Şimdi Ara

Format Atamıyorum, Starting Windows Doluyor, Sonra Siyah ekran kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • en baştan başlayım, laptopda (acer 6935g) win7 kuruluydu, bir süre sonra windows acayip geç açılmaya başladı ve bir süre sonra
    açılırken acer yazısından sonra siyah ekranda "a disk read error occored" diye hata çıkıyordu. windows cdsi ile repair yaptım disk hatalarını düzeltti, sorunsuz açılmaya başladı, bir gün sonra gene aynı hatayı verdi.

bu sefer win7 cdsini koydugumda, cd ile on yukleme yapmak için bir tuşa basın diyor, basıyorum windows loading files çıkıyor o doluyor, starting windows da doluyor, mouse imleci çıkıyor siyah ekranda oyle kalıyor. Arkadaşlar vize haftasıda geliyor bilgisayar lazım lütfen yardımcı olun.

yaptıgım işlemler;

- bios ayarlarını default yaptım, ayarlarla oynadım, birşey olmadı

- ramleri söktüm taktım gene bir şey yok

harddiske bir müdahale mi yapmam lazım acaba ? yardım beylerr

edit : aşagıdada yazdım, yeni hdd aldım sıkıntı çözüldü,

edit 2 : beyler bozulan harddiski çalıştırdım , nasıl yaptıgımı benim gibi pek bilmeyen arkadaşlar için detaylı yazıyorum, embesil gibi herşeyi yazmış demeyin içinizden

sorunu yaşayan arkadaşlar vardır kesin onlara yardımcı olmak babında yazıyorum,

ebaydan 2,5 inçlik hdd kutusu şipariş verdim sata to usb (3,58 dolar) , bugun gelmiş hdd kutusu,

taktım kutuya usb ye bagladım , usb baglandı kullanıma hazır filan dedi ama ortada hiç bir şey yok,

- denetim masasndan aygıtlar ve cihazlara baktım orda görünüyordu, tıklayınca bilgisayarımdada gözükmeye başladı , usb mass storage (M:) gözüküyor fakat hiç bir şekilde açılmıyordu, tıkladıgında bilgisayar kilitleniyor, sağa tıklayıp format diyince hiç birşey gelmiyordu,

-bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet yapınca bilgisayar kitleniyordu,

-sonrasında çalıştır a girip cmd komutu ile dos ekranı gibi bir ekran açtım, FORMAT M: yazdım

bayagı bir süre bekledi, imlec yanıp söndü, sanki kitlenmiş gibi, ama en sonunda "bu bölüm silinecek onaylıyormusunuz" diye bir yazı çıktı ,

-yes dedim , format uzun sürdü biraz, bitince volume label ne olsun filan diye sordu orayı enterlayıp geçin, (11 bas sector buldu)

- benim hdd 2 bölümdü C: ve D: şeklinde c formatlanmış d deki bilgiler duruyordu çok sevindim :) , şimdi hdd gayet iyi çalışıyor , bilgilerimi aldıktan sonra hd tune ile bir tarama yaptıracağım bakalım ,

durum bu beyler, başınıza gelmez inş ama gelirse ben böyle çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S0N3R -- 26 Mayıs 2012; 20:12:52 >

• buradan gönünen hdd problemli ..farklı bir sistemde 2. disk olarak tanıtıp HD TUNE programı ile test etmenizi tavsiye ederim ..bad sector olabilir
  • hdd değişim zamanınız gelmiş. Kurabilseniz bile randıman alamayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

buradan gönünen hdd problemli ..farklı bir sistemde 2. disk olarak tanıtıp HD TUNE programı ile test etmenizi tavsiye ederim ..bad sector olabilir

aynı laptopdan abimde var hdd yi söküp ona taktık aynı sıkıntı yaşandı. problem hdd de hdd regenarator programını cd ye attım, açtı fakat taramaya başlamadı , ahcı modundan ide moduna al yazıyodu, biosdan ahcsı modundan ide moduna aldım, bu sefer hdd yi görmemeye başladı, içindeki bilgileri nasıl alabilirim en azından ona bakıyorum artık, birde ben şimdi bu laptopa nasıl bir harddisk alıcam özellikleri neler yani, sata 2,5 inc hdd alsam her türlü uyar mı bilgisayara
  • hdd bağlantısında sıkıntı olduğundan yapıyor, ya diske giden güç kesiliyor ya da data bağlantısı kopuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

hdd bağlantısında sıkıntı olduğundan yapıyor, ya diske giden güç kesiliyor ya da data bağlantısı kopuyor

çözüm ne peki ?
  • valla anladığım kadarıyla hdd epey sıkıntılı .. bilgileri 2. disk olarak tanıtıp içine ulaşabilirseniz almayı deneyin ama muhtemelen hata alacaksınız yada donacakdır.. deneyin .. çok önemliyse profesyonel yardım alın ..

.. yeni hdd ye gelince dediğiniz gibi 2.5 '' olması gerekiyor .. aşağıda linkde laptoplar için örnekler mevcut ..

