15 soru çıkar.

Bu sorular 10 kere soruluyor günde diğer sorular ayda yılda bir. O yüzden geçrekten Sık Sorulan Sorular hazırlanması lazım ve herkesin soru sorana o sayfayı linklemesi lazım. Ancak o zaman burda soru yanıtlayan arkadaşaların yükü hafifler.
  • Ctrl+F ile kelime girip aratmak çok kolay kimsenin bunda zorlanacağını sanmıyorum. 10-15 konu olsaydı zaten bu kadar çeşitli başlık açılmazdı. Ayrıca sık dönen konuları dan en üste ayrı bölüme aldım, farkettiysen.
    Ben burada özellikle değişik başlıkları seçmeye çalıştım, benzer başlıklar da var elbette. Farklı yorumlar ve cevaplar olduğu için hepsini aldım. Geyik muhabbetine dönen, elediğim mesajları bir bilsen....:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Arkadaşım eline sağlık çok uğraşmışsın ama filtrelemek lazım. Sen herşeyi koymuşsun nerdeyse :) Aslında çok sık sorulan 5-10 konu var. Nomadcry arkadaşa da tavsiye ettiğim gibi geri gidip şu son sorulan sorulara bi bakınca benimde cevapladıklarım arasında seçmece kafadan 10 bilemedin 15 soru çıkar.

Bu sorular 10 kere soruluyor günde diğer sorular ayda yılda bir. O yüzden geçrekten Sık Sorulan Sorular hazırlanması lazım ve herkesin soru sorana o sayfayı linklemesi lazım. Ancak o zaman burda soru yanıtlayan arkadaşaların yükü hafifler.

Nick imin geçtiği cümleyi anlayamadım neyi bana tavsiye ettin nereye geri gidiyorsun anlamadım biraz açıklar mısın?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.