Şimdi Ara

FORUMA FOTO ATMAYIN LANETLENİYOR ARABA (CONTA YAKTIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatırlarsınız 2 ay önce şöyle bi konu açmıştım.http://forum.donanimhaber.com/m_103568618/f_//tm.htm#103577012

ve bugün başıma gelen...
     FORUMA FOTO ATMAYIN LANETLENİYOR ARABA (CONTA YAKTIM)

Araba conta yaktı ama neden hararet yaptığını anlamadım önünede geçemedim. Olayları geriden günümüze doğru yazacağım bakalım forumdaki bilgili kişiler bi teşhis koyabilecek mi?

Olaydan 2 gün önce araba lpg'ye geç geçmeye başlamıştı yaklaşık benzinde bi 5 km gittikten sonra lpg'ye geçiyordu.

Olay sabahı araba kendi kendine gaz vermeye başladı, 2k devirde takılı kalıyordu gaz verip çekince normale geliyordu falan.

Öğlene doğru eve gelirken hararet bi anda yükseldi inmedi bi türlü arabayı çektim sağa, kaputu açınca fan soketinin çıkmış olduğunu gördüm. Taktım çalıştı hararette normale gelince devam ettim.

Sonra araba yine yükseltti harareti, inip baktım fan çalışıyordu. Bende baş edemeyeceğimi anlayınca yakındaki alışveriş merkezinin otoparkına çekmeye karar verdim. Giderken garip bi şekilde çok sarsıntılı titremeye başladı, sürtme sesi gelmeye başladı motordan. O şekilde 200 metre kadar gidip otoparka koydum arabayı. Stop etmedim durunca, biraz bekledim hararet iner diye inmedi. Ondan sonra kapattım kontağı.
    Motordan buharlar yükseliyordu zaten artık anladım bişeylerin yandığını.

Neyse halledecek işlerim vardı akşam ilgilenirim diyip bıraktım arabayı orada. 3 saat sonra döndüm, suyu ne durumda diye baktığımda bomboştu. Yağa baktım krem gibi olmuş motor yağ kapağına bile bulaşmış.

Sonra servisi arayıp çektirdik... Arabayı kesinlikle sıkıştırmadım. 3 bin devri geçmeyen bi insanım ama olacağı varmış oldu

• Geçmiş olsun kardeşim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rover klasiği sayılır. Size denk gelmiş.
  • Sen foruma foto atmasaydın da o conta yanacaktı emin ol
  • Geçmiş olsun konu da da yorumum vardı üzüldüm açıkcası allah başka dert vermesin
  • Var öyle bir durum.Gecmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Geçmiş olsun konu da da yorumum vardı üzüldüm açıkcası allah başka dert vermesin

sağolun hocam, en sıkıntılı zamanlarıma denk geldi bide ya...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Masraf kaç tl oldu hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun suçu yok araç ihmalkarlığınızdan dolayı bu hale gelmiş. Fan soketi çıktığı halde aracı kenara çekip beklememişsiniz. Kontak açık hararet düşmesini beklemişsiniz ki çok yanlış araç hareket edecek ki hava ile soğutma sağlansın sadece fan çok yetersiz kalır soğutmada.

Geçmiş olsun ama maddi anlamda biraz üzüleceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Forumun suçu yok araç ihmalkarlığınızdan dolayı bu hale gelmiş. Fan soketi çıktığı halde aracı kenara çekip beklememişsiniz. Kontak açık hararet düşmesini beklemişsiniz ki çok yanlış araç hareket edecek ki hava ile soğutma sağlansın sadece fan çok yetersiz kalır soğutmada.

Geçmiş olsun ama maddi anlamda biraz üzüleceksiniz.

fan soketi çıkınca bekledim zaten, hararet normale dönünce hareket ettim tekrar fanda çalışıyordu. Umarım contayla kurtarırım kapak çatladıysa bittim ben araba tüm yaz yatar
  • Ben resim attim. Attim ama masallah dedirttim millete. Sen de masallah dedirtseydin basina bunlar gelmezdi

• Geçmiş olsun hocam uzun yolda başına gelmemesi bi bakıma iyi olmuş....

• keşke bir müddet kaloriferi kökleseydin motorun sıcağını alırdın az da olsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de rover aracim vardi. Conta yaktiktan sonra orjinal contasini degil de celik conta taktirmistim. Bir daha sorun yaratmadi. Daha bu arabalar 5 6 senelik araba iken vardi. O zaman bile su eksiltiyordu. Surekli binmeden once suyuna bakmak lazim bu arabalarin.

• Foruma bağlamayalım. Zaten sinyallerini vermiş araba..

• Şimdi sizin araba lanetlendimi?
    Lanetli bir arabaya bu saatten sonra nasıl bineceksiniz?
  • Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun. Rover larda conta problemi sık yaşanıyormuş aracı araştırırken karşıma çok çıktı.

Hocam sizin araç çok diri duruyordu resimde. Hele o jantlar ne yakışmış araca Maşallah diyelim de sıkıntı çıkmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Sen foruma foto atmasaydın da o conta yanacaktı emin ol

https://www.youtube.com/watch?v=U1ei5rwO7ZI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 15 Mayıs 2015; 15:06:57 >
  • Yine foto atmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofthejuba

Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun. Rover larda conta problemi sık yaşanıyormuş aracı araştırırken karşıma çok çıktı.

Hocam sizin araç çok diri duruyordu resimde. Hele o jantlar ne yakışmış araca Maşallah diyelim de sıkıntı çıkmasın

Eyvallah usta. Bak ben isimi saglama aldim. Hatta kazalari falanda garantiledim. Sorun yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.