Şimdi Ara

Formula E ilk aracının örtüsünü indirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Resmi olarak ilki gelecek yıl düzenlenecek olan FIA Formula E serisinde kullanılacak araçların örtüsü bugün gerçekleştirilen lansmanla basına tanıtıldı.

     Formula E ilk aracının örtüsünü indirdi



    Spark-Renault SRT-01E'nin resmi lansmanı Frankfurt'taki uluslararası otomobil fuarı IAA'da yapıldı.

    Serinin ilk aracı olarak kullanılacak ve gerçek yarış tasarımına sahip SRT-01E'nin örtüsünü Formula E Holding CEO Alejandro Agag ve FIA president Jean Todt indirdi.

    Araç, motor sporlarının en iyi isimleri tarafından tasarlanıp geliştirildi. Aracın üretim aşamasında ART'den Frederic Vasseur'un öncülüğündeki Spark Racing Technologies, şasi olarak Dallara, motor ünitesi olarak McLaren, batarya konusunda Williams vites kutusunda da Hewland yer aldı.

    Araçta, Michelin lastikleri kullanılacak, jant çapı ise 18 inç olacak.

    Agag lansmanda yaptığı açıklamada, "Bugün, Formula E için büyük bir gün. Bir yıl önce , dünyanın ilk sıfır salınımlı şampiyonasını düzenleme düşüncesindeydik. Bugün bunu hayata geçirme açısından büyük bir adım atıyoruz" dedi.

    Todt ise, "Çok mutluyum. Bu şampiyonanın gelecek açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu projeye inanmış olan insanlara sahibiz" diye konuştu.

    Seri, 2014 Eylül ayında başlayacak. Takvimi oluşturacak 10 aday şehir listesi bulunuyor.

     Formula E ilk aracının örtüsünü indirdi

     Formula E ilk aracının örtüsünü indirdi

     Formula E ilk aracının örtüsünü indirdi

     Formula E ilk aracının örtüsünü indirdi


    http://www.fiaformulae.com/multimedia/car-launch

    http://turkiyef1.com/haberler/34428/formula-e-ilk-aracinin-ortusunu-indirdi.html







  • Neyse en azından lastikler Michelin.
  • elektrik motorlar iyi hoş da izlediğim yarışlardan ve videolardan gözlemlediğime göre ivmelenmede benzinli motorlardan farklı davranıyorlar. torunun hangi aralıkta dağıldığını tam bilemiyorum bu yüzden olabilir. şahsi görüşüm ise formula 1'in şov yönünün gerek formula 1'de gerekse bu şekilde türetilen yeni organizasyonlarla törpülendiği yönünde. yahu 2009'dan beri gelen saçma sapan kurallarla engelleyip duruyorlar. flaplar gitti, daha öncesinden motor geliştirme vs yasaklandı, motor silindirleri de gittikçe küçülüyor. sesinden örüntüsüne, geçişlerinden turlayışına kadar zevk vermemeye başladı yavaş yavaş. umarım sesi olmasa da bunlar bir nebze gri getirir eski heyecanını.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.