Şimdi Ara

Ford Mustang Türkiye için fiyatını hak eden bir arabamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
2.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz bu araba Türkiye de Amerika'daki fiyatının 6-7 katına satılıyor.

Sorum şu. Bu araba Amerika'da mı ucuz? Yoksa Türkiye de mi pahalı?

Soruyu daha da açıklığa kavuşturayım. Bu arabanın Türkiye'deki fiyatına daha güzel bir spor araba satılıyor mu?

Malzeme kalitesi olarak mesela bir bmw 5 serisi ile muadil midir?

Edit: Sorum yanlış anlaşılmış. Ben Türkiyedeki diğer muadili olan spor arabaların fiyatına göre fiyatı normal mi diyorum. Gelip konuyu AKP ye bağlayanlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 28 Kasım 2015; 13:50:11 >

• Bu araç Türkiyede pahalı.
    Amerikadaki baz fiyat bize gelen değil. Bize gelen ecoboostta performans paketi de var amerika fiyatı 40bin dolarlar civarında.
    Araba amerikadan geldiği için nakliye pahalı , gümrük vergisi var (avrupadan gelene yok)
    bunlar baz fiyata eklenince, bayii ve distribütör karlarını da ekle .ancak arabaya %170 vergi verince herşeye o vergiyi veriyorsun.
    Yani amerikadan buraya 3000 dolara geliyorsa sen sen 8100 ödüyorsun.
    Gümrük vergisi 4000se sen 11000 ödüyorsun.
    Araba 40 binse sen 87bin ödüyorsun.
    Bayii ve distribütör karı da toplam 5000 ise sen ona da 13500 ödüyorsun.

Yani fiyat normal ama bence o parayı haketmiyor.
    Almanlar pek beğenmişti. 2. el kazasız 2007 falan carrerayı alternatif bulmuşlardı mustange (sıfırı çok pahalı )
  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    O zaman Türkiye fiyatları aşağı yukarı aynı olmasına rağmen m5 ile kıyaslanamaz diyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DATNET

O zaman Türkiye fiyatları aşağı yukarı aynı olmasına rağmen m5 ile kıyaslanamaz diyebiliriz

nasıl M5 le aynı para..
    stang 350 Bİn tl , M5 780bin TL.
  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    2013 m5 190 bin
    2015 mustang 170 küsür

aşağı yukarı aynı dedim
  • Türkiyedeki fiyatlari hangi araba hakediyor söylermisin ?

Türkiyede M5 fiyatini hakediyormu sence türkiyedeki hiç bir araba parasını haketmiyor şu ilandaki M5 bakarmısınız bi

http://www.autoscout24.com.tr/Details.aspx?id=269181209&cd=635831371200000000&asrc=st

Yani sadece Mustang degil BMW - MERCEDES - AUDİ - VOLKSWAGEN - FORD hiç biri bu kadar yüksek meblagları haketmiyor !!!
  • Bu konuyu gerçekten ciddi olarak mı açtınız ?

Amerika da 50 bin dolar olsa ne olacak ? Oradakiler TL ile mi para kazanıyor ???

Bu ülkede 1 tane bile araç değerini haketmiyor kimse kimseyi kandırmasın . Arabalar , maaşların kaç katı , bakımlar vergiler yakıtları hiç biri haketmiyor .

Bu adam bu arabayı Amerika da 25 bin dolar civarına satabiliyor ve bundan zarar etmiyorsa bu araba nasıl 350 bin TL fiyatı hakedebilir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aldıkları verginin haddi hesabı yok tabii pahalı olcak Nasıl olsa koyun çok ses çıkmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haybeden +50 bin USD fark ödüyorsunuz. Abd'de 25000 dolardan başlayan en baz Ecobost versiyonu vergilerle bizde 75-80 bin dolar olması beklenirken 130 bin dolara geldiği için fiyat çok fahiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Haybeden +50 bin USD fark ödüyorsunuz. Abd'de 25000 dolardan başlayan en baz Ecobost versiyonu vergilerle bizde 75-80 bin dolar olması beklenirken 130 bin dolara geldiği için fiyat çok fahiş.

Türkiye'ye gelen araçların hepsi Custom Pack denilen full dolu olan pakettir.
    Mesela 19inç jant standarttı, arka park sensörü, 12 hoparlör ses sistemi, SYNC2 sistemi direk içindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 29 Kasım 2015; 23:36:22 >
  • Mustang cok kaliteli bir araba degil, diger butun Amerikan Muscle dedigimiz araclar gibi. Mercedes, BMW nin spor araclari malzeme kalitesi, konfor, surus dinamikleri gibi konularda bu araclardan farkedilir sekilde onde. Son olarak o para kesinlikle ama kesinlikle verilmez. Yine de Muscle Car larin havasi ve tarzi da bir baska oluyor diyebiliriz. Turkiye de farkli ve cekici olmak isteyenler icin guzel tercih ama o fiyata degil malesef.

