Şimdi Ara

Format Atma - Recovery

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle ben bu ikisinin farkını öğrenmek istiyorum detaylıca. Sonra bir de resimdeki olayı detaylıca açıklarsanız sevinirim. Şimdi bu recovery mi oluyor? Orada sistem görüntüsü oluşturduysanız yazıyor, ben oluşturmadım (burada şunu da sorayım sistem görüntüsü yedekleme kurulunca mı oluşuyor? ) o zaman bunu yaparsam bilgisayar sıfıra mı dönecek yani format atılmış mı olacak? Sorular uzadı, format recovery vs. ayrıntılı bilgi edinmek için soruyorum, diyelim ki sistem görüntüsü oluşturulmuş atıyorum 5 ay önce, ben bu seçeneği kullanarak yalnızca o görüntüye mi dönebilirim yoksa aynı seçenekten istersem sıfıra da dönebilir miyim? Son olarak bunun sistem geri yüklemeden farkı nedir?
    Teşekkürler...
     Format Atma - Recovery

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehiddencoder -- 13 Haziran 2015; 11:59:50 >

• Resim yok.
  • Recovery yaparsan formatlamış oluyosun ben yaptım 1,2 kez yine formatmış gibi herşey gidiyor bence daha pratik cd den

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahh resim gitmemiş cevaplayan arkadaşlar kusura bakmayın
     Format Atma - Recovery
  • Recovery, sistemi daha önce yapılmış bir yedeklemeye geri döndürmektir.
    format ise harddiskin istediğiniz bölümünü silip oraya sıfırdan windows kurmaktır.

• Eskiden işletim sistemi lisansı ile bir bilgisayar aldığınızda bilgisayar yanında satın aldığınız işletim sisteminin CD/DVD ve Product Key'i de verilirdi.

Şimdi ise bilgisayar firmaları satışa sunacakları binlerce bilgisayar için Microsoft ile anlaşma yapıp toplu işletim sistemi lisansı satın alıyorlar ve bu işletim sistemi ile 60 gnlük Microsoft Office paketi, yine süreli Antivirüs yazılımı ve bazı programlar ile bilgisayarınıza kurup harddiskinizde belli bir bölümü gizli hale getirerek kurulu sistemi yedekliyorlar. Sonra da bu yedeklemeyi gerektiğinde geri yükleyecek kendilerine özgü bir yazılımı hizmetinize bırakıyorlar. Recovery geri yüklemek kurtarmak demek zaten. Bazı markalarda recovery'i kullanmazda CD/DVD'den başka bir işletim sistemi kurarsanız recovery bozulabiliyor yani etkinleşmeyebiliyor. Recovery'i kazara silerseniz bilgisayarınızın müşteri hizmetleri en ucuz gördüğüm kadarı ile 80 TL den başlayan ücretler ile recovery'i DVD ye çekip size sağlıyor yani satıyor.
     Format Atma - Recovery

• Şimdi bu recovery oluyor yani resimdeki? Ama ben yedekleme kurmadım yani sistem görüntüsü yok bende, bu seçeneği uygularsam ne olur? Sistem görüntüsü olsa bile bu seçeneği kullanarak format atabilir miyim? Bir de sistem geri yükleme recovery ile aynı şey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehiddencoder -- 15 Haziran 2015; 16:32:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thehiddencoder T kullanıcısına yanıt
    Eğer yedek oluşturmadıysanız o seçeneğe tıkladığınızda hiş bir yedrk karşınıza çıkmayacak. Ayrıca arkadaşın dediği recovery Windows üzerinde değil genel olarak cd de yada harddiskin gizli kısmında biostan aktif ediliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.uzmantv.com/windows-7ye-format-nasil-atilir Bu video da 03.15 ile 03. 25 arasını izlerseniz imaj tanıtmadıysanız yani sistem görüntüsü yoksa fabrika ayarlarına dönersiniz bu seçenekle diyor?
  • Demek istiyor ki yedek varsa o hale döner eğer yoksa (ki videodakinin imajı yok) ilk haline dönermiş.Yani yedek olmasa bile işe yarar bi işlem sayenizde bişey daha öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 15 Haziran 2015; 18:03:17 >
  • İyi ben de emin oldum sayenizde, öyleyse böyle format atabilirim bi sakıncası yok?
  • Evet, atabilirsiniz ama ben takıntılı olduğum için format dvdsi/usbsi ile c yi biçimlendirerek format atmayı tercih ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Evet, atabilirsiniz ama ben takıntılı olduğum için format dvdsi/usbsi ile c yi biçimlendirerek format atmayı tercih ederim

Tamam, tüm cevaplarınız için teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.