Şimdi Ara

FORMAT ATMAK HDD YE ZARAR VERİR Mİ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
3.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne diye devamlı format, dosya sistemini değiştirmiyecekseniz yada badsector yoksa ne diye devamlı format atarsınızki xp yeniden kurumlarda alttaki windows sürümünü siliyor, devamlı yedek al formatla butip şeylere hiç gerenk yok, direnk kur üzerine, virüs bile olsa direnk kur windows u ardından antivirüs programını hiçbir şeye dokunmadan tara bilgisayarı haloluyor.
  • arkadaşlar ev sinema sistemiyle, ses sistemi arasında ne fark var anladım yaa? ben dolby dijital sinema sistemi almak istiyorum PREMIER PHT-V33 EV SİNEMA sistemini önerirmisiniz? odama kurduğumda sinemadaki gibi olurmu? ne yapmam gerekir bilgi verirmisiniz arkadaşlar?
  • sanmıyorum bi zararı olsun ama bir ayda o kadar formatta bana fazla gibi geldi ve herşeyin fazlası zarardır.
  • Sakın format atmayın sonsuza kadar lanetlenirsiniz hee!! Hade şaka bir yana format olayı aslında karizmayı inciten bir durumdur hemen pes etmeden önce mevcut sistemi düzeltmeye çalışmak gerekir, ayrıca deneyim kazanıp birşeyler öğrenmek için de en iyisi budur meydan okumak lazım. Format atma esnasında kafa hareketleri oldukça düzgündür bu yüzden ömürden filan bişey yemez de, bütün gün sürecek bir defragmantasyon işlemini tavsiye etmem. Onun yerine (bir sistemin kurulu olmadığı bir bölüm için) dosyaları başka bir ortama kopyalayıp, sürücüyü formatlayıp (quick format tavsiye edilir, format x: /q) geri taşımak en mantıklısıdır. Ayrıca mesela virtualdub gibi bir programla büyük dosyalarla video işlemi yaparken, kaynak dosya ile hedef dosyanın farklı fiziksel harddisklerde olması da iyi olur. Yani hdd kafa hareketlerini ne kadar azaltırsa ömrü de o kadar uzun olur. Gerçi bunları takmayacak kadar uzun ömürleri var çok sağlam cihazlar ya ama özen gösterecem diyorsanız için durum budur. Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: YANKILAR

sanmıyorum bi zararı olsun ama bir ayda o kadar formatta bana fazla gibi geldi ve herşeyin fazlası zarardır.

Valla her hafta 2-3 kere format atıyorum şimdiye kadar bir zararını görmedim
  • Arkadaşlar;

Format sadece veriyi siler.
    Diske zarar verecek işlem Fdisk'dir
  • quote:

Orjinalden alıntı: elma030405

Arkadaşlar;

hıı al sana yenibir hurafe yaw uydurmayın sallamayın

ne alakası var yaw sırf laf olsun torba dolsun
  • +1

quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Orjinalden alıntı: BoGo

bi hatadan dolayı sadece bir günde 24 format attığımı bilirim. ayrıca en ufak bi yavaşlama olsun virüs programı falan içime sinmez yine atarım.. elinizi korkak alıştırmayın. sizin gibi gençleri format atarken görmek isteriz

Ahanda!!! Tek manyak ben değilmişim!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: prototip2

ben bir kaç yıl önce türkiye nin en ünlü pc markalarından bir tanesının üretim hattında kalite kontrolcülük yaparken toplu hard disk alımı yapılan seagate firmasından gelen bazı uzman ve mühendisler tarafından verilen bir brifing te hdd nin hiç bir şekilde kapatılmadan elektrikte takılı ve diskin döner vaziyette hiç kapatılmadan hiç kesintisiz en az 160 yıl çalışabileceğini söylemişti

hımmm 160 yıl test edilen bir hdd varmı acabatorunumuzun torunu oğluna bak çocuğum bu hdd yi dedenin dedesinin babası çalıştırmıştı diyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budur -- 14 Nisan 2006; 21:46:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: elma030405

Arkadaşlar;

Ya bırak kardeşim yaa boş işler bunlar hiç böyle olurmu yaa hiç fdisk zarar verirmi !!!The_web in senin için söylediklerine katlıyorum...
  • quote:

ben bir kaç yıl önce türkiye nin en ünlü pc markalarından bir tanesının üretim hattında kalite kontrolcülük yaparken toplu hard disk alımı yapılan seagate firmasından gelen bazı uzman ve mühendisler tarafından verilen bir brifing te hdd nin hiç bir şekilde kapatılmadan elektrikte takılı ve diskin döner vaziyette hiç kapatılmadan hiç kesintisiz en az 160 yıl çalışabileceğini söylemişti

Oha 160 yıl bir hdd nasıl dayanır bide hiç kapamadan teknolojiye bak adamlar manyadı Neyse artık zaten bizim bunu görmeye ömrümüz yetmez naapalım torunlarımız görür ondada hdd patlamssa

• bırde 3 kere low-level atarsan ,artık o hdd yı unut gıbı bır efsane vardı bır zamanlar! ben 4 kere attım bişiycikler olmadı!

ama şöyle bir durum var eğer bad-sector varsa low-level o bad sectoru kosu sectorlerre yaya bılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: sewdali

quote:

Orjinalden alıntı: YANKILAR

sanmıyorum bi zararı olsun ama bir ayda o kadar formatta bana fazla gibi geldi ve herşeyin fazlası zarardır.

