Şimdi Ara

format: first boot device usb ise first hdd yide usb kabul ediyor yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce aynı usb diskten aynı pc de format atabilmişken şimdi : first boot device olarak usb diski seçebilmek için first hdd yazan yeri de usb disk olarak göstermem gerekiyor, öbür türlü kaydet çık yapıp format aşamasına geçemiyorum. bi yerde bi ayarı yanlış mı giriyorum acaba?

tam tersini seçtigimde sistem usb den açılıyor .

first hdd device de hardiskimi seçtigimde boot device de hdd oluveriyor oysa usb den boot etmem gerekiyor, daha öncede yaptıgım gibi, HARİCİ YADA DAHİLİ DİSK sürücü yok.

boot edecek : usb flash bellek(içerigi sorunsuz ve nizami düzenlendi)
    boot edilecek alan:ssd disk

bios ayarlarından : ahci açık, yazma kısmı enable , usb aygıtlar açık (zaten boot da görüyor)

anakart : asus maximus x38 (en son bios yüklü )

• sorun fat 32 ntfs olayıyla alakalı olabilirmi ?
  • kontrol ettim s veya fat 32 farketmiyor, ahci ile ilgili olabilirmi peki?

sistemi yeniden başlatıp f8 boot edecek aygıtı ( usb aygıtı) seçip çıktıgımda windows dosyaları yüklüyor diyor daha sonra win başlatılıyor deyip boş win ekranını açıyor çünkü boot edeni de edilenide ..... neyse usb aygıt olarak kabul ediyor. oysa bios ta ssd yi gösteriyor.
  • arkadaşlar yokmu bir çözümü olan bu konu için?
  • flashdiski hem harddisk olarak birinci sıraya getirin...
    hemde boot sıralamasında birinci sıraya getirin...
    yani iki yerdede flashdiski birinci sıraya getirmeniz gerekiyor...
  • hocam işte öyle yaptıgımda ki benim yapmama gerek de kalmıyor, boot olarak flask disk seçebilmek için kurulum yapılacak olan diski de otomatikman flash disk olarak görüyor ancak işte öyle oldugunda kurulum gerçekleşmiyorki, dosyaları okuyor ardından flash disk ten win ekranı açıyor ve ve boş win ekranıyla kalıyorsun. boot edilen olarak ssd diskimi göstermeliyimki oraya yapabilsin kurulumu.

bu arada nette corsair force gt ssd sata3 ile ilgili başkalarıda var konu açan ,ancak sonuç niteliginde birşey çıkmamış. kimisi kablolarına bak demiş, kimisi ahci-raid sürücüleri yüklü mü güncel mi demiş, kimisi ssd arızalı olabilirmi demiş, ssd sürüm güncelle denilmiş .

sata 2 olan corsair nova diske aynı yöntemle format atarken 1 ay önce hiç böyle bir sorun olmadı.
    elimdeki sata3 ssd son sürüme güncelledim, ki bununla alakalı degil mesele.disk yedek olarak takıldıgında da aynı kablolarla sistem görüyor, içine dosya atıyorum vss, boot ekranında son aşamada görmüyor.

boot edeni flash disk seçebilmek için kurulum yapılacak diski de otamatik olarak flash disk kabul ediyor, diger türlü flash disk birinci olarak kabul etmiyor.
    - ide, raid, ahci hepsinde durum aynı.
    - ssd yi tek olarak ta taksam digerleri varken de taksam kurulumda sorun aynı.
    - flash diski kasanın hangi usb soketine baglarsam durum aynı.

• gonzor diye bir program var...
    windows yüklü flashdiski dvd rom sürücüsü gibi gösteriyor...
    cd den kurulum yapılıyormuş gibi...
    bir de bunu deneyin...
    http://www.chip.com.tr/forum/multibootveboot-flash-usb-disk_t113639.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 20 Ocak 2012; 14:13:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam tşk ler ancak, anakartım (x38 maximus ) flash diski bios tan farklı formatlara adapte edilebilecek ayarları var ancak o şekilde de işe yaramadı.

sorun ssd nin sata3 oluşundan mı diyorum ama sonuçta sata 2 üzerinde çalışıyor anakartla ilgili bir uyuşmazlık var ama işte çözemiyorum. en çok kafama takılan:

first boot u flash seçebilmek için boot edilen kısmında da flash göstermek zorunlulugu bu normal degil gibi geldi bana ancak çok fazla tecrübem yok .

first boot flash disk hdd yolunu ssd seçip kaydet çık yaptıgımda orda ne oluyorsa bu ayar degişiyor ve hdd yolu flash bellege dönüyor otomatik olarak, ha bu normal bir durum ise windows kurulmuyor ama işte sonuçta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.