Şimdi Ara

Format CD'si yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da yazdığım gibi "0" dan format cd si yapmak istiyorum. İnternetten sürekli dizi, film indirdiğim ve online oyun oynadığım için bilgisayarıma virüs giriyor, yavaşlıyor vs. Sık sık format attırıyorum. Artık bilgisayarcılara git gel git gel bıktım ve kendi cd'mi yapayım rahat rahat kendim atayım dedim. Ama bilgisayarın orijinal kurulum cd'si ile format atmaya çalıştığımda formatın yarısında mavi ekran çıkıyordu. Bunu sebebi harddiskin sata olmasıymış ve sanırım tanıtmak gerekiyormuş. Ben o zaman becerememiştim. Sonrada o cd kayboldu zaten.

Öncelikle bilgiyarın özelliklerini vereyim bi;
    512 mb Ram
    256 mb Ekran Kartı (Orjinalinde yoktu sonradan taktırdım belki format cd sine bunun için birşey konulması gerekebilir diye yazdım bunu.)
    İntel Pentium 4 2.8 ghz
    Windows XP
    SP3
    (Ayrıca pc'de cd/rom vardı ben sonradan birde dvd/rom da eklettim. Belki bu bilgi de gerekebilir.)

Şimdi ben ne yapmalıyım yeni bir format cd si alsam yine bana sorun çıkarıcak(Mavi ekran). Benim merak ettiğim gerçekten formatın yarısında gelen mavi ekranın, harddisk'in sata olmasıyla bir alakası var mı? Eğer ki varsa ne yapmalıyım? İlk zamanlarda servis geldiğinde dışarıdan bir sürücü falan takıyordu yeniden kurmak için tabi benim böyle bir imkanım yok. Kurulum CD'si nasıl yaparım yardımcı olmanızı istiyorum. Birde ayriyeten cd'ye msn, iexplorer gibi temel programları veya istediğim programları nasıl ekleyebilirim?
    Bu benim için büyük sorun yardım edebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler Şimdiden...

• ilk olarak bilgisayarınıza ultra iso programını ındırıp kurun ardından internetten sata suruculerıde olan bı xp kalıbı yanı ıso dosyası ındırın(yaklasık 700mb'lık bı dosya)en son olarak ultra ıso programıyla ıso dosyasını verı dıskı olarak yazdırıcaksınız sonra dırek kurulum gerceklestırebılırsınız
    yapamadıgınız yer olursa yazarsınız yardım ederım
  • 1+
  • Tama dediklerinizi şimdi yapmaya başlıyorum. O zaman bu sata filan sorun yapmaz değil mi?
  • indirdiğiniz iso dosyasını mutlaka sata suruculerı eklı oldugunu bılerek ındırın yoka yıne aynısı olur hata verır kurarken
  • Ultra iso programını indirip kurdum. Şimdi şu linkteki sata sürücülü sp3 xp'yi indiriyorum doğru mudur? Bu 400mb?
    http://divxm.com/rs-windows-xp-sp3-tr-sata-suruculu-400-mb-t281100.html
  • sata sürücüleri ekli diye bi tanım yapılması yanlış
    bu olay tamamen senin anakartının sata driveriyle alakalı senin anakarttaki çipsetin sata sürücüsü o cd ye entegre edildi ise sorun yaşamazsın
    aksi halde aynı olur
    bunu atlatmanın en basit yoluda biostan ahci mode veya hdd mode diye bişey aramak bunlardan birisi vara onu ide ye alıp kaydetmektir
    bunu yapınca xp kur hdd ni ide disk olarak tanıyacak ve sata driver istemeden kurulum geçekleşecektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUN DVD'Sİ KOPYALAMA
    17 yıl önce açıldı
    Müzik Cd'si sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi ben indirdiğim bu dosyayı bir deneyeyim. İnşallah bu kadar kolay hallolur. Olmazsa sizin dediğinizi de deneyeceğim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
  • Yaptım oldu çok teşekkür ederim. Yalnız xp üstüne ikinci bi xp yükledi. Çünkü ben sadece c'ye format atmaya çalıştım şimdi komple yapıcam. İnşallah üçüncüyü üstüne yüklemez. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Meğerse bu kadar basitmiş. Sadece sata sürücüleri olan xp indirdim herşey halloldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GörkemEvren

Yaptım oldu çok teşekkür ederim. Yalnız xp üstüne ikinci bi xp yükledi. Çünkü ben sadece c'ye format atmaya çalıştım şimdi komple yapıcam. İnşallah üçüncüyü üstüne yüklemez. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Meğerse bu kadar basitmiş. Sadece sata sürücüleri olan xp indirdim herşey halloldu.

ikinci xp kurmamak için ilk kurulumda diski biçimlendirmeniz gerekıyor zaten yazmışsınız ne kadar basit oldugunu işlemin artık rahat rahat istediğiniz zaman kimseye gerek duymadan format atarsınız ama bilgisayar yavaşladı kolay zaten hemen format atayım demeyın hard dıskın ömrü cabuk azalmasın

• bu konuyu inceleyin, yapmak istediğinizin geniş bir anlatımı burada mevcut

-->http://forum.donanimhaber.com/m_18409193/tm.htm
  • Sahta oyun satan bir yer varsa yakınlarınızda oralardan cd sini alabilirsiniz ben öyle almıştım
  • İso dosyaları var internette araştır windows7 full iso diye bulursun bunu 10-15 part falan indir dosyaya çıkar iso olarak dvd ye nero ile bas,

Ama artık DVD ie format tarih oldu,16 gb Kıngston aldım 50 mb yazma hızında 8 dk da masaüstü geliyor
  • selam arkadaslar benim bi sorunum var yardimci olurmusunuz ? benim laptop da windows 7 yukluydu ben internetten windows 8 yukleyip yaptim ama hic begenmedim windows 8 simdi windows 7 nasil gecebilirim elimde windows 7 cd side yokdur formlarda bakip bi windows 7 cd hazirladim ama olmadi yardimci olurmiusunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.