Şimdi Ara

Format atınca ne silinir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
101.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc ye format atınca ne silinir.geçmişteki bütün dosyalar,kurduğumuz programlar mı silinir.geçmişe dair hiçbir iz kalmıyormu.istenirse geri getirinebilinirmi?görünürde olmayıp istenirse geçmişte yapılanları bulunabilinrimi yada bir yerde hala kayıtlımıdır bunları görebilir bulabilirmiyiz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Format Attığınızda Silinenler

Bir bilgisayara veya telefona format attığınızda, cihazınızdaki tüm veriler kalıcı olarak silinir. Silinen veriler şunları içerir:

• İşletim Sistemi: Windows, macOS veya Android gibi işletim sistemi yazılımı tamamen kaldırılacaktır.
    • Uygulamalar ve Programlar: Tüm yüklü uygulamalar, programlar ve oyunlar silinecektir.
    • Kişisel Dosyalar: Belgeler, fotoğraflar, videolar, müzik ve diğer tüm kişisel dosyalar kaldırılacaktır.
    • Ayarlar ve Tercihler: Kişiselleştirilmiş ayarlarınız, hesap bilgileri ve tarayıcı geçmişiniz gibi tüm ayarlar ve tercihler silinecektir.

Format Atmanın Etkileri

Format atmak, cihazınızı orijinal durumuna döndürmek için kullanılan son çare bir yöntemdir. Cihazınızda virüs varsa, ciddi bir şekilde bozulduysa veya yeni bir işletim sistemi kurmak istiyorsanız format atabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Format atmadan önce tüm önemli verilerinizi harici bir sabit sürücüye veya bulut depolama hizmetine yedeklediğinizden emin olun. Format attıktan sonra silinen verileri kurtarmak mümkün olmayabilir.

Uyarı:

• Format atmadan önce cihazınızın tüm verilerini yedeklemek çok önemlidir.
    • Format atma işlemini yalnızca gerekli olduğunda gerçekleştirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pc ye format atınca işletim sisteminin yeniden kurulur.Genelde hiç bişey kaybolmaz,windows old isimli klasörde saklanır.Recovery programlarıyla geri getireblirsin !!
    Eğer hdd fabrika ayarına döndürmek istersen,low-level format atabilirsin,low level format ile HERŞEY silinir !!
    Hiç bir iz okunmaz geçmişe dair.
    Biraz da olsa riski var hddine zarar verebilir !
  • şuan format atıldı.herşey silinmiş görünüyor.bana oraya nasıl ulaşabilceğimi söylermisin.tekrar format atmak istemiyorum.bütün izleri silmeme basit şekilde yardım edermisin.bir program gerekiyorsa onu indireyim.yani geçmişe ait ne varsa asla geri gelmeyecek şekilde temiz bir windows istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremdumanli

şuan format atıldı.herşey silinmiş görünüyor.bana oraya nasıl ulaşabilceğimi söylermisin.tekrar format atmak istemiyorum.bütün izleri silmeme basit şekilde yardım edermisin.bir program gerekiyorsa onu indireyim.yani geçmişe ait ne varsa asla geri gelmeyecek şekilde temiz bir windows istiyorum.

Eğer biraz ingilizce biliyorsan netten kill-disk isimli programı indir.
    Cd ye iso formatında yazdır ,bootable olacak yani .
    Sonra aynı format atarmış gibi biostan cd rom dan başlat ekrana menüleri gelir
  • var olan windowsun üzerine yeni windows kurulunca eskisi windows.old olur, bu olay format değildir
    formattan sonra windows.old klasörü oluşmaz ve herşey silinir
    silinen dosyaları geri getirmek için recovery my files gibi programlar kullanılabilir
    bir çoğu aynı altyapıyı kullanır ve gayet başarılıdır
    fakat bazı şartlar vardır
    bir dosya hdd içinde belirli kümeler üzerinde bulunur
    yeni kurulan windows veya program aynı kümeler üzerine yazılırsa artık eskisi geri gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 30 Mart 2010; 16:32:05 >
  • Şu an sisteminiz temizdir, geriye fazladan bir program yardımı olmadan bir şey getiremezsiniz. Tüm diskleri biçimlendirdikten sonra eskiden kalan virüs vs olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Arkadaşın bahsettiği "old" klasörünü biçimlendirme yapmadıysanız görebilirsiniz sistemde. Tüm diskleri biçimlendirdikten sonra "old" klasörü diye bir şey kalmaz.