Not: Mustang sahibiyim.
  • Herşeyi parasal değerle ölçemeyiz mustang tasarımı itibariyle şu an karşılaştırılacak bir rakibi yok bunu sadece şöyle anlatabiliriz 2015 otomobil fuarında mustang standındaki izdiham ve kalabalığı neyle ölçersiniz 15 - 20 modelle katılan bmw ve mercedes standlarında sadece 3.5 kişi varken mustanga olan ilgiyi nasıl açıklarsınız tr fiyatı elbette pahalı fakat tüm arabaların birbirinin aynısı olduğu bu günlerde yine gözlere ve kalplere hitap eden bir otomobil efsanesi bunu hiçbirşey değiştiremez otomobilleri gerçekten seven insanlar bu paraları verip sahip oluyorlar tüm mustang sahiplerine saygı duyuyorum

• Ford hayranlığım yok. 45 yaşındayım ve hayatım boyunca hiç Ford marka otomobilim olmadı. 1979 yılında babamın 1974 model Ford Taunus'u vardı o kadar. Bir kaç ay önce bir otomobil almaya karar vermiştim. Hem günlük kullanıma uygun olacak, hem güçlü olacak, hem çekici olacak falan dedim. Eee artık 25 yıldır çalışıyorum, biraz da kendimi şımartayım değil mi? Çok araştırdım ve bütçeme sığabilen tek otomobil Mustang 2015 Ecoboost idi. Cayman, Camaro, BMW ve Mercedes'in coupe modelleri falan da vardı listemde. BMW ve Mercedes çok var, çekicilikleri kalmadı. Camaro resmi olarak Türkiye'de satılmıyor. En yakın aday Cayman, ama o da yakında 718 ile yenilecek. 718'i beklemeye değer mi değmez mi bilemedim, biraz genç işi, bir ruhu yok gibi geldi bana.

Mustang'i neredeyse 2 aydır kullanıyorum, çekiciliği konusunda söylenecek bir şey yok, sürekli izleniyorum. Laf atanlar oluyor, eğleniyoruz. Ben bu 2 ay içinde hiç bir başka arabayı durdurup sahibine sorular sormadım. Ama beni bir Ferrari, en az iki kez de Cayman kullanıcısı durdurup sorular sordu. Her benzin alışımda bir muhabet başlıyor ki sormayın gitsin. Özellikle Cayman/Boxter kullanıcıları çok kıskanıyorlar. Bir tanesi kendi arabasını satılığa çıkardığını ve hemen bir Mustang alacağını söyledi. Çünkü Mustang 5 metreye yakın, heybetli bir amerikan otomobili, diğer spor otomobiller yanında civ civ gibi kalıyor. Mesela Cayman yarım metre kısa, yükseklik ve eni de düşününce cüsse farkı çok belirgin, Panamera'dan sadece 20cm kısa. Fotoğraflara baktığınızda anlaşılmıyor ama yan yana geldiklerinde Mustang'in çok farklı bir çekiciliği var orta yaş ve üstü insanlar için. Gençler için ise iyi araba demek 0-100'ü en hızlı olan demektir. 0-100 diyorlar başka bir şey demiyorlar. :)

Özellikle benim gibi hep sıfır otomobil alan ve 8-10 yıl kullanan biri için Mustang'in yeni yüzü de uzun süre gider. Ben pişman değilim, o paraya alınabilecek en iyi otomobili ( 2.eller dahil ) aldığımı düşünüyorum. Hak edip etmediği ayrı bir tartışma konusu, bu otomobille değil ülke koşullarıyla ilgili. Bugün sıfır bir Mustang alabilmesi için bir asgari ücretli yemeden içmeden bütün maaşını tam 312 ay (26 yıl) biriktirmesi gerekiyorken, ABD'de bu süre sadece 3 yıl..!

Zevkler ve renkler tartışılmaz, konuşulur. Sadece bir tane "en iyi" olsaydı, hepimiz birer robot olurduk.

• Hayırlı olsun aracınız ecoboost mu

• İnsanların otomobile bakışı çok farklı bu forumlarda gerçekten adam akıllı otomobil konuşmak çok zor bunun 1.6 sı yokmu lpg olurmu bu araba abd fiyatı 24 bin bunu apaçiler kullanıyor tarzı geyiklerden başka birşey bulmak zor yani ergenlerin oyun alanına döüyor konular bir mustang nedir nasıl 50 yıllık bir efsaneye dönüşmüş bilgisi olan pek yok bu arabayı golfle kıyaslayanlarla dolu forumlar nede olsa vw tr de bentley muamalesi görüyor avrupada yılın ençok talep edilen spor otomobilillerinden oldu 2015 yılında bana görede 2015 in en iyi tasarımına sahip Yeterince hızlı ancak fazlasıyla yakışıklı bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun özden

Hayırlı olsun aracınız ecoboost mu

Evet Ecoboost, teşekkür ederim.
  • Konuyu akepeye bağlamayalımda ne yapalım? Her yerde çıkıp ekonomi süper demeyi biliyorlar. Tekyaptıkları şey rantçılık ve vergiden vergi almak
  • Benim aracımda ecoboost mustang seçiminizden dolayı tebrik ederim ben alalı yaklaşık 9 ay oldu çok memnunum

• Burası siyaset konuma yeri değil mustanglarla ilgili zaten doğru dürüst yorumyok akp yorumları sıktıartık

• Global olarak bakarsanız mustang 120bin USD gibi rakamları hakedecek bir araç değil ama Ülkemizdeki vergi sistemi ve benzer hacimdeki diğer araçların fiyatlarına bakarsanız, verilen parayı sonuna kadar hakediyor. Bence spor araba dediğiniz ufacık tefecik oyuncak gibi makineler olmamalı. Tek kapı bir aracın aks genişliği ve uzunluğu ne kadar büyürse o kadar dikkat çekici oluyor. Bu yüzden gti, cupra, rs vs. gibi araçlar benim gözümde spor araç falan değil, sadece bildiğiniz 3 kapılı hatchback ve güçlü motor kombinasyonu.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.