Valla her hafta 2-3 kere format atıyorum şimdiye kadar bir zararını görmedim

Way be her hafta 2-3 kez
  • Beyler şaka maka ama bende nerdeyse hergün format atıp duruyorum...Bağımlılık yapıyo herhalde bo forrmat işi...
  • Byler format atmak hdd nin ömrünü mü kısaltır yoksa kısaltmazmı???
  • KISALTMAZ!

Diske dışarıdan yaptıracağınız hiçbir YÜKSEK seviye (HIGH LEVEL) işlem hdd nize birşey yapmaz, buna neler dahildir: yazma, okuma, boşa çalıştırma, format atma, disk bölümleme.

SON SÖZ: Diskin ömrünü çalıştırdığınız her saat kısaltırsınız, bu çalışma esnasında ne yaptığınız çok önemi değildir. Ha divx seyretmişsin, ha format atmışsın hemen hemen aynıdır yani. Disklerin ömürlerine, zaten daha önce bir arkadaşın dediği gibi, MTBF ile yani hatadan önceki ortalama zaman olarak saat cinsinden değer biçilir: bir hdd en az 300.000 saat ömürle gelir bu da 35 yıl filan demek, öğrenmek isteyen açsın okusun: (ne ararsanız var hdd hakkında)

http://storagereview.com/guide2000/ref/hdd/perf/qual/index.html

Yeter artık yahu, bitsin şu konu mail gelip duruyor sinir oldum her gelen bişey uyduruyor, hadi internette blgi bulamıyorlar desem, yok hepsi var hatta Türkçesi bile var ama yok araştırma yapmaz benim halkım kolay lokmayı ağzına vereceksin onu da verdiğine pişman eder!

• quote:

Kapatılmadan çalışabilir ama ard arda 160 kere bilgisayarı aç kapa yapın şoktan gider, elektronik aletleri esas bozan uzun süre çalışması deil açıp kapanmalarda binen şok, elektronik arızaların çoğuda açılmalarda olur, hangimiz şuna rastlamadık dün kapadığımda bişi yoktu bugün açtım çalışmıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ybsert

KISALTMAZ!

Diske dışarıdan yaptıracağınız hiçbir YÜKSEK seviye (HIGH LEVEL) işlem hdd nize birşey yapmaz, buna neler dahildir: yazma, okuma, boşa çalıştırma, format atma, disk bölümleme.

SON SÖZ: Diskin ömrünü çalıştırdığınız her saat kısaltırsınız, bu çalışma esnasında ne yaptığınız çok önemi değildir. Ha divx seyretmişsin, ha format atmışsın hemen hemen aynıdır yani. Disklerin ömürlerine, zaten daha önce bir arkadaşın dediği gibi, MTBF ile yani hatadan önceki ortalama zaman olarak saat cinsinden değer biçilir: bir hdd en az 300.000 saat ömürle gelir bu da 35 yıl filan demek, öğrenmek isteyen açsın okusun: (ne ararsanız var hdd hakkında)

http://storagereview.com/guide2000/ref/hdd/perf/qual/index.html

Yeter artık yahu, bitsin şu konu mail gelip duruyor sinir oldum her gelen bişey uyduruyor, hadi internette blgi bulamıyorlar desem, yok hepsi var hatta Türkçesi bile var ama yok araştırma yapmaz benim halkım kolay lokmayı ağzına vereceksin onu da verdiğine pişman eder!

Bilgilendirdiğin için saol reis

• quote:

Orjinalden alıntı: budur

quote:

hımmm 160 yıl test edilen bir hdd varmı acabatorunumuzun torunu oğluna bak çocuğum bu hdd yi dedenin dedesinin babası çalıştırmıştı diyecek

dedemin bi harddiski vardı çok kahrını çekti. tam 1kb tı ne oyunlar oynardı zamanında hala saklarım

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Orjinalden alıntı: BoGo

bi hatadan dolayı sadece bir günde 24 format attığımı bilirim. ayrıca en ufak bi yavaşlama olsun virüs programı falan içime sinmez yine atarım.. elinizi korkak alıştırmayın. sizin gibi gençleri format atarken görmek isteriz

Ahanda!!! Tek manyak ben değilmişim!!!

Format hddye hiç bir zarar vermez ama bu yaptıklarınız sizin beyin ve göz sağlığınıza zarar verebilir :)

Yanlış anlamayın sinir olursunuz ve gözleriniz rahatsız olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.