değiştirme; imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barlas -- 30 Mart 2010; 16:34:51 >
  • Bilgim yok denecek kadar az.o yüzden dediklerinizi anlamadım.c ye format attım.yani old diye bir klasör var ve orada hala saklanıyormu.nasıl ulaşabilirim bu klasöre ingilizcem yok.bir program deyin onunla uygulama yapayım yada ne yapmam gerekiyorsa onu yapayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    format attırmak ne kadar
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Old" klasörünü kafana göre silebilirsin, sistemde bir sıkıntı çıkarmaz. Ancak bu, sistem diskini tamamen sıfırlamadan sistemi kurmuşsun demektir. Bu da önceki işletim sisteminde sorun yaşadıysan bunda da yaşayabilirsin demektir.
  • formattan sonra dosya kalmaz
    .old klasörü nasıl oluştuğunu yazdık
    windows üst üste kurulursa eskisi old diye saklanır o görünür
    ama format herşeyi siler
    fakat bu silinenleri de geri getirme yolu vardır, zahmetli ve uzun iştir
    siz eski klasörlere ulaşmak mı istiyorsunuz yoksa herşeyin silinmesini mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

formattan sonra dosya kalmaz
    .old klasörü nasıl oluştuğunu yazdık
    windows üst üste kurulursa eskisi old diye saklanır o görünür
    ama format herşeyi siler
    fakat bu silinenleri de geri getirme yolu vardır, zahmetli ve uzun iştir
    siz eski klasörlere ulaşmak mı istiyorsunuz yoksa herşeyin silinmesini mi

üzerine tekrardan veri yazılmadığı sürece istediğin kadar format atsan da recovery ile eski dosyaları geri getirebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gforce2mx
    üzerine tekrardan veri yazılmadığı sürece istediğin kadar format atsan da recovery ile eski dosyaları geri getirebilirsin

ilk mesajımı okudun mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 30 Mart 2010; 23:24:25 >
  • ARkdaşlar,isteğim çok açık
    format attım herşey silindi.istiyorum tamamen silinsin....istensede geri gitirilemesin...yada şuan pc yi çok iyi bilen biri hiçbir program kullanmadan formattan önce ki dosya,mp3 şarkı,videolarımı görebilirmi.göremesin istiyoprum.yani formattan sonra şuan pc den bir kalsörde yada bir yerde hala dosyalarım,videoalrım varmı varsa nasıl görebilirim ve nasıl iz kalmadan silebilirim.
  • low level format konusunu okuyun
  • Arkadaşlar şimdi low level format atmak için araştırma yaptım ve bir program indirdim tarif etmiş çok kısa anlaşılır bir şekilde.indirdim kurdum program açıldı 2 seçenek var.1.si usb herhalde flash bellek takılı o
    2.si seç tıkla diyor anlamadığım şu.neyi formatlıyacak yani c yi formatlacak değilmi.aman yanlış yapmıyalım.ço önemli aile video resimlerimiz var.silinmemesi gerekiyor d.de.c yi silicek değilmi.cevap verin lütfen beklemedeyim.
  • low level format yapacağın disk ikiye mi bölünmüş
  • hayır anlatığı gibi yaptım ama sormadı ingilizce birşeyler yazdı çevirisi yapıyorum.
    uyarı
    düşük seviyeli format işlemi sırasında
    tüm verilerin tam ve geri dönüşümsüz silinecek
    diyor.
    format this device bunu tıklayınca formatı atıcak ama korkuyorum.d yi silmemesi silerse aileme ait tüm hereşy gidicek.ama okuduğum her yerde sorucak diyor d c gibi ne yapayım.
  • listede c ve d ayrı ayrı değil mi
  • hayır öyle bir liste yok.
  • bilgisayarın içinde kaç tane disk var
    eğer bir disk varsa ve c - d olarak ikiye bölünmüşse low level format olmaz
    low level format programlarının çoğu diski bütün olarak görür ve tamamını siler
  • Kardeş bilgim kıt.bunu nasıl anlarım.nerden görebilirim yönlendirirmisin.ve ne yapmam gerek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.