Şimdi Ara

FORMAT ATARKEN TAKILI KALIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ofisimdeki bilgisayarlardan birine format atarken sürekli takılı kalıyor. Takılı kaldığı bölüm ; işlem ilk başladığındaki bölüm , biçimlendirip ilk yeniden başlamadan önce , tam disk bölümlemesi yapılan alana girmeden önce , 'Setup is starting windows'' diyor ve orada kalıyor. Aşağıdakileri denedim , lütfen bunlar dışında önerilerde bulunun , şimdiden teşekürler.

-Ramlerin yerlerini değiştirdim.
    -Ramleri temizledim.
    -Tek ram ile denedim.
    -Farklı HDD ile denedim.
    -Farklı IDE kablosu ile denedim.
    -Sistem daha önce Windows XP'yi sorunsuz olarak çalıştırmaktaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @dministrator -- 11 Ağustos 2010; 1:05:17 >

• CD'nin problemsiz olduğundan emin misiniz ?
  • * Eğer cd'de sorun yoksa, farklı bir rom sürücü ile deneyin

*Ramleri windiag veya memtest gibi bir program ile test edin.
  • cd de bir problem yoksa farklı bir rom ile deneyin ve denediklerinizi tekrar deneyin (farklı hdd, farklı ide kablosu vs.) Birde romun bağlı olduğu ide kablosu ile ide slotunu kontrol etmekte fayda var.
  • aynı sorun bendeki bir anakartta da var anakart ecs p4vxasd2 rev 3.3 dür onlarca xp cd si ile denedim (modifiye ve orj xp ) ramleri değiştim hhd değiştim ekran kartı değiştim temizledim vs.kartın görsel olarak herhangi bir arızası yok gibi...genel olarak 19.dakikadan sonra ilerlemiyor takılıyor.bir kere wın 98 se ile formatlayabildim.wın7 ve wista ile de formatlayamadım.deneyimi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum .saygılarımla...
  • Sorununuz hardisk ile bakin eger sataysa sata exeli xp yukleyin ataysada ata exe sorununuz buyuk ihtimal cozulecektir
  • Hard diski çıkarıp deniyorum , normalde disk bölümleme kısmına gelip disk bulunamadı demesi gerekli ancak gene tıpatıp aynı yerde takılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı bir xp cdsiyle sistem kurulumu yapmayı deneyin
  • Farklı CD ile denedim.

Eklentili XP Professional Service Pack 3 CD'si ile yapmaya çalışınca dediğim yerde kalıyor.
    Standart Xp Home Edition CD'si ile deneyince yaklaşık aynı yerde kalıyor , tek fark , imleç ekranda sol üst köşede yanıp sönüyor.
  • Sadececbir tavsiye emin değilim ama bir de farklı bir işletim sistemiyle deneseniz. Örneğin Windows 7 ile. Sadece sorunun bilgisayarınız ile xp arasında olup olmadığını öğrenmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @dministrator

Farklı CD ile denedim.

Eklentili XP Professional Service Pack 3 CD'si ile yapmaya çalışınca dediğim yerde kalıyor.
    Standart Xp Home Edition CD'si ile deneyince yaklaşık aynı yerde kalıyor , tek fark , imleç ekranda sol üst köşede yanıp sönüyor.

sorun hdd'de bad sektör ve fiziksel hasar almış gibi.hızlı formatı dene.olmazsa format atmadan kurmayı dene windowsu
  • Keşke yazdıklarımı okusaydınız , disk bölümlememe zaten izin vermiyor , o bölüme geçemiyorum.
    Farklı bir hard disk ile ve hard disksiz olarak denedim ve sonuç gene aynı.
  • quote:

Keşke yazdıklarımı okusaydınız , disk bölümlememe zaten izin vermiyor , o bölüme geçemiyorum.
    Farklı bir hard disk ile ve hard disksiz olarak denedim ve sonuç gene aynı.

quote:

Orijinalden alıntı: Dersah.

Sadececbir tavsiye emin değilim ama bir de farklı bir işletim sistemiyle deneseniz. Örneğin Windows 7 ile. Sadece sorunun bilgisayarınız ile xp arasında olup olmadığını öğrenmek için.
  • quote:

Hard diski çıkarıp deniyorum , normalde disk bölümleme kısmına gelip disk bulunamadı demesi gerekli ancak gene tıpatıp aynı yerde takılıyor.

arkadaşım sen benim dediğimi yaptınmı? bırak şimdi çıkarıp sökmeyi bir sata exeli dene birde ata aynı sorun bendede vardı sorunu öyle çözdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: qribal

quote:

Hard diski çıkarıp deniyorum , normalde disk bölümleme kısmına gelip disk bulunamadı demesi gerekli ancak gene tıpatıp aynı yerde takılıyor.

arkadaşım sen benim dediğimi yaptınmı? bırak şimdi çıkarıp sökmeyi bir sata exeli dene birde ata aynı sorun bendede vardı sorunu öyle çözdüm

Evet denedim , çeşitli XP ve Vista diskleriyle deneme yaptım , Windows 7'yi bugün içinde deneyeceğim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qribal

quote:

Evet denedim , çeşitli XP ve Vista diskleriyle deneme yaptım , Windows 7'yi bugün içinde deneyeceğim.

Bir de öyle deneyide olmazsa ben tükenmiş olayım :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dersah. -- 12 Ağustos 2010; 14:29:01 >

• Benimde başıma aynı sorun gelmişti. Sorunu anakarttaki şişmiş kondansatörleri değiştirerek çözmüştüm. Siz anakartınızı inceleyin bence aynı sorun olabilir
  • bu problem benim de başıma geldim ve kesin çözümünü buldum .

bu problemi 2 nedenden yapar.

1 kurulum cd sinden

2 anakarttan

1 ci olarak kurulum cd sinden yapma ihtimali çok yüksek bunun için ( özellikle win 7 de ) sata exe özelliği olan bir işletim sistemi ( örn.Win8 ) ile kurmayı deneyin % de 60 ihtimal ile problem yaşanmayacaktır .

2 ci olarak anakartın bios ayarlarından yapabilir biosu jumper üzerinden resetleyin ve tekrar deneyin olmazsa bios upgrade yapabilirsiniz. bu 2 seçeneği yaptınız ve halen bu problem devam ediyor parçaların sağlamlığından emin iseniz anakartın kuzey köprüsünden kaynaklanan ya da kondansatörlerden kaynaklanan problem var demektir . bu durumda eğer kondansatördense değiştirme imkanınız varsa değiştirin ( üzerine bakın eğer şiş ise değiştirin aynı mf özelliğinde olmasına dikkat ) eğer kondansatörlerde problem yok ise kuzey achı köprüsünde problem vardır . değiştirme maaliyeti hemen hemen bir anakart fiyatına yakın olacagından yeni anakart almanız daha mantıklı olacaktır.

Saygılarımla . can :)

• Doğru bu takılma hdd den değilse büyük ihtimal anakarttan başıma geldi işlemcide sorun çıkmıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.