< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ford Puma 1.0 Style/ Kullanıcı Yorumları (3. sayfa)

-
-
Hayırlı olsun hocam. Biz de Puma aldık Syle paket. Gazdan kastınız dip gaz ise birkaç kez kökledim ben dediğiniz gibi direksiyon kontrolü biraz zorlaşıyor gibi ama titreşim mi yoksa başka birşey mi çözemedim.
-
Bu arada araç ile alakalı birkaç yorum yapayım.
Artıları:
Yol tutuşu ve kullanımı zevkli.
Motor çok diri. Normal modda bile bastın mı güzel kaçıyor araba.
Bagaj geniş. Megabox kullanışlı.
Carplay özelliği çok kullanışlı.
NCAP 5 yıldız almış olması ve şeritte tutma, çarpışma önleyici güvenlik özellikleri.
Eksileri:
Anahtarsız çalıştırma ve elektronik park freni olmayışı. Özellikle el freni konumu ile bardaklık yeri konumlandırması çok saçma. Tasarlayan mühendise selamlar.
Kol dayama yok.
Kronik saati 03:00 gösterme sorunu. Serviste yapılan güncelleme ile düzeliyormuş. Bayramndan sonra götüreceğim.
-
Saol hocam araç gerçekten güzel fakat benim dedim dediğim dipgazda arabanın kontrol edilmesi ile alakalı değil , özellikle rampada gaza yarım bastiğinızda 2500-3000 devirde direksyonda titreme oluyor gazı bırakınca düzelior , servise götüreceğim.
Yeni teknolojilerden elktnik park freni ve startstop hiç sevmiyorum onun için mekanik el freni harika , ama bu startstopu tamamen kapatmak mümkün mü onu bilmiyorum , mümkünse kapatacağım..Buarada saat 3 gösterip sonra düzelme sıkıntısı bende de var..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serty23 -- 30 Nisan 2022; 13:7:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz gibi rampada deneme şansım olmadı ya da illa denk gelmişimdir dikkatimi çekmedi. Dikkat ederim bir dahaki sefere.
Start/stop benim de hoşuma gitmedi ayarlarda "oto başlat durdur" gibi bir seçenek var oradan kapatılıyor galiba. Yoksa her seferinde konsoldan kapatmak işkence.
-
Ya arkadaşlar bu startstop durdurma olayını bulabilen var mı ? Bide bu arabada gidrken kaçıncı viteste olduğumu göremiyorum bunu gösteren bi ayar var mı ?
Ford marka araçlarda hangi viteste olunduğu, sadece araç kulakçıklarla manuel modda kullanıldığı zaman görülebilir.
Style donanımda manuel mod yok ..
Bir arkadaşım sıfır almıştı, geçenlerde satmış , niye diye sorduğumda "aracın beyninde problem vardı" dedi !?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen hafta Otokoç serviste güncelleme yaptırdım aracı. Saat 03:00 gösterme sorunu düzeldi. Diğer yazılımsal sorunlarla da karşılaşmadım. Bu aracın ana modülüne yani beynine yapılan bir güncelleme ekrana yapılandan farklı olarak. Yaklaşık 4-5 saat süren bir güncellemeymiş servisin bana dediği. Sadece servis yapmaya yetkili. Yapmayan herkese tavsiye ederim. Bu arada dipnot: style paket için gizli özellikler ve arka kamera güncellemeden sonra kayboluyor. Tekrardan açtırmanız gerekecek.
-
Bende çevrede duydum bu beyin işini kronikmis yazık bu puma kullanıcılarına o kadar para ver büyük problemlerel ugras
Renault Captur tercih ederim.İkinci eli ve yakıt tüketimi daha iyi.
-
Yukarıda yazdığımı okumadınız galiba serviste yapılan ana güncellemeden sonra düzeliyor sorun. Yazılımsal yani. İlk başta ben de şüpheyle yaklaşmıştım ama sürüşü çok zevkli olan bir araba 1.0 motor 125 hp performansı iyi, yakıt tüketimi düşük. Önyargılı olanlar varsa test sürüşü yapmadan karar vermesin tabi bu aralar bayide bulabilirse. Türkiye'de pek popüler değil ama Avrupa satış istatistikleri fena değil. Misal 2022 Mart ayında sınıfında en çok satan genelde 8. sırada.
-
Okudum okudum da ben genelde böyle şikayet var da gördüm sizinki hallolmus ama hep derim araçların facelifti alınmalı ilk stock çıkanlar da biraz denek gibi oluyo alıcılar sizin adınıza sevinmekle çok kişide sorun var 2 3 arkadaşım gösterisi diye aldı servisteler
Doğrudur hocam. Artık arabaların birçok sürüş aksamı, güvenlik sistemi elektronikleştiği için böyle yazılımsal sorunlar kaçınılmaz oluyor. Ana modüle yapılan güncelleme sonrası düzelir arkadaşlarınızın da arabaları merak etmesinler. Çok aşırı iyi araba mı değil kesinlikle ama B-SUV segmentinde fiyat-perfomans aracı şu anda bana göre. Üstüne Ford'un yol tutuşu ve NCAP 5 yıldız da büyük avantaj rakiplerine kıyasla.
-
Merhaba,
Ben de direksiyon ile ilgili benzer bir şikayet ile servise gittim. Test sürüşüne çıktılar herhangi bir problem olmadığını söylediler. Siz bir sonuç alabildiniz mi?
-
Yok hocam banada baş mühendis kullandı arabayı bi sıkıntı yok dediler ama bence var , bir tane stline puma var deneme araci onu kullanicam , oda öyleyse tamam dicem .. Bu kadar hisli direksyon sevmiorum yillarca golf kullandim onun o hissizliğini arıyorum..
Yeni bilgi olarak yazıyorum , arabama kış lastiģi taktim ve titreme gitti , problem lastiklerdeymiş , goodyear lastikler gerçekten sert..
Merhabalar başımızı şöyle bir olay geldi 2020 model style paket puma aracımız sabah marş basmadı kontağı çevirdiğimizde gösterge ışıkları dahi yanmadı. Akü ölçümünde akü bitmemiş dendi ve garantisi devam ettiği için yetkili servise yolladık. 2 gün evin önünde durdu araç onun haricinde günlük kısa mesafede eşim hep kullanıyordu. Ne olabilir sizce yorumlarınızı beklerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X