Şimdi Ara

Format Artık Bi İşe Yaramıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Format atıyoruz çok güzeL ama benim anlamadığım. Yeni Geliştirilen yazılımlar sayesinde Sildiğimiz Bilgiler hatta Formatladığımız Bilgisayardaki veriler bile tekrar geri alınabiliyor.

O zaman Format Atmanın ya da Herhangi Bir şey Silmenin Bir manası yok mu?

İlk yeni bir HDD almış gibi Sistemi nasıl Biçimlendirebiliriz..

Bu konuda bir bilgisi olan varsa Lütfen benimle paylaşsın.

Şimdiden Teşekkür ederim ilginiz için.

• Hocam CIA'den FBI'dan falan değilsen formattan sonra biraz zor bilgi kurtarırsın... Hatta onlar bile kurtarabilir mi bilmiyorum... Veri kurtarmanın mantığı şu şekilde özetlenebilir. Bir blok nota bir şeyler yazdıktan sonra yazdığın sayfayı koparıp gidersin. Ardından gelen biri bir kurşun kalemin ucunu yan tutup alttaki kağıdı karalayarak senin yazdıklarının bir "hayalet imajını" çıkartabilir. Filmlerde görürsün bunu. Scrub denen işlemde ise sen sayfayı alıp gittikten sonra alttaki sayfaya gelişigüzel bilgiler girilir ve o sayfa da kopartılır. Alttaki sayfaya da aynısı, bir alttaki sayfaya da aynısı... Bu şekilde 14 kez yaptığında Amerikan adalet bakanlığının kullandığı seviyede "drive scrub" yapmış olursun.

Güzel bir drive scrub programı arıyorsan "iolo" firmasının "system mechanic" adlı ürününü önerebilirim. Hem dosya hem de HDD ya da sürücü bazında (C:, D:,vs) güvenle veri silebilirsiniz

• low level format attığın takdirde konu kapanır arkadaşım, değil senin bahsettiğin programlar hdd üreticileri bile geri getiremez..Böyle bir derdin varsa low level format atarsın disklerine
  • formatta veriler kaybolmaz. sadece adresleri silinir. ve hddye yeni şeyler yüklerken sildin zannettiğin verilerin üzerine yazarsın...

win98deki gibi fdisk olayını yaparsan verileri fiziksel silebilirsin...
  • toplu olarak bakarsak;

quick format: veri yolları silinir veriler kaybolmaz
    normal format: veri yolları ile beraber veriler de belirli bir mantık çerçevesinde silinir ancak geri getirmek mümkündür
    fdisk: tüm partitionlar silindiği için verilerin kurtarılması imkansız
    low level format: partitonlar da dahil hdd deki herşeyi oluşturan cylinder ler sıfırlandığı için gerçek manada sıfır disk istiyorsanız low level format atın
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

toplu olarak bakarsak;

quick format: veri yolları silinir veriler kaybolmaz
    normal format: veri yolları ile beraber veriler de belirli bir mantık çerçevesinde silinir ancak geri getirmek mümkündür
    fdisk: tüm partitionlar silindiği için verilerin kurtarılması imkansız
    low level format: partitonlar da dahil hdd deki herşeyi oluşturan cylinder ler sıfırlandığı için gerçek manada sıfır disk istiyorsanız low level format atın

süper bir anlatım teşekkürler sanırım son nokta
  • Teşekkürler Arkadaşlar.. Bu durumda Normal Format'a devam :) HDD elime almak istemiyorum :)

Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim. Bunu öğrendiğim iyi oldu Bad Sector olan Harddiskim vardı bunu Feda edebilirim Sanırım :)

Teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hdd üreticileri bile geri getiremez miadamlar yanmış parçalamış hardisklerden veri getiriyorlar siz yok low level format filan diyorsunuz
  • Yalnız hocam ikisini karıştırmayalım.Yanmış hdd diyorsunuz,hdd nin dışı yanmıştır adam içindeki diski kurtarabilir o yanıktan.
    yani birisi tamamen yazılımsal birisi tamamen donanımsal bir mevzu.
  • disk kardeş disk içindeki disk yandıktan sonra veri kurtarma olayı.yani şahsi görüşüm bu hardiski üreten adam low level format filan kurtarır bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

disk kardeş disk içindeki disk yandıktan sonra veri kurtarma olayı.yani şahsi görüşüm bu hardiski üreten adam low level format filan kurtarır bence