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/products.aspx?L2=OEMDSK&qs=|2=2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de aynı sorun vardı.Pc açılıyordu ama ekran simsiyah ve hiçbir fonksiyon çalışmıyordu.Çözümü ise sistemi geri alarak buldum.Yaplılan bir güncellemeden kaynaklı sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

Bende de aynı sorun vardı.Pc açılıyordu ama ekran simsiyah ve hiçbir fonksiyon çalışmıyordu.Çözümü ise sistemi geri alarak buldum.Yaplılan bir güncellemeden kaynaklı sorun.

farklı sisteme hdd yi takıncada aynı sıkıntıyı yaşamış arkadaş ..eğer geri yükleme gibi işletim sistemi sorunu olsa başka sistemde disk sorunsuz çalışması gerekmez mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

Bende de aynı sorun vardı.Pc açılıyordu ama ekran simsiyah ve hiçbir fonksiyon çalışmıyordu.Çözümü ise sistemi geri alarak buldum.Yaplılan bir güncellemeden kaynaklı sorun.

farklı sisteme hdd yi takıncada aynı sıkıntıyı yaşamış arkadaş ..eğer geri yükleme gibi işletim sistemi sorunu olsa başka sistemde disk sorunsuz çalışması gerekmez mı ?

Şimdi sorunada bağlı.Eğer hdd arızalı ise bendeki problem arkadaşı kurtarmaz tabi.Ama bende başka pc de denediğimde hdd çalışmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0N3R

quote:

hdd bağlantısında sıkıntı olduğundan yapıyor, ya diske giden güç kesiliyor ya da data bağlantısı kopuyor

çözüm ne peki ?

bağlantıları soketleri kontrol edin. anlık yaşanan kopmalar bu soruna neden oluyor.

değişen bir şey yoksa tamirci yolu gözükür size.
  • quote:

quote:

quote:

çözüm ne peki ?

bağlantıları soketleri kontrol edin. anlık yaşanan kopmalar bu soruna neden oluyor.

hdd problemi var kardeşim bence...

bu kadar emin konuşman aklımı karıştırdı, ama bende eminim hdd sıkıntılı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

çözüm ne peki ?

hdd problemi var kardeşim bence...

bu kadar emin konuşman aklımı karıştırdı, ama bende eminim hdd sıkıntılı

sorun hdd de zaten
    benim demek istediğim bağlantılardan kaynaklı olabilir eğer kafa atma,bad sector yoksa

• ilerde bu sorunu yaşayacak, yada yaşamış arkadaşlar için yazıyorum,

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/750-gb-toshiba-laptop-harddisk-56153094

bu üründen aldım, taktım bilgisayara, yükledim windowsu bilgisayardan yazıyorum.

özetle sorun hdd deymiş degiştirdik düzeldi, biraz masraflı oldu ama saglık olsun...

şu windowsun programları güncellemeleri filan yapıyım,

bozulan hdd içindeki bilgileri almak için ugraşacagım, bir öneriniz varmı arkadaşlar,

bozulan hdd seagate marka 250 sata 2 2.5 "

yaptıgım işlemler :

- seagate onarım cd si indirdim netten cd ye attım ama açılışta okumadı

başka önerilerisi olan varmı arkadaşlar ?

• benim başka bir önerim yok gayet güzel bir hdd almışsın
  • beyler bozulan harddiski çalıştırdım , nasıl yaptıgımı benim gibi pek bilmeyen arkadaşlar için detaylı yazıyorum, embesil gibi herşeyi yazmış demeyin içinizden

sorunu yaşayan arkadaşlar vardır kesin onlara yardımcı olmak babında yazıyorum,

ebaydan 2,5 inçlik hdd kutusu şipariş verdim sata to usb (3,58 dolar) , bugun gelmiş hdd kutusu,

taktım kutuya usb ye bagladım , usb baglandı kullanıma hazır filan dedi ama ortada hiç bir şey yok,

- denetim masasndan aygıtlar ve cihazlara baktım orda görünüyordu, tıklayınca bilgisayarımdada gözükmeye başladı , usb mass storage (M:) gözüküyor fakat hiç bir şekilde açılmıyordu, tıkladıgında bilgisayar kilitleniyor, sağa tıklayıp format diyince hiç birşey gelmiyordu,

-bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet yapınca bilgisayar kitleniyordu,

-sonrasında çalıştır a girip cmd komutu ile dos ekranı gibi bir ekran açtım, FORMAT M: yazdım

bayagı bir süre bekledi, imlec yanıp söndü, sanki kitlenmiş gibi, ama en sonunda "bu bölüm silinecek onaylıyormusunuz" diye bir yazı çıktı ,

-yes dedim , format uzun sürdü biraz, bitince volume label ne olsun filan diye sordu orayı enterlayıp geçin, (11 bas sector buldu)

- benim hdd 2 bölümdü C: ve D: şeklinde c formatlanmış d deki bilgiler duruyordu çok sevindim :) , şimdi hdd gayet iyi çalışıyor , bilgilerimi aldıktan sonra hd tune ile bir tarama yaptıracağım bakalım ,

durum bu beyler, başınıza gelmez inş ama gelirse ben böyle çözdüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.