Bildirim
Formasyon ne için gerekli ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Formasyon almadan öğretmen olamazsın, dershanelerde çalışsan bile çok çok düşük bir ücret alırsın ki bölümün de Tarih gibi öğretmen bolluğu yaşayan bir bölüm olacak. İş bulabilir misin o da muamma. Ben Akademisyen olurum, o yüzden Tarih bölümüne giderim diyorsan, eyvallah. Ama öğretmenlik için Tarih okunmaz. Ben de Tarihçi olma hayalleriyle yola çıktım, ama şimdi Coğrafya Öğretmenliği okuyorum. İyi ki de bu bölümü seçmişim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mjollnir
Formasyon almadan öğretmen olamazsın, dershanelerde çalışsan bile çok çok düşük bir ücret alırsın ki bölümün de Tarih gibi öğretmen bolluğu yaşayan bir bölüm olacak. İş bulabilir misin o da muamma. Ben Akademisyen olurum, o yüzden Tarih bölümüne giderim diyorsan, eyvallah. Ama öğretmenlik için Tarih okunmaz. Ben de Tarihçi olma hayalleriyle yola çıktım, ama şimdi Coğrafya Öğretmenliği okuyorum. İyi ki de bu bölümü seçmişim.
Aslında hedefim akademisyenlik. Ama sağolsun çevremdekiler öyle bir yardımcı oluyolar ki hayaller 10 dakika içerisinde bitiyor. Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu olduğumuzda sadece ilköğretim için öğretmen olabiliyoruz anladığım kadarıyla. Coğrafyada böyle bir durum var mı ?
-
sözel,ea bölümden olunan bütün ögretmenliklerde " kadro yok" varsada çok dramatik boyutta az.
ayrıca bakan çıkıp dedi, "kontenjanlarımız doluyor", yani bundan 3-5 yıl sonra ögretmen olmak nerdeyse imkansız olacak.
abi tavsiyesi, kimsenin lafıyla kuyuya inme.
devlete güvenip sakın okul okuma.
git ne istiyorsan onu oku. sen tarih diyorsun, tarih bitirip tur rehberi olursun belki.
gelecek ne gösterir belli olmaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: fizisyen
sözel,ea bölümden olunan bütün ögretmenliklerde " kadro yok" varsada çok dramatik boyutta az.
ayrıca bakan çıkıp dedi, "kontenjanlarımız doluyor", yani bundan 3-5 yıl sonra ögretmen olmak nerdeyse imkansız olacak.
abi tavsiyesi, kimsenin lafıyla kuyuya inme.
devlete güvenip sakın okul okuma.
git ne istiyorsan onu oku. sen tarih diyorsun, tarih bitirip tur rehberi olursun belki.
gelecek ne gösterir belli olmaz.
Orası zaten öyle. Yani ben bitirdikten sonra hoppa öğretmen oluyorum demez kimse. Ama sözel bölüm olduğum için sözel alanlarda en sevdiğim bölüm Tarih. O yüzden böyle bir soru sorayım dedim. -
haberleri izliyorsan dersanelerin kapanma ile karsı karsıya oldugunu bilirsin.
ögretmen olmak istersne illaki formasyon alacaksın.
son 2 yıldır, yüksek lisans olarak formasyon verilmiyor, sertifika egitimi veriliyor.
ve bu bölümlerin kontenjanıda 3-5 gibi bişey.
sen düşün artık. -
quote:
Orijinalden alıntı: GoodGateWay
quote:
Orijinalden alıntı: Mjollnir
Formasyon almadan öğretmen olamazsın, dershanelerde çalışsan bile çok çok düşük bir ücret alırsın ki bölümün de Tarih gibi öğretmen bolluğu yaşayan bir bölüm olacak. İş bulabilir misin o da muamma. Ben Akademisyen olurum, o yüzden Tarih bölümüne giderim diyorsan, eyvallah. Ama öğretmenlik için Tarih okunmaz. Ben de Tarihçi olma hayalleriyle yola çıktım, ama şimdi Coğrafya Öğretmenliği okuyorum. İyi ki de bu bölümü seçmişim.
Aslında hedefim akademisyenlik. Ama sağolsun çevremdekiler öyle bir yardımcı oluyolar ki hayaller 10 dakika içerisinde bitiyor. Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu olduğumuzda sadece ilköğretim için öğretmen olabiliyoruz anladığım kadarıyla. Coğrafyada böyle bir durum var mı ?
Coğrafya öğretmenliği okumuş birisi sadece lisede öğretmenlik yapabilir. Yukarıda arkadaş güzel demiş, öğretmenlik 5 sene içinde bitme noktasına gelecek. Bizim bölüm çok az mezun verdiği için bizim için umut var. Ama Tarih, Türkçe, Edebiyat gibi öğretmenlikler için risk teşkil ediyor. Akademisyenliğin hakkını verirsen aç kalmazsın. Çoğu kişi o bölümlere akademisyen olmak için giriyor. Ancak 4. sınıfa geldiğinde bu hedefi sürdüren 1-2 kişi ya oluyor ya da tüm sınıf pes etmiş oluyor. Çalışırım diyorsan bölümü oku. Ama yatmaya alışan biri bu bölümlerde tökezler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X