Şimdi Ara

Renault'nun ardından Stellantis de 'fabrika çıkışlı 2. el' dönemini başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renault'nun ardından Stellantis de 'fabrika çıkışlı 2. el' dönemini başlatıyor
    Renault'nun Avrupa'nın ardından ülkemizde de hayata geçirdiği "fabrika çıkışlı ikinci el" konsepti bu kez Stellantis'in gündeminde. Gruptan yapılan açıklamada, sürdürülebilirlik kavramının 4R kavramıyla bir üst evreye geçirileceği belirtildi: Reman (yeniden üretim), Repair (onarım), Reuse (yeniden kullanım) ve Recyle (geri dönüşüm).



    Stellantis Grubu, SUSTAINera başlığı altında 360 derecelik kapsamlı bir yaklaşımla ele aldığı bu girişim için İtalya'nın Torino şehrindeki Mirafiori tesisini dönüştürecek. 40 milyon euro yatırımla "döngüsel ekonomi merkezi" haline getirileceği belirtilen 73 bin metrekarelik tesiste 2025'e kadar bu iş için 550 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.



    Attıkları bu adımın, grubun 2038 itibarıyla net karbon nötr hedefine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağı belirtilen açıklamada, döngüsel ekonomi iş kolundan 2030 yılına kadar 2 milyar euronun üzerinde gelir elde edilmesinin öngörüldüğü de ifade edildi.



    Ayrıca Bkz.Türkiye otomobilden alınan vergide Avrupa lideri: İşte AB'deki vergi oranları



    Stellantis'in kuracağı "döngüsel ekonomi merkezi"nin ana hedefi, parçaların ve araçların ömrünü uzatarak mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmalarını sağlamak olacak. Bu mümkün olmadığında ise ikinci faz olan yeniden üretim faaliyeti devreye girecek. Ömrünü tamamlamış olan araçlardan alınan parçalar geri dönüşüm sürecinden geçirilerek yeni araçlar ve parçalar üretmek üzere döngüye geri kazandırılacak. Bu parçalar arasında motor, şanzıman ve yüksek voltajlı bataryalar gibi pek çok önemli bileşen de yer alıyor.



    Peki yukarıda bahsettiğimiz 4R stratejisi kapsamında yapılacak işler neler? Gelin kısaca onlara da göz atalım:



    Renault'nun ardından Stellantis de 'fabrika çıkışlı 2. el' dönemini başlatıyor




    • Yeniden Üretim (Reman): Motorlar, şanzımanlar ve bataryalar gibi kullanılmış, aşınmış veya arızalı bileşenler, kaliteden ödün vermeden sökülür, temizlenir ve orijinal OEM spesifikasyonlarına göre yeniden üretilir. Buradaki amaç, Stellantis yedek parça teklifi kapsamında SUSTAINera etiketi altında sürdürülebilir ve uygun fiyatlı bir alternatif sunmak. Tesisin 2025 yılına kadar 50.000'den fazla yeniden üretilmiş parçayı yönetmesi ve bu sayının 2030 yılına kadar 150.000'e çıkması bekleniyor.

    • Ayırma Merkezi (Reman, Geri Dönüşüm): Çekirdek olarak bilinen tahmini 2,5 milyon aşınmış parça, 2025 yılına kadar tesisin yeniden üretim ve geri dönüşüm faaliyetlerini karşılayacak ve 2030 yılında bu sayı 8 milyona çıkacak.

    • Araç Yenileme (Onarım, Yeniden Kullanım ve Yeniden Kullanım): Araçlar yeni, yeniden üretilmiş veya kullanılmış parçalar kullanılarak estetik ve mekanik olarak onarılacak ve daha sonra Stellantis'in üretici sertifikalı ikinci el araç programı olan SPOTiCAR ve Stellantis &You, Satış ve Servis ağı aracılığıyla yeniden satılacak.

    • Araç Sökümü (Geri Dönüşüm, Yeniden İmalat ve Yeniden Kullanım): Yaşam döngülerinin sonunda araçlar, yeniden üretilecek, yeniden kullanılacak veya geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılacak parçalar için değerli bir kaynak haline gelir. Spesifik olarak, CE Hub tarafından yönetilen kullanılmış OEM parçaları, SUSTAINera Yeniden Kullanım teklifini sağlamak için ortağımız B-Parts'tan temin edilen stokları entegre edecektir.




    Kaynak:https://www.media.stellantis.com/em-en/corporate-communications/press/stellantis-inaugurates-its-first-circular-economy-hub-in-turin-italy







  • Türkiye'de fabrikadan ikinci el satış hayata geçirildi mi ki Renault'nun ardından Stellantis de 'fabrika çıkışlı 2. el' dönemini başlatıyor 


    Bence bunlar olumlu gelişmeler. Şahsen ne idüğü belirsiz bir bakım tamir geçmişi olan araba alacağıma fazla verip fabrikadan almayı tercih ederim. Tabi bizim ülkemizde bunu nasıl uygularlar orası meçhulç

  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt

    Tahmini o arabaları yine ihtiyaç sahipleri(!) alır. 2 gün sonra üstüne 300-400 eklenip sahibinden'de galerilerin satışlarında görürüz :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısıtlı kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve artan maliyetler nedeni ile son kullanıcıya ulaşmada var olan sıkıntının yada pazarda daha düşük geliri olup sıfır araba isteyenlerin cebindeki paraya / pazara ortak olma isteğinin ve girişimciliğin çok güzel bir örneği.

  • Malzemelerin tekrar kullanılması ve fiyatları daha uygun bir düzeye çekebileceği için güzel bir uygulama. İkinci el almak isteyenler için de bir alternatif. Uygulamadan çıkan arabaları görülmesi lazım tabii.

  • Renault ne ara yaptı ki ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye gibi geri kalmış ülkeler için iyi bir çözüm. Kaldı ki Avrupa'nın eski diye kullanmadığı otomobiller bile ülkemizde çok iyi kullanılır ama burası Türkiye ne yazık ki Avrupa'nın çok gerisindeyiz. Bu kafayla Türkiye siddin sene AB'ye giremez

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Avrupa'da Türkiye kadar eski otomobillerden bu kadar gocunulmuyordur büyük ihtimal. Eski araba kullanmak geri kalmak demek değildir. Kimisi eski arabayı ekonomik sebeplerden kullanır kimisi ise gereksiz görür, farkı sadece bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.