Şimdi Ara

Format atmadan hard disk bölme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda w7 yüklü. Ben pardusu da kurmak istiyorum. Çift işletim sistemi için 2 tane hard disk gerekiyormuş. Ben format atmadan diski bölmek isteyince karşıma bu hata geldi.

Format atmadan hard disk bölme

Burdan devam edersem pardusu kuruduğumda herhangi bir sorun çıkar mı ? W7de herhangi bir dosya kayıbı yaşar mıyım ?

• Merhaba,

Bu işlemden sonra zaten devam edemezsiniz.
    Devam etmek istediğinizde "Dinamik diskler bu işletim sistemi tarafından desteklenmiyor.Dinamik diskler kümelerde desteklenmiyor." şeklinde bir uyarı alırsınız.

Bunun nedeni;MBR(Master Boot Records) kaydına sahip bir diskin en fazla 4 parçaya bölünebilme imkanı tanımasından dolayıdır.

Bu durumda yapılabilcek olan şey bu RECOVERY (D) ve HP_TOOLS(E) bölümlerini işinize yarayacak ise yedeklemek ve ardından bu bölümleri biçimlendirmek.Daha sonra bunları (C)'ye ekleyebilir ardından dilediğiniz gibi diski bölebilirsiniz.

Yukarıdaki işlemden sonra Windows 7 ve Pardus birlikte kullanım/yükleme aşamalarını takip ederek yükleme yapabilir ve iki sistemi de sorunsuzca kullanabilirsiniz.

Hayırlı geceler.

• Resmi goremedim mobilim ama dosya kaybi yasamazsin ben xpde yapmistim aynisini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

Bu işlemden sonra zaten devam edemezsiniz.
    Devam etmek istediğinizde "Dinamik diskler bu işletim sistemi tarafından desteklenmiyor.Dinamik diskler kümelerde desteklenmiyor." şeklinde bir uyarı alırsınız.

Bunun nedeni;MBR(Master Boot Records) kaydına sahip bir diskin en fazla 4 parçaya bölünebilme imkanı tanımasından dolayıdır.

Bu durumda yapılabilcek olan şey bu RECOVERY (D) ve HP_TOOLS(E) bölümlerini işinize yarayacak ise yedeklemek ve ardından bu bölümleri biçimlendirmek.Daha sonra bunları (C)'ye ekleyebilir ardından dilediğiniz gibi diski bölebilirsiniz.

Yukarıdaki işlemden sonra Windows 7 ve Pardus birlikte kullanım/yükleme aşamalarını takip ederek yükleme yapabilir ve iki sistemi de sorunsuzca kullanabilirsiniz.

Hayırlı geceler.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. RECOVERY (D) ve HP_TOOLS(E) bölümlerini biçimlendirmeden, format atma sayfasında hard diskte yeni bölüm oluşturabilir miyim ? Bu iki bölümde de sistem dosyaları olduğu için biçimlendirmemem gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Is Well -- 18 Kasım 2012; 2:36:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mami_cavus

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. RECOVERY (D) ve HP_TOOLS(E) bölümlerini biçimlendirmeden, format atma sayfasında hard diskte yeni bölüm oluştura bilir miyim ? Bu iki bölümde de sistem dosyaları olduğu için biçimlendirmemem gerekiyor.

Rica ederim.

Hayır,Pardus yükleme sayfasında harddiskte yeni bir bölüm açmanız mümkün değil.
    Ancak var olan yeni bir bölüm üzerine yükleme yapabilirsiniz.
    Ek yazılımlar ile yapılan bölümlemelerde sorunlar çıkmakta ve Windows MBR dosyaları kaybolabilmekte,dolayısıyla var olan işletim sisteminizi kurtarmak için uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Sistem dosyaları çok elzem dosyalar değil.Bundan emin olabilirsiniz.
    Eğer laptop kasası altında kullanmakta olduğunuz işletim sistemine ait ürün anahtarı varsa,Windows'u orijinal bir halde tekrar yükleyebilirsiniz ve HP'nin sayfasından gerekli sürücü yüklemelerini yapabilirsiniz.

Ancak Pardus'u kurmanızı da önermem.BURADA yer alan habere göz atabilirsiniz.

Hayırlı geceler.

• Anlamsız bir uğraş veriyorsun dostum.

Pardus un disk bölümleme işlemi windowsun kurulu olduğu sürücüden bile sorunsuzca kendine alan açabilmektedir.

Pardus dvd sini takıp kuruluma başladıktan sonra disk bölümleme işlemini kendim yapacağım seçeneğini işaretle, sonra hangi sürücüden yer istiyorsan onu seç sürücüyü daralt(küçült de olabilir) butonuna bas örn. c: 200 gb ise bu sürücünün yeni boyutunu 160 gb olarak gir sana 40 gb gibi bir yer açacak orayı seç ve pardus sistem dosyaları için burayı kullanı seç ileri yap sorunsuzca kurulduğunu hp önyükleme bölümlerinin zarar görmediğini göreceksin.

Not: bu işlemi hp hari. bir cok masaüstü sistem de ve notebook da bizzat yaptım ve daha sorun yaşamadım.

Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkismail -- 18 Kasım 2012; 12:12:45 >
  • quote:

Hayır,Pardus yükleme sayfasında harddiskte yeni bir bölüm açmanız mümkün değil.
    Ancak var olan yeni bir bölüm üzerine yükleme yapabilirsiniz.

Lütfen daha dikkatli bilgilendirme yapalım. pardus bu işlemi kolaylıkla yapabilir Ayrıntılı bilgiyi tubitak pardus bölümünden öğrenebilir resimli anlatımlara bakabilirsininiz.

Ulusal işletim sistemimizin gelişmesi için pardusa daha fazla şans vermeniz halinde ne kadar iyi bir sistem olduğunu göreceğinizi umut ediyorum. Tabiki milyar dolar yatırım yapılmış windows ile henüz karşılaştırıalacak seviyede değil ancak tüm işlerinizi yapabileceğiniz kadar da stabil.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkismail -- 18 Kasım 2012; 12:11:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşletim sisteminin kurulu olduğu harddiski format atmadan bölemiyosun diye biliyorum zamanında bende çok uğraştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkismail

Lütfen daha dikkatli bilgilendirme yapalım. pardus bu işlemi kolaylıkla yapabilir Ayrıntılı bilgiyi tubitak pardus bölümünden öğrenebilir resimli anlatımlara bakabilirsininiz.

Ulusal işletim sistemimizin gelişmesi için pardusa daha fazla şans vermeniz halinde ne kadar iyi bir sistem olduğunu göreceğinizi umut ediyorum. Tabiki milyar dolar yatırım yapılmış windows ile henüz karşılaştırıalacak seviyede değil ancak tüm işlerinizi yapabileceğiniz kadar da stabil.

Saygılar

Merhaba,

Ben,elimden geldiğince doğru ve dikkatli bilgilendirme yapıyorum ancak sanırım siz biraz fevri davranıp bazı şeyleri gözden kaçırıyorsunuz.

Dikkat ederseniz,yukarıda 4 parçaya bölünmüş bir HDD bulunmakta.

Eğer dediğiniz işlem ile sistem kurmaya çalışırsanız,C sürücüsü içerisinde Pardus'un sistem dosyaları bulunacak.Ve aynı bölüm içerisinde iki adet işletim sistemi olduğundan dolayı bu sistemlerden birisi çalışmayacak.Yani açılışta hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğinizi seçemeyeceksiniz.

Bu yüzden HDD'de yeni bir işletim sistemi yüklemeye müsait,boş bir alan bulunması lazım ki Pardus o bölüme yüklendiğinde,açılışta iki işletim sistemi de kullanım açısından seçilebilsin.

Saygılar,sevgiler.
    Hayırlı geceler.

Ekleme;

Pardus 2011 için üretici/geliştirici desteğinin çekilmesi yeni bir işletim sistemi için güven kaybettirici bir durum.
    Pardus'ün başarılı olabilmesi için kanımca önce tamamen stabil bir işletim sistemi oturtmaları,sonrasında yeni versiyonları piyasaya sürmeleri daha doğru olur diye düşünüyorum.

• quote:

Merhaba,

Ben,elimden geldiğince doğru ve dikkatli bilgilendirme yapıyorum ancak sanırım siz biraz fevri davranıp bazı şeyleri gözden kaçırıyorsunuz.

Dikkat ederseniz,yukarıda 4 parçaya bölünmüş bir HDD bulunmakta.

Eğer dediğiniz işlem ile sistem kurmaya çalışırsanız,C sürücüsü içerisinde Pardus'un sistem dosyaları bulunacak.Ve aynı bölüm içerisinde iki adet işletim sistemi olduğundan dolayı bu sistemlerden birisi çalışmayacak.Yani açılışta hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğinizi seçemeyeceksiniz.

Bu yüzden HDD'de yeni bir işletim sistemi yüklemeye müsait,boş bir alan bulunması lazım ki Pardus o bölüme yüklendiğinde,açılışta iki işletim sistemi de kullanım açısından seçilebilsin.

Saygılar,sevgiler.
    Hayırlı geceler.

Ekleme;

Pardus 2011 için üretici/geliştirici desteğinin çekilmesi yeni bir işletim sistemi için güven kaybettirici bir durum.
    Pardus'ün başarılı olabilmesi için kanımca önce tamamen stabil bir işletim sistemi oturtmaları,sonrasında yeni versiyonları piyasaya sürmeleri daha doğru olur diye düşünüyorum.

Anlaşamadık galiba aynı sürücü içine kurun demedimki C sürücüsünden yer açın dedim. C den yer açıp yeni sürücüye kurulacak yazdım nasıl yapılacağınıda özetledim.

Keza Linux tabanlı sistemler dosya sistemi farklı olduğu için aynı sürücü içerisine kurulamazlar.

Pardus dan geliştirici desteğinin çekilmesi ciddi manada geri adım olmuştur. Katılıyorum ancak eninde sonunda kendi ulusal işletim sistemimizi geliştirmek zorundayız. Buda bizlerin isteği ve desteği ile olacaktır.

Windows işletim sistemlerinin hangisi stabil ki yeni versiyonlarını çıkarıyorlar....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.