Düşük Seviye Biçimlendirme (Low Level Format, LLF)

Düşük Seviye Biçimlendirme sabit diskteki önemli sorunların yerinin belirlenmesi ve çözülmesi için önemli bir yöntemdir. Daha çok, doğru biçimleme operasyonu olarak bilinir; çünkü verilerin diskte depo edildiği yerlerde fiziksel bir biçim yaratır. LLF işlemi ilk başlatıldığında, diskin yüzeyindeki bütün işlemler durdurulur ve boşaltılır. Eğer LLF işlemi diskte veri varken yapıldıysa bütün veriler tamamıyla silinir. LLF genel tanım itibariyle bir fabrika biçimidir. Sabit diski ilk alındığı durumuna döndüren bir biçimlendirme şeklidir. İşletim sistemine ait bir biçimlendirme değildir. Buna “Zero Fill” de denir ve diskte yazılmış olan bütün verilerin silinmesi anlamına gelir. Sabit diski tamamen manyetik olarak biçimlendirir ve içeriğini tamamen sıfırlar. Asla bilgiler geri gelemez. Öte yandan, normal biçimlendirme işleminde, sabit diskin sadece "Fat" adı verilen bölümündeki bilgiler silinir, bilgiler aslında sabit diskte durur. Sadece adresleri silindiğinden görünmez ve kullanılamazlar; ama geri kurtarılabilirler.

Kaynak:İtü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

• teşekkürler @mesuthaksoy
  • @passat1905 low level formatın ne olduğunu ve hardiskin çalışma esaslarını bilmeden yorum yapmayalım .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 16 Şubat 2008; 21:39:04 >
  • yorum yapalım ki bilmedigimiz şeyleri ögrenelim.sen herşeyi bildigini mi zannediyon.bide sen nerden biliyon benim hardisk'in çalışma esaslarını bilmedigimi.hadi gardaş ekmegini kovala öyle herşeyi bildigini falan düşünme
  • quote:

hdd üreticileri bile geri getiremez miadamlar yanmış parçalamış hardisklerden veri getiriyorlar siz yok low level format filan diyorsunuz

bu yorumdan sonra ne düşünmem gerekiyordu ?? Ayrıca beni bilen biliyor senden teyit alacak halim yok...öyle muhaaa filan derken dikkatli ol herkese yapılmaz o ok

• ne yazacagımı ne yapacagımı sana ve kimseye soracak değilim.istiyorsan konuşursun istemiyorsan konuşmazsın bu kadar basit.herkese yapılmazmış o pee
  • quote:

ne yazacagımı ne yapacagımı sana ve kimseye soracak değilim.istiyorsan konuşursun istemiyorsan konuşmazsın bu kadar basit.herkese yapılmazmış o pee

hadi işineeee 6 yıldır çok gördüm ben bunları...kendin yaz kendin oyna..çocuk seni...muhaaa miş...hay allahım ya
  • yaw bana çocuk diyonda sensin be çocuk 6 snedir çok görmüş bunları.6 senedir yaşıyon heralde.kendin yaz kendin oynaymış oynamasını iyi biliyon heralde sen oyna.hadi sen ekmegini kovala benim daha önemli işlerim var senin gibi legolarla oynamıyorum
  • peki lov level format nasıl yapılıyor xp için???
  • Topiğin başlığı çok ilginç ama :) Format işe yaramıyor.
    Sanki format dosyaları saklamak için yapılmış birşey
    Tamam silmek için ama esas amaç o değil.
    Ben de bu noktada birşey sormak istiyorum.Hani verileri şifreliyorsunuz ya windows üzerinden.Ondan sonra format attığınızda dosyalar görünüyor ama hiçbirisi geri alamıyorsunuz.
    Böyle birşey yapılsa aynı işi görmez mi low level formatla